мол сердика, 4 часа безплатен паркинг?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

мол сердика, 4 часа безплатен паркинг?

Мнениеот lucky7o » Съб 10 мар 2012 15:00

Здравейте,

Имахме лайв презентация във въпросният мол от фирмата...
Та отивам аз в 11:44 това е часът отбелязан на билета.Билет на който с големи букви пише 4 часа безплатен паркинг. Взимам си билета стигам до асансьора и там някаква машина в която си пъхат билетите, вече разбрах, че е била за проверка на билета преди да излезеш. Съответно ако си преминал четирите часа във тази машина си заплащаш престоя. Та и аз си пъхнах билетчето там още на влизане. В друг мол трябваше да си го пъхнеш за да важи вместо за един час за три (примерно, не помня точно какво беше времето). Та тръгвам да излизам часът е 13;50. Пъхам билетчето на бариерата, но ми пише, че трябва да си заплата такса за престой. Връщам се пак на машината пъхам билета и излиза, че трябва да заплатя 7 лв за престоя ми в мола при положение, че престой до 4 часа е БЕЗПЛАТЕН. Качих се на трети етаж, там е нещо като офис на паркинга, за да попитам защо трябва да заплащам, след като не съм превишил времето, от там отговора беше, че след като си проверя билета имам 15 минути да напусна паркинга, след това време престоя се заплаща. В крайна сметка платих 7-те лв, но си поисках ф-ра. Уж ми написаха, имам и касов бон, печат няма, не знам дали е редно да няма, но както и да е.

Та на трети етаж ми показаха някаква лепенка, която била залепена на машините и на нея пише общо взето "Моля поставянето на билетите да става непосредствено преди напускането на обекта... За престой по-малък от 4 часа не е необходимо"
Никъде не пише, че трябва да напуснеш паркинга до 15 минути, никъде не е споменато и че се заплаща такса.

И сега въпроса ми е според вас законно ли е това? Парите ще си ги взема от работа, но и да не беше така не е въпроса за седемте лева, а за това че те правят на балък. Какво правя в случай, че нямам седем лева? Чудя се дали да пусна едно запитване до КЗП, но съм си свикнал тук да питам :)

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Re: мол сердика, 4 часа безплатен паркинг?

Мнениеот Petrolhead » Съб 10 мар 2012 15:15

Нали знаеш приказката, кьорав карти не играе.
Сглупил си като си вкарал билета в началото, платил си 7 лева. Другия път ще знаеш.
Сам си си виновен

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 10 мар 2012 15:16

На влизане ли си цъкнал билета в машината за таксуване ?

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Съб 10 мар 2012 15:23

Tyan написа:На влизане ли си цъкнал билета в машината за таксуване ?

дам на влизане, но никъде не пише, че след като го сложиш в машината трябва да излезеш до 15 минути. Никъде не пише, че по какъвто и да е повод се плаща престой по-малък от посоченото време - 4 часа

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 10 мар 2012 15:24

Айде на бас че го пише.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Съб 10 мар 2012 15:28

ей много разбирачи има, вземи отиди до мола и виж какво пише на "машината" ще сложа и една снимка на въпросния стикер, само дето не знам дали някой ще успее да прочете какво точно пише, тъй като съм снимал със служебния телефон и общо взето не се вижда.

Ето и в сайта им какво пише - http://serdikacenter.bg/about/location-work-times.aspx
Прикачени файлове
Изобр.004.jpg

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 10 мар 2012 16:02

Каква/къде е логиката да мушкаш билета на влизане,а не на излизане?

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Съб 10 мар 2012 16:13

Даскала™ написа:Каква/къде е логиката да мушкаш билета на влизане,а не на излизане?

Каква е логиката след като съм мушнал билета да започне таксуване ? Не съм влизал в мола, мушнах си билета, не виждам какъв е проблема? И на билета и в сайта пише 4 часа БЕЗПЛАТЕН паркинг.

На входа, на бариерата не съм се спрял за 20 минути да чета "упътване" какво трябва да направя с билета и какво не. Въпросната машина хич нямаше и да я видя, но тъй като в мол софия преди време след като излезнах от киното ми казаха, че трябвало да си заверя билета пак на такава машина за да важел за повече от час, или там не си спомням колко беше.Не съм го бил направил, за това трябвало да си платя. Та сега видях машината сложих билета, изписа ми - дължите 0 лв и си се качих на горе. Стикера с който дамата ми изиска сумата и каза ето това го пише на мишината, никъде на него не пише, че заплащаш престой под 4 часа, нито че трябва да напуснеш до 15 минути.

0-4 часа – БЕЗПЛАТНО
5-6 часа – 2 лв./час
над 7 часа – 3 лв./час

Не знам и как точно се изчисли тази паркинг такса от 7 лв.

Последна промяна от lucky7o на Съб 10 мар 2012 16:19, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Съб 10 мар 2012 16:17

lucky7o написа:
Даскала™ написа:Каква/къде е логиката да мушкаш билета на влизане,а не на излизане?

Каква е логиката след като съм мушнал билета да започне таксуване ? Не съм влизал в мола, мушнах си билета, не виждам какъв е проблема? И на билета и в сайта пише 4 часа БЕЗПЛАТЕН паркинг.

На входа, на бариерата не съм се спрял за 20 минути да чета "упътване" какво трябва да направя с билета и какво не.

Идеята е, че машината е отчела че си си тръгнал като си дошъл. На снимания надпис си пише билета да се постави непосредствено преди напускане на обекта :idea:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 10 мар 2012 16:19

Лъки...1% от 99% постъпват като теб...няма никаква логика да "го мушкаш" налево и надесно без причина mhihi

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Съб 10 мар 2012 16:21

хубаво това пише не казвам, че не го пише, но никъде не пишше, че по каквато и да е причина се заплаща престой под 4 часа, никъде няма и ценоразпис за престой под обявеното време.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Съб 10 мар 2012 16:21

От момента на издаването до момента на проверката важат 4 часа...Ти си маркирал билета непосредствено след издаването му, не виждам какъв проблем имаш :shock Системата те е отчела като напускащ... :wink: Другия път ще знаеш и това си е...Шефа да ти осребри паркинга :mrgreen: Аз там преди редовно влизах от дясната бариера и тръгвах по лявата в насрещното.. mhihi

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Съб 10 мар 2012 16:27

Asen_D написа:От момента на издаването до момента на проверката важат 4 часа...Ти си маркирал билета непосредствено след издаването му, не виждам какъв проблем имаш :shock Системата те е отчела като напускащ... :wink: Другия път ще знаеш и това си е...Шефа да ти осребри паркинга :mrgreen: Аз там преди редовно влизах от дясната бариера и тръгвах по лявата в насрещното.. mhihi

Е каква проверка бе човек, 4 часа безплатен паркинг, влизам и излизам преди тези 4 часа, тоест не трябва да плащам. Цъкнал съм да си проверя сметка, нямам още съм си вътре не съм излизал, отчело е че си тръгвам, какво плащам тогава след като е отчело и съм си тръгнал, тръгнал значи ме няма, как плащам без да съм там. Как ми взимат 7 лв. къде е обявено че престоя ми ще струва 7 лв за каквото и да е време? Хубаво вие може и да ходите в мола през ден, ама аз не ходя, отивам там неква бариера нема човек на нея, няма нищо. Натискам копчето излиза ми билет взимам го. На него нне пише никъде, че трябва да го заверявам, никъде не пише и какво се случва след 4-те безплатни часа, ако бях излезнал след тях, пак щях да отида на бариерата където отново няма никой и щях да се чудя какво да го правя тоя билет, къде трябва да си платя за времето над 4 часа.

Не че ми беше проблем да излезна пеша от мола да отида на входа и да цъкна един НОВ билет и да си изелзна с него, не че не съм го и правил, но въпроса е в това, че пише БЕЗПЛАТЕН, а пари ми взимат.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 10 мар 2012 16:36

Абе човече...какво "цъкаш" и проверяваш за сметка ПРИ ВЛИЗАНЕТО?Каква е логиката да си проверяваш сметката минута след като си пристигнал?!Колко очакваш да бъде?Правиш някакви неадекватни действия и искаш от нас да ти обясним,ок.Правим го по най-елементарния начин ти не искаш да го проумееш.Взимаш на бариерата билета,пбикаляш по магазините,тръгваш си и преди да се качиш в колата ПРОВЕРЯВАШ дължиш ли нещо.Асенчо ти е казал точно и ясно,че си "перфорирал" билета вече и е трябвало да напуснеш до 15 минути паркинга.Питай пак ако не си разбрал :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Съб 10 мар 2012 16:45

Колега ... хем си прав, хем не си.
Твоята случка според мен е просто недоразумение и идва от там че си мушнал билета на влизане в МОЛ-а, а не на излизане, каквато е процедурата.
Прав си че имаш 4 часа престой, но в твоя случай си бутнал билетчето отначалото и ти е отчело че ще напускаш до 15 минути.
След това не си напуснал до 15 минути и е почнало да тече времето. Ти си излизаш и БАМ ... дължите пари.
Машината в този МОЛ е за да провериш дали имаш да плащаш някаква сума и ако да - да я платиш преди да излезеш. НЕ Е за чекиране при влизане както ти си мислиш. Чекирането е на самия вход, като натиснеш бутончето и билетчето което ти дава.
Друг е въпроса колко е обяснено това за паркиращите.... Не съм се заглеждал, но се предполага че паркиращите го знаят.
Реалния проблем е че ти не си знаел, което не означава че си виновен ноооо......
ОБАЧЕ според закона незнанието не е оправдание. Има си протокол за паркиране и ти си направил прецедент, така че да се наложи да си платиш 4-те часа.
Неприятно, но за следващия път ще знаеш.
Накратко ......
Имал си право на 4 часа безплатен паркинг, обаче не си спазил техните условия и затова трябва да платиш.
Вината .... дали в теб че не знаеш, дали в тях че не са обяснили ......върви я търси.
Според мен няма какво да се занимаваш и да си търсиш правата, защото и ти си в известна степен си нарушил техните, пък и са някви 7 лева които шефа ти ще ти ги осребри.
Освен това такова нещо се случва много рядко, да не кажа почти никога и МОЛ-а не се облагодетелства с няколкото левчета. Не го ползват като порочна практика за печелене на пари, така че няма логика да протестираш срещу това.

п.с. в пикови часове съм виждал хора от персонала (охраната) да стоят на изходите и да помагат на хората с билетчетата, за да може по-бързо да върви колоната .....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”