Ремарке от половин кола!!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ремарке от половин кола!!
Колеги както си "ровех" в нета ми попадна една снимка на ремарке-ще кажете нищо особено.Ремаркетата бяха направени от половин коли http://images.pkw.de/vw-polo-203132032- ... 9d19a3.jpg При нас как стои технически този въпрос,може ли някой да го "изработи" и как е регистрацията на такива "мутанти".Питам щото преди време видях в нета за продан чудесно Caddy 2000 год. с прозорци с помляна предница...Не знаех,че на запад е разрешено,при нас как ли е...един линк http://pkw.de/suche/achim-bremen/gebrau ... der.html#4
Re: Ремарке от половин кола!!
Вероятно ще трябва да мине технотест. Иначе не мисля, че идеята е много "добра", освен ако няма да се ползва за атракция. Мисълта ми е, че колата (задната част) е по-тежка от стандартно ремарке, което пък намалява товароносимостта.
- vesko_sr
- Автомобил: vw passat b4
- Двигател: ADZ 1995
Ох, аз от доста време мечтая да си направя такова ремарке, но пусти финанси все не стигат
. Не мисля, че ще е трудно да се направи, даже има фирми които продават всичко необходимо за ремаркета. Ще ти трябва просто добър тенекеджия
. А как стои въпроса с регистрацията не съм проучвал защото съм далеч още от този момент, но си мисля че няма да е лесно да се регистрира такова нещо. Някъде бях чел, че регистрират само фабрично произведени ремаркета, но бих се зарадвал ако не е така. Дано някой запознат да каже как стоят нещата 
Аз бих го ползвал по-скоро като атракция и мини кемпер за ходене някъде на къмпинг през уикенда. Мисля, че ще доставя доста приятни мигове

sam_boha написа:Вероятно ще трябва да мине технотест. Иначе не мисля, че идеята е много "добра", освен ако няма да се ползва за атракция. Мисълта ми е, че колата (задната част) е по-тежка от стандартно ремарке, което пък намалява товароносимостта.
Аз бих го ползвал по-скоро като атракция и мини кемпер за ходене някъде на къмпинг през уикенда. Мисля, че ще доставя доста приятни мигове

Последна промяна от vesko_sr на Пон 23 яну 2012 20:21, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз я мислех тая трансформация да е с ФВ Кади...При него задния мост ще е някъде в "средата"... 

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Не мисля че ще е голям проблем да се регистрира
Ремаркето трябва да отговаа на накой критерий за безопастност (захващане за колата , светлини и др.)
няма критерий за външен вид.
Но задължително трябва да мине технотест.
Ремаркето трябва да отговаа на накой критерий за безопастност (захващане за колата , светлини и др.)
няма критерий за външен вид.
Но задължително трябва да мине технотест.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Преди месец се интересувах за регистрирането - В Бг правени ремаркета няма начин да се регистрират. Ние винаги сме по-католици от папата.
Иначе на снимката на Брабус е много стилно такова джиджено ремарке също като колата
Иначе на снимката на Брабус е много стилно такова джиджено ремарке също като колата

- Емо Йорданов
- Автомобил: Golf2+ BMW e36
- Двигател: 2.8 VR6 + 328
- Контакти:
И аз бях се навил, но тея финанси
ме спряха малко за сега.

- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
ktamen написа:ktamen
Човек, ти разби далаверата направо, при нас купето е налице, измислено е как трябва да стане, дет се вика напролет го почвахме, ама както викаш че не може да се регистриран, не виждам защо да се почва
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как да не може при положение че в Германия си ги карат 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Чичо ми кара самоделно ремарке с номер (даже миналата седмица откара старата перална с него). Как го е регистрирал при положение, че не може не знам

аз съм го мислил още преди 3-4 години, но като питах се оказа,че има няколко правила за ремаркетата, едно от които е че оста трябва да е в средата на "платформата" друго е че трябва да имаш и документи за колата която става на ремърке. и документ за брак. и не занм си кво. мисля че и схеми и чертежи на конструкцията за технотеста, то ако става въпрос едно време всеки си режеше москвето или волгата и ставаше на пикап,ама иди сега да регистрираш нещо такова. явно законите се изминиха много от едно време. и аз ще ви кажа какво съм намислил: купувам едно ремарке настаро с регисртация и после само си прехвърлям номера...... малко незаконно ама ....
разполагам с ремарке авто сонда - произведено във Варна самоделка но с технотест и така си го караме има си номер и задтраховка и преглед .на нея се вижда че оста на задния мост е изнесена в края на ремаркето. ама на ......
освен това едно време имаше един съсед с ремарке от вартбург комби и от трабант с номера ама тогава бяха други - черни и жълти...
поздрави
разполагам с ремарке авто сонда - произведено във Варна самоделка но с технотест и така си го караме има си номер и задтраховка и преглед .на нея се вижда че оста на задния мост е изнесена в края на ремаркето. ама на ......
освен това едно време имаше един съсед с ремарке от вартбург комби и от трабант с номера ама тогава бяха други - черни и жълти...
поздрави
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Няма как да не може при положение че в Германия си ги карат
Немците не са католици

Доколкото знам и в България не е проблем да си караш правено ремарке, ако вече има регистрация.
Написах Технотест в Гугъл, излязоха телефони за контакти, обадих се и какичката ми каза, че вече е невъзможно да се регистрират правени ремаркета. Вероятно сме единствената страна, в която не може да се регистрира.
Просто още един пример, че българската държава е враг номер Едно на българските граждани.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Малко в тъмната страна ще навляза но е вариянт.
Купувам ремарке с документи правя си колата/ремарке и прехвърлям номерата като истинското отива за скрап а правеното има номер и документи.
Какви ще са възможните последсвия от закона?
При положение че това е закона:
Чл. 144 (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
Чл. 145 (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
(3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага по отношение на праводателя, когато отчуждаването е извършено чрез публична продажба.
Купувам ремарке с документи правя си колата/ремарке и прехвърлям номерата като истинското отива за скрап а правеното има номер и документи.
Какви ще са възможните последсвия от закона?
При положение че това е закона:
Чл. 144 (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
Чл. 145 (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
(3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага по отношение на праводателя, когато отчуждаването е извършено чрез публична продажба.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”