От както вдигнаха ГАЗта на 1.09лв вече стана напълно безмисленна.
Значи моята кола харчи 13 на 100 ГАЗ и 10 на 100 бензин.
Следователно Ако заредя моята АГУ до горе ще събре 45лв което ще ми струва 49.05лв кажи го 50лв и с това количество ще измина около 340км а може и по-малко,но ако си заредя резервоара на бензина с А 95 ще ми излезне 64лв с кето ще измина 400км.
И в този случай далаверата на ГАЗ се губи щото хем е скапана като гориво,хем колата върви като спъната и отгоре на това харчи повече и се скапват гарнетата.
Незнам ама ако не я намалят поне на 1.05лв ще си махам Газавата уредба щото няма смисъл вече.
Явно в тази държава нещасна се стрямят да направият карането на автомобил икономически невъзможно.
Същото ще стане и метана.
НО ДО КОГА?
В ЕС бензина е 2 евро,а ГАЗта е 0.50евроцента ами заплатите да не говорим
Ами тук?
-бензина сравнително евтин 0.82евроцента
А ГАЗта??? -0.55евро цента???
А заплатите БЕЗОБРАЗИЕ!!!
Къде сме тръгнали към европа бе?
Ядосвам се не само защото аз имам АГУ,а заради всички хора дето си излъгаха и си сложиха и даваха пари,а сега стана така,че да си ги трескаш в главата щото няма смисъл.
Колеги кажете не съм л прав?
Ако си направите сметка с разхода на вашата кола ще видите ,че няма смисъл от ГАЗ вече.
Авто ГАЗ = безмислено!
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
знаеш ли колко е данъка на кола с газ в ЕС? И че ако караш под 60к километра на година на газ, заради данъка се обезсмисля газовата. Затова народа кара на 2 евро бензин и нафта и не му пука.
Темата е обсъждана хиляди пъти и общо взето извода е, че не е проблема в цената на горивата, а в това как и колко пари изкарваме ние.
П.П. И като намалят цената на газта до 1.05 с 4 стотинки сещаш ли се, че това е разлика около 2 лева на зареждане на твоята бутилка (45 литра) - това ли те събаря?
Темата е обсъждана хиляди пъти и общо взето извода е, че не е проблема в цената на горивата, а в това как и колко пари изкарваме ние.
П.П. И като намалят цената на газта до 1.05 с 4 стотинки сещаш ли се, че това е разлика около 2 лева на зареждане на твоята бутилка (45 литра) - това ли те събаря?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Няма никаква спекула и не може да има на такъв динамичен и високо конкурентен пазар, като този на горивата. Има под път и над път газстанции, фирми вносители и производители и т.н.
Просто всяка взима се вдига цената и всяко лято пада и се почва едно реване по форумите.
Айде и аз да се оплача, че 100 октановия бензин е 2 лева да му се невиди!
Просто всяка взима се вдига цената и всяко лято пада и се почва едно реване по форумите.
Айде и аз да се оплача, че 100 октановия бензин е 2 лева да му се невиди!
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Evtoo написа:Колега не се ядосвай, защото сега се очаква и драстично поскъпване на бензина и пак ще стане същото отношение. Иначе и аз днес се бях замилил за същото, но говорих с братовчет ми, който работи в централата на Лукоил и ме просвето за поскъпването.
Заради евросъюза ще го дигнат нали - 2лв? А газта?
Не мога да разбера направиха,го с цел защото хората си накупиха АГУ-та и сега ако я вдигнат с по още 10стотинки вече съм сигорен,че ще се осети в бюджета на ГАЗ-станциите,но това не е решението ГАЗта е по екологична отколкото бензина.
И musura искам да кажеш повече за данъците в ЕС щото аз не съм добре запознат с това.
И musura искам да кажеш повече за данъците в ЕС щото аз не съм добре запознат с това.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Данъците - дебели, особенно за ГАЗ, затова никой нормалне човек там не кара на ГАЗ.
Освен газта и бензина поскъпва. Ние кво да кажем? "Продадоха ни бензиновите коли и сега вдигат цените!"
Айде стига тъпи теми и безсмислени порове. ЕС идва след 1.5 месеца и съвесем скоро ще разберем истината. Но който очаква да си легне на 31 българин и да се събуди на 1-ви европеец, ще бъде разочарован. Нещата ще се променят плавно, а не шоково и ще трае доста време този процес.
Освен газта и бензина поскъпва. Ние кво да кажем? "Продадоха ни бензиновите коли и сега вдигат цените!"
Айде стига тъпи теми и безсмислени порове. ЕС идва след 1.5 месеца и съвесем скоро ще разберем истината. Но който очаква да си легне на 31 българин и да се събуди на 1-ви европеец, ще бъде разочарован. Нещата ще се променят плавно, а не шоково и ще трае доста време този процес.
Vlad777 написа:И освен тва направиха и нощем да е ептен студено, та докато се прибера вкъщи да умра от студ! Тва си е геноцид! Да им!
![]()
Абе ти нормале ли си бе?
Вместо да ти пука,че поскъпването ще се отази в джоба ти си правиш ебавки.
Това е проблема,че ГАЗта обикновенно трябва да бъде на половината не бензина поне до сега така беше.
Ако разликата е 20-30ст то няма смисъл наистина!
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
IvoG написа:поради високото потребление и цената се вдига явно.
не само

Цената на пропан-бутана се определя косвено от цената на петрола.
А ако се определяше от високото потребление, щеше да има опашки по газстанциите - тогава се получава дефицит и търговците вдигат цената и съответно % печалба.
Аз обаче опашки не виждам на хилядите газстанции в БГ, така че споко, спекула няма, а само пазарна икономика.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”