Имам цепнатини по тръбата между средното и задното гърне, самите гърнета са здрави.
Дали има смисъл да ги лепя - с телоподаващо или както съсед ме съветва с някакво алуминиево фолио да увия тръбата - той така си "лепял" ауспуха на камиона?
Нямам идея колко струва само тръбата да ми сменят...
Въпрос за ауспухова тръба
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Въпрос за ауспухова тръба
Най-добре е да се изреже сцепеното парче и да се замени с нова тръба, да се завари само цепнатината е компромисен вариант, а това с фолиото ми звучи смешно.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
DundyTheCroc написа:Най-добре е да се изреже сцепеното парче и да се замени с нова тръба, да се завари само цепнатината е компромисен вариант, а това с фолиото ми звучи смешно.
1. да се изреже сцепеното парче и да се замени с нова тръба - ще му вземат същите пари ,както за нова тръба , ако е права или почти права. Ако има огъвка - да му вземат с 10-15 лв повече от права тръба.
Многото пари ги вземат за рязане и заварките- колкото повече заварка толкова повече пари
2. само цепнатината да се завари е мисия невъзможна- там материала е вече много изтънял / корозирал / изгаря при заварката , а цепнатина като се заварява - тръгва да расте .
3. С фолиото - - шума от сцепената тръба няма да се намали, а и изгорелите газове си имат налягане и дори да се увие и окантова с тел или скоби -пак ще си намерят пролука да излизат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На мен едно майсторче ми обви изгорялата част със черна ламарина и нямам ядове вече 3г, взе ми тогава 15-20лв
. Това са цени от прованса.Гърнетата са ми здрави за сега.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да е ползвал тн "течен метал" лепила?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Loctite имат качествен продукт за ремонт на изпускателни тръби, но по спомен беше бая цифра.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
joro_kem написа:Loctite имат качествен продукт за ремонт на изпускателни тръби, но по спомен беше бая цифра.
За колектор и след това тръба или катализатор не стават поради високата температура. Стават за резонатор / средно гърне/ и задно гърне. Бизон също имат такива на сносна цена, но е временно решение - там където е пробито /изгнило е много изтънено и става верижно във времето.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”