Имахме лайв презентация във въпросният мол от фирмата...
Та отивам аз в 11:44 това е часът отбелязан на билета.Билет на който с големи букви пише 4 часа безплатен паркинг. Взимам си билета стигам до асансьора и там някаква машина в която си пъхат билетите, вече разбрах, че е била за проверка на билета преди да излезеш. Съответно ако си преминал четирите часа във тази машина си заплащаш престоя. Та и аз си пъхнах билетчето там още на влизане. В друг мол трябваше да си го пъхнеш за да важи вместо за един час за три (примерно, не помня точно какво беше времето). Та тръгвам да излизам часът е 13;50. Пъхам билетчето на бариерата, но ми пише, че трябва да си заплата такса за престой. Връщам се пак на машината пъхам билета и излиза, че трябва да заплатя 7 лв за престоя ми в мола при положение, че престой до 4 часа е БЕЗПЛАТЕН. Качих се на трети етаж, там е нещо като офис на паркинга, за да попитам защо трябва да заплащам, след като не съм превишил времето, от там отговора беше, че след като си проверя билета имам 15 минути да напусна паркинга, след това време престоя се заплаща. В крайна сметка платих 7-те лв, но си поисках ф-ра. Уж ми написаха, имам и касов бон, печат няма, не знам дали е редно да няма, но както и да е.
Та на трети етаж ми показаха някаква лепенка, която била залепена на машините и на нея пише общо взето "Моля поставянето на билетите да става непосредствено преди напускането на обекта... За престой по-малък от 4 часа не е необходимо"
Никъде не пише, че трябва да напуснеш паркинга до 15 минути, никъде не е споменато и че се заплаща такса.
И сега въпроса ми е според вас законно ли е това? Парите ще си ги взема от работа, но и да не беше така не е въпроса за седемте лева, а за това че те правят на балък. Какво правя в случай, че нямам седем лева? Чудя се дали да пусна едно запитване до КЗП, но съм си свикнал тук да питам