Ремарке от половин кола!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Ремарке от половин кола!!

Мнениеот samo_pechka » Пон 23 яну 2012 20:11

Колеги както си "ровех" в нета ми попадна една снимка на ремарке-ще кажете нищо особено.Ремаркетата бяха направени от половин коли http://images.pkw.de/vw-polo-203132032- ... 9d19a3.jpg При нас как стои технически този въпрос,може ли някой да го "изработи" и как е регистрацията на такива "мутанти".Питам щото преди време видях в нета за продан чудесно Caddy 2000 год. с прозорци с помляна предница...Не знаех,че на запад е разрешено,при нас как ли е...един линк http://pkw.de/suche/achim-bremen/gebrau ... der.html#4

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Ремарке от половин кола!!

Мнениеот sam_boha » Пон 23 яну 2012 20:18

Вероятно ще трябва да мине технотест. Иначе не мисля, че идеята е много "добра", освен ако няма да се ползва за атракция. Мисълта ми е, че колата (задната част) е по-тежка от стандартно ремарке, което пък намалява товароносимостта.

Потребителски аватар
vesko_sr
Автомобил: vw passat b4
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот vesko_sr » Пон 23 яну 2012 20:18

Ох, аз от доста време мечтая да си направя такова ремарке, но пусти финанси все не стигат :( . Не мисля, че ще е трудно да се направи, даже има фирми които продават всичко необходимо за ремаркета. Ще ти трябва просто добър тенекеджия :) . А как стои въпроса с регистрацията не съм проучвал защото съм далеч още от този момент, но си мисля че няма да е лесно да се регистрира такова нещо. Някъде бях чел, че регистрират само фабрично произведени ремаркета, но бих се зарадвал ако не е така. Дано някой запознат да каже как стоят нещата :)

sam_boha написа:Вероятно ще трябва да мине технотест. Иначе не мисля, че идеята е много "добра", освен ако няма да се ползва за атракция. Мисълта ми е, че колата (задната част) е по-тежка от стандартно ремарке, което пък намалява товароносимостта.

Аз бих го ползвал по-скоро като атракция и мини кемпер за ходене някъде на къмпинг през уикенда. Мисля, че ще доставя доста приятни мигове :)

Последна промяна от vesko_sr на Пон 23 яну 2012 20:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 23 яну 2012 20:20

Аз я мислех тая трансформация да е с ФВ Кади...При него задния мост ще е някъде в "средата"... :lol:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 23 яну 2012 22:05

Изображение

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пон 23 яну 2012 22:25

Не мисля че ще е голям проблем да се регистрира
Ремаркето трябва да отговаа на накой критерий за безопастност (захващане за колата , светлини и др.)
няма критерий за външен вид.
Но задължително трябва да мине технотест.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 23 яну 2012 22:33

Преди месец се интересувах за регистрирането - В Бг правени ремаркета няма начин да се регистрират. Ние винаги сме по-католици от папата.
Иначе на снимката на Брабус е много стилно такова джиджено ремарке също като колата :applause:

Потребителски аватар
Емо Йорданов
Автомобил: Golf2+ BMW e36
Двигател: 2.8 VR6 + 328
Контакти:

Мнениеот Емо Йорданов » Вто 24 яну 2012 8:03

И аз бях се навил, но тея финанси :Mr Green Fun ме спряха малко за сега.

Потребителски аватар
vesko_sr
Автомобил: vw passat b4
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот vesko_sr » Вто 24 яну 2012 9:52

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 24 яну 2012 13:13

ktamen написа:ktamen

Човек, ти разби далаверата направо, при нас купето е налице, измислено е как трябва да стане, дет се вика напролет го почвахме, ама както викаш че не може да се регистриран, не виждам защо да се почва

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 24 яну 2012 13:18

Няма как да не може при положение че в Германия си ги карат :roll:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 24 яну 2012 15:29

Чичо ми кара самоделно ремарке с номер (даже миналата седмица откара старата перална с него). Как го е регистрирал при положение, че не може не знам mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Beco_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beco_ » Вто 24 яну 2012 17:46

аз съм го мислил още преди 3-4 години, но като питах се оказа,че има няколко правила за ремаркетата, едно от които е че оста трябва да е в средата на "платформата" друго е че трябва да имаш и документи за колата която става на ремърке. и документ за брак. и не занм си кво. мисля че и схеми и чертежи на конструкцията за технотеста, то ако става въпрос едно време всеки си режеше москвето или волгата и ставаше на пикап,ама иди сега да регистрираш нещо такова. явно законите се изминиха много от едно време. и аз ще ви кажа какво съм намислил: купувам едно ремарке настаро с регисртация и после само си прехвърлям номера...... малко незаконно ама ....
разполагам с ремарке авто сонда - произведено във Варна самоделка но с технотест и така си го караме има си номер и задтраховка и преглед .на нея се вижда че оста на задния мост е изнесена в края на ремаркето. ама на ......

освен това едно време имаше един съсед с ремарке от вартбург комби и от трабант с номера ама тогава бяха други - черни и жълти...
поздрави

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 24 яну 2012 17:57

KirilGeorgiev написа:Няма как да не може при положение че в Германия си ги карат :roll:

Немците не са католици :Mr Green Fun .
Доколкото знам и в България не е проблем да си караш правено ремарке, ако вече има регистрация.
Написах Технотест в Гугъл, излязоха телефони за контакти, обадих се и какичката ми каза, че вече е невъзможно да се регистрират правени ремаркета. Вероятно сме единствената страна, в която не може да се регистрира.
Просто още един пример, че българската държава е враг номер Едно на българските граждани.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Вто 24 яну 2012 18:03

Малко в тъмната страна ще навляза но е вариянт.

Купувам ремарке с документи правя си колата/ремарке и прехвърлям номерата като истинското отива за скрап а правеното има номер и документи.

Какви ще са възможните последсвия от закона?

При положение че това е закона:

Чл. 144 (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
Чл. 145 (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
(3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага по отношение на праводателя, когато отчуждаването е извършено чрез публична продажба.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”