Пълномощно за управление на автомобил в чужбина
- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
Пълномощно за управление на автомобил в чужбина
Здравейте, колеги. Весела Коледа ! ! ! . Имам следния казус : Имам автомобил, който закупих основно за работа и шофиране по черни пътища - Ауди а6 ц4 куатро. По стечение на обстоятелствата се случи така че го стегнах и ми се наложи да пътувам в чужбина . Проблема е там , че автомобила е със Софийска регистрация на името на софийски гражданин, купува го човек от провинцията и прави договор за покупко продажба, след 4 години го продава на друг човек от провинцията който кара още 2 години, нито един от тях не плаща данъци и май месец тази година аз купувам следната кола. На влизане в Гърция ме попитаха как да докажа че колата не била крадена след като и на двата талона не пише моето име и нямам пълномощно или договор за покупко продажба. Питам има ли нотариус в Русе който би ми помогнал да си извадя пълномощно с което свободно да напускам страната , буквално ми трябва за още 2 пъти и след това колата отива за части защото ми писна от целия филм....
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Пълномощно за управление на автомобил в чужбина
Може да те упълномощи само последният собственик. Трябва да го намериш. А и за него ще е по-добре, защото ще плаща данъци до живот.
- kompresor
- Контакти:
Той е трябвало да я регистрира в КАТ след договора който е направил със собственика по ТАЛОН, вече 5та година не е ходил в КАТ. ПОтърсих го но не му се чува хич , явно знае от къде духа вятъра и няма да ми съдейства. ТЪрся върпосен нотариус който да ми каже цена за услугата.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Щом си го закупил - показваш договора за покупко-продажба, заверен от нотариус и доказваш, че е твой. Така се купува автомобил.kompresor написа:Имам автомобил, който закупих
Ако нямаш договор - радвай се, че истинският собственик на колата все още не си я е поискал. Аз ако бях на негово място, щях да си я потърся и да си я взема да си я карам, защото е моя.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kompresor написа:...ТЪрся върпосен нотариус който да ми каже цена за услугата.
Това, което търсиш се нарича документна измама. По- евтино ще ти излезе да изнамериш собственика по талон да ти прехвърли колата, тя бездруго си е негова. Е, ще има едни данъци от последните 5 години за плащане...

П.С. Съвсем наскоро един приятел си прибра с помощта на полицията талоните и номерата на автомобил, който "продал" с пълномощно преди 17 години. Оказало се, че е бил веднъж пререгистриран в КАТ, отново на негово име с фалшиво пълномощно.
- kompresor
- Контакти:
Колеги виждам че го играете честни, но явно не можете да ме разберете, колата и се наложи да излезе в чужбина 2-3 пъти, след това отива на бой в нивата отново и евентуално след това за части, трябва ми просто да си свърша някаква работа.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Какво има за разбиране, коли минали през подобни продажби, без законно прехвърляне са значително по-евтини. Ама ползването после е свързано с проблеми. Точно това ме отказва от покупка. Иначе съм се обаждал за поне десетина такива коли, но като ми кажат, без прехвърляне и пазарлъка приключва.
Друг е въпроса, че причината не е толкова в нашенски тарикатлъци, а в държавният данък за в полза на частните нотариуси при покупко-продажба на автомобил.
Друг е въпроса, че причината не е толкова в нашенски тарикатлъци, а в държавният данък за в полза на частните нотариуси при покупко-продажба на автомобил.
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
има голяма вероятност при първата продажба колата да е отчислена от собственика по талон. дори да го намерите няма да има полза от това. той вече има документ за продажба на колата.
след като колата ще отива за части не виждам смисъл да и оправяте документите. по евтино и с по малко главоболия ще пътувате с друга кола
след като колата ще отива за части не виждам смисъл да и оправяте документите. по евтино и с по малко главоболия ще пътувате с друга кола
какво значи честни? ти, ако си нотариус (предполагам знаеш как се става такъв) срещу каква сума би рискувал разрешителното си?
1. това е документална измама и е сериозно нещо, ако нотариусите правеха подобни пълномощни безприсъствено ... утре ти можеш да останеш без кола/жилище заради този същия нотариус
2. е абсолютно безсмислено усилие за "2-3" излизания (ако наистина това смяташ да правиш)
3. ако имаш договор за покупко-продажба - регистрирай я на твое име и си я карай. Ако си я купил по договор тази година, няма да дължиш никакви данъци за предишните години. Ако нямаш договор - разглабяй я на части още сега преди да са си я потърсили.
1. това е документална измама и е сериозно нещо, ако нотариусите правеха подобни пълномощни безприсъствено ... утре ти можеш да останеш без кола/жилище заради този същия нотариус
2. е абсолютно безсмислено усилие за "2-3" излизания (ако наистина това смяташ да правиш)
3. ако имаш договор за покупко-продажба - регистрирай я на твое име и си я карай. Ако си я купил по договор тази година, няма да дължиш никакви данъци за предишните години. Ако нямаш договор - разглабяй я на части още сега преди да са си я потърсили.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:какво значи честни? ти, ако си нотариус (предполагам знаеш как се става такъв) срещу каква сума би рискувал разрешителното си?...
Срещу сериозна. Което обезсмисля упражнението. А че има нотариуси- разбойници не е секретно, достатъчно е да се спомене напълно законната, измислена от нотариус "влашка" врътка, когато например българин продава на румънец автомобил едновременно с генерално пълномощно и с договор. Румънецът си го кара в Румъния с пълномощното, а българинът си го отписва от данъчното с договора. Вълкът сит и агнето цяло

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”