Съвет за багажник за покрив

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
pehota
Автомобил:
Двигател:

Съвет за багажник за покрив

Мнениеот pehota » Чет 21 юли 2016 12:08

Здравейте, колеги!
Правя проучване за багаж за покрива (също и напречни греди), понеже се задава сериозно пътуване.
Ще съм благодарен на всякакъв вид информация и насоки.
Колата ми е Пасат B6, комби.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за багажник за покрив

Мнениеот VWGT » Чет 21 юли 2016 12:31

кутия за багаж или просто багажник? какво ще пренасяш: багаж, колела, тръби?

ако е само за багаж, може да избираш измежду:

а: roof rack / открит багажник, в който да си редиш багажа
Изображение

б: roof bag / cargo bag (може да се връзва директно, т.е. без греди)
Изображение

в: roof box / кутия за багаж
Изображение

напречни греди от ЛИДЛ за 60 лв са напълно достатъчни, но ако искаш нещо марково - THULE.
Тия от ЛИДЛ малко шумят, но се заключват и са достатъчно здрави. Аналозите им почва от 100 нагоре.
От THULE освен дизайн, ще получиш и по-ниски нива на шум, но срещу няколко пъти по-висока цена.
Ако сложиш и някаква обемна кутия на багажника, без шум няма как да минеш.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Чет 21 юли 2016 13:38

Кутията е перфектна. С такава карам цяло лято - и на къмпинг , и за морето - върши страхотна работа.

pehota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pehota » Чет 21 юли 2016 15:34

Благодаря.
Търся кутия за багаж. Склонен съм да дам повече пари, но държа кутията да е по-безшумна и дълготрайна.
Някакви магазини да ми препоръчате? А гледах escadra.bg (там има и по-евтини втора употреба).

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 21 юли 2016 16:40

за дълготрайна употреба няма проблеми каквато и да вземеш от последните години (като материали). Thule и Kamei са по-реномирани и по-скъпи. Но в средния клас кутии не знам по какво превъзхождат по качество HAKR, MONTBLANC, NEUMANN и тем подобни масовки.
Заключването като цяло е афиф. Повече пази да не се отвори кутията по време на движение, отколкото от кражба.
За шума (и може би разхода на гориво) там вече са основните разлики и става дълбоко, има кутии и за по няколко хиляди лв. Ако смяташ да не я сваляш от тавана, може би такъв разход е оправдан, но ако е само за 1-2 пъти в годината, вече е изцяло въпрос на възможности и престиж.
Има още едно много важно нещо - обема на кутията и формата й. Има плоски, високи и тн. Ако мислиш някога да я ползваш в комбинация с багажник за колело примерно, или да я товариш със ски, търси някоя по-дълга, но по-тясна. Щом си с комби, относно големината няма да имаш проблеми, може да сложиш всякакъв размер кутия.

Втора употреба има в продавалника. Общо взето гледаш да е здрава, да не е спукана/посукана. Механизмите да и работят.
За нови, ето ти още един сайт: http://bagajnik.com/cat-KUTII-ZA-BAGAZh ... 0wod9c8I4w
Аз имам преки впечатления от HAKR и MONTBLANC. И двете си вършат работата без проблеми за сега.

ЛИДЛ-скте греди са .. да не кажа абсолютно същите като тези http://bagajnik.com/produkt-BRIO-AERO-BARS-230, само дето струват 1/3 от тази цена

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”