Помощ за ПТП: Удариха ме!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Помощ за ПТП: Удариха ме!

Мнениеот Maxee » Пон 13 ное 2006 22:13

Здравейте колеги!

Надявам се някой от вас имат повече знания от мен в тази област и ще могат да ми помогнат. В Неделя след мача на форума се прибирах и на площад Знаме на мира в Павлово, където живея, ме удари едно AUDI A4. На приложената скица виждате схемата. Аз съм се нарисувал със синя линия. КАТ-аджията ме писа мен виновен, защото и двамата сме се били включили в кръговото движение, а аз от най - лява лента съм искал да ида в най - дясна. Не говорим, че няма ленти. Въпроса ми е това дали е кръгово движение, при положение, че има път с предимство? Също така "включването в движението" беше само защото аз скочих на спирачките и аудито ме удари 10 метра след пресечката. Имам ли аз основание да споря с акта и има ли смисъл? Благодаря на всички за помоща!

Изображение

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 22:17

Ако жълтите триъгълници са знак "път без предимство" за съжаление ти си виновен :(

Първо, защото така или иначе си на път без предимство
Второ, защото аудито ти се пада "дясно стоящ"
Трето, защото в БГ, макар че е малоумно, хората вътре в кръговото са без предимство, ако няма други знаци (по Европа е точно обратното - оглецдаш се като влизаш в кръговото и от там нататък караш смело, докато тук, ако няма знак трябва да даваш път на всеки вход на кръговото)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 13 ное 2006 22:21

musura написа:...докато тук, ако няма знак трябва да даваш път на всеки вход на кръговото

Пример-кръговото на Руски паметник :!:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 13 ное 2006 22:24

Ами май Мусур не си разбрал точно какво е написал колегата. Той иска да каже според мен, че е НА път с предимство, затова е нарисувал знаците жълти, или аз бъркам, нека да уточни. Трябва да се види маркировката на място, какъв е бил знакът на пряката, от която е излязло Аудито. Ако кръстовището е регулирано като на Руски паметник, то ти си невинен :) . Трябва наистина точно да се пресъздаде ситуацията, а и независимо от всичко си е най-добре да обжалваш. Така, дори да е издадено правилно наказателното постановление, има шанс да се мота в съда повечко и да прекратят делото по давност :wink:

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пон 13 ное 2006 22:28

аз също не мога да разбера какво е станало, не знам какви са знаците на това кръгово, какви са тия хем триъгълници, хем жълти. и са те писали виновен, защото си се престроил вдясно като не си изчакал аудито, което е било след теб да мине, ако се е движело то вдясно или?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за ПТП: Удариха ме!

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 22:29

Maxee написа:Аз съм се нарисувал със синя линия.
Въпроса ми е това дали е кръгово движение, при положение, че има път с предимство

Еми кръгово си е от всякъде. То си е като нормално кръстовище - демек може да се слагат светофари, знаци за предимство и т.н.

Ако ти си без никакви знаци или със знак "път без предимство" си виновен. Ако си със знак "път с предимство" - виновно е аудито.

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Пон 13 ное 2006 22:29

ми май сме малцинство хората, които смятаме, че жълто значи предимство :P

ПС: точно като на Руски е ... тия от Цар Борис са с предимство ... тук от Пушкин са с предимство :?

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пон 13 ное 2006 22:32

или триъгълник - без предимство :) рабрах те, но не бях сигурна. мигачи кой кога е подал? една жалба никога не е излишна. просто наистина трябва да си изясниш ситуацията.

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Пон 13 ное 2006 22:32

joser написа:или триъгълник - без предимство :) рабрах те, но не бях сигурна. мигачи кой кога е подал? една жалба никога не е излишна. просто наистина трябва да си изясниш ситуацията.

къф мигач, оня кара без къси светлини и без мигач се включи в кръговото ....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 22:34

Maxee написа:къф мигач, оня кара без къси светлини и без мигач се включи в кръговото ....

ами пиши си жалбата, а най-добре е да си имаш и свидетел, някой който е бил с теб в колата (ти си знаеш кой е).

Обясни си в жалбата всичко, мигачи, фарове и т.н. и дори и КАТ да те накажат може да обжалваш в съда. Там много често актовете отпадат, особенно ако има някаква фактическа грешка при самото им съставяне.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 13 ное 2006 22:39

Значи смисъл да се пише жалба има чак след като бъде изготвено и връчено наказателното постановление, което става при връщане на талона. Тогава задължително си запази акта, и се обърни към някой да ти напише жалбата, за да я подадеш в съда /ако искаш да ти помогна, пише едно ЛС/

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Пон 13 ное 2006 22:39

Добре някой може ли да ми обясни стъпка по стъпка мерките, които трябва да предприема. Също така имам гражданска отговорност. Ако акта отпадне, то ще се състави ли на другия водач такъв и ако да, ще поеме ли неговото каско или там каквото има щетите по моята кола.

ПС: Добре, че с малко минахме и 2мата. Само малко вдлъбнати ламарини

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 13 ное 2006 22:46

Ако ти имаш каско, то при положение, че си виновен, твоите щети се покриват от каското ти, а пък неговите от твоята ГО.
Ако се отмени акта, не знам дали на него ще му съставят акт, по скоро не, но това няма толкова значение за теб, тъй като докато приключи делото, ти отдавна ще си оправил колата. :wink:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 13 ное 2006 23:46

точно това "кръгово" е с доста лошо поставени знаци и там доста често стават засечки. В случая според мен ти се движиш по път изцяло с предимство /ако правилно разчитам слизаш от Бояна към Борис III/ и тук не важат никакви правила за кръгово движение, просто затревената плош в средата е под формата на кръг. Защо теб са те изкарали виновен ми е странно, акта едва ли ще ти отпадне, защото тогава няма да има виновен, а такъв филм няма и застрахователите все ще трябва да си искат от някой парите. Но щом имаш застраховки няма какво да те притеснява, само за точките евентуално ...
на който му се налага да минава от там да го има предвид, на рисунката "зелената" кола е с предимствто пред "черната" :wink:

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 14 ное 2006 0:12

Според мен не си виновен
Аз също минавам през кръглото в Павлово понеже имам вила в Бояна и като минавам оттам тези дето идват от Павлото по Пушкин и тези дето идват от Бояна са с предимство за навлизането в кръговото движение и всички останали уличци са без предимство.
Затова трябва да напишеш жалба до съответните служби щото си невинен!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”