съвет за акумулатор монбат formula 75ah.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

съвет за акумулатор монбат formula 75ah.

Мнениеот kraskko » Чет 09 фев 2012 19:17

здрвейте колеги.
днес акумулатора ми умря,прдстои покупка на нов.прдлагат ми МОНБАТ formula 75A 670A стартов ток. цена 155лв.другия вариант е HAGEN 72A 620A стартов ток за цена не питах.
въпроса ми е някой колега ползвал ли е МОНБАТ-ФОРМУЛА,и да даде мнение?колата е АУДИ 80 б4 1.9 ТДИ.
:screwy

kotsev_gz
Автомобил:
Двигател:

Re: съвет за акумулатор монбат formula 75ah.

Мнениеот kotsev_gz » Чет 09 фев 2012 19:54

Аз съм със същия(Монбат Формула). От 2 месеца съм с него и съм доволен. Като цяло ги хвалят новите Монбат. Слагай и не се притеснявай.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 09 фев 2012 20:24

И аз съм за Монбат,добро качество на добра цена :beer
Вече 2г карам с такъв,пали от раз,нямам никакви проблеми,взимай смело :да:
След години пак ще избера българското :Bulgaria

kraskko
Контакти:

Мнениеот kraskko » Чет 09 фев 2012 20:43

благодря за бързите отговори,имам съмнения относно качествата на МОНБАТ,но преди 5мин.се уверих,че всичко е върпос на изправност на автомобила(динамо,утечки и др.)и малко късмет.пред блока един комшия със ситроен берлинго 1.9 дизел със същия акумулатор(МОНБАТ формула)купен преди 4месеца,даваше ток на едно бензиново ауди 2.0куб.със абсолютно същия монбатски акумулатор само че на аудито е купен преди 1м. и е 55А. ебаси случката.
явно са нови модели и масово се купуват.

п.п утре ще скачам и аз на МОБАТ пък кавото ще да става.поздрави

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Чет 09 фев 2012 20:51

паля често -по 20 - 30 пъти на ден и определено монбат няма да си взема-при моя режим на употреба се скапват точно за 2 години,ако палиш по 3-4 пъти дневно го взимай,а ако искаш хубав акумулатор избери EXIDE или BANNER

kraskko
Контакти:

Мнениеот kraskko » Чет 09 фев 2012 21:06

moimoimoi написа:паля често -по 20 - 30 пъти на ден и определено монбат няма да си взема-при моя режим на употреба се скапват точно за 2 години,ако палиш по 3-4 пъти дневно го взимай,а ако искаш хубав акумулатор избери EXIDE или BANNER

чак 20 пъти не въртя,паля я 5-6 пъти ходя на работа и обратно.проблема е,че карам на къси разтояния и сега(фарове,прно,реотани)не се зарежда хубаво.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Чет 09 фев 2012 21:16

аз зех преди 3-4 месеца по-малкия -64 аh. засега няма ядове. Пък и хората дават гаранция. За парите са си добре.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 09 фев 2012 21:18

ACDelco, Bosch или Varta
Имам 2 горчиви опита с 2 акумулатора Монбат за 3 години, от 2,5 години съм с ACDelco безгрижно - железен, но струва колкото 2 Монбата. Карам я само на къси разстояния (12км. на ден), а от пролет до есен музиката "бичи" средно по около 1 час в двора на изгасен двигател, докато си пия бирица :beer

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Чет 09 фев 2012 21:27

Първите 2 пъти си взимах Монбат заради и парите и липсата на предлагане тогава.Втория помня,че ме изкара 1 година без проблеми,после почна мъка.От 4-5 години съм с FIAM,както съм го купил и сложил не съм го свалял от колата.Супер съм доволен,даже не съм го отварял да доливам и прочие.Беше с 2 години гаранция.Сега гледам ги има на всякъде...ако ще е български,да е друга марка.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 09 фев 2012 22:32

Колега виж и MUTLU турски са .Взех такъв преди 4 месеца на цена 160 лв за 74 Ah 720A стартов.Руснаците ги хвалят много а и са напред в тяхните класации за акумулатори.На това се базирах и аз както и на препоръки на други колеги. http://mutlu.bg/
Към момента е на колата от гаража....проблем съм нямал.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 10 фев 2012 8:27

Колега виж и MUTLU турски са

:да: 100% От личен опит,най-доброто за тази цена.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 10 фев 2012 8:37

По големите от вас трябва да понят кои бяха най добрите български акумулатори, а именно старт вече прераснали във монбат, мисля, че не са толкова добри както бяха на времето, защо не се насочиш към искра http://www.elhim-iskra.com/new/

Не на турското!

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 10 фев 2012 11:03

doaiena написа:
Не на турското!

А можеш ли да обясниш -защо.Обоснови се .Само да не е това което предполагам че има правила във форума..
Приказвал съм с човек вносител на акумулатори и ходил да види на място завода и да договаря за внос.Меко казано беше шашнат от завода .И изобщо не са го допуснали до производството да погледне.
Винаги съм казвал и пак ще го кажа....по добре турско от колкото китайско или no name което е пак китайско.
Руснаците да не са по прости от нас че внасят от Турция.Що не внасят искра и монбат - никъде не ги видях в класациите им ,а имаше доста акумулатори неизвестни на нас.Ще намеря къде един руснак казава В Сибир няма Varta няма Bosch - само MUTLU

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 10 фев 2012 11:40

От 2.5г. съм с точно такъв Монбат формула 75Ah, на Пасат Б5 TDI.Колата се кара редовно и обикновено на къси разстояния, в студа държи добре заряда си, досега не е свалян за зареждане. Само съм малко учуден, че преди бяха със стартов ток 740А, а сегашните са с 670А. :screwy Препоръчвам! :да:
Ето го моя:
Изображение

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 10 фев 2012 11:45

mely написа:
doaiena написа:
Не на турското!

А можеш ли да обясниш -защо.Обоснови се .Само да не е това което предполагам че има правила във форума..
Приказвал съм с човек вносител на акумулатори и ходил да види на място завода и да договаря за внос.Меко казано беше шашнат от завода .И изобщо не са го допуснали до производството да погледне.
Винаги съм казвал и пак ще го кажа....по добре турско от колкото китайско или no name което е пак китайско.
Руснаците да не са по прости от нас че внасят от Турция.Що не внасят искра и монбат - никъде не ги видях в класациите им ,а имаше доста акумулатори неизвестни на нас.Ще намеря къде един руснак казава В Сибир няма Varta няма Bosch - само MUTLU

По никнейма мога да съдя защо така реагираш!
Също в разрез с правилата е пропагандата и агитацията, която ти така ясно показваш, обвързаността си със мотлу, говориш ми за листи с класации, приятели в завода итн, накрая сравняваш мотлу със бош и варта!
Момчето пита за БЪЛГАРСКИ акумулатори МОНБАТ!
А до колкото до избора дали китайско или турско избора си е твой, добре, че нямаме китайци във форума, защото, ако и те скокнат да защитават родното, ще стане страшно!

Последна промяна от doaiena на Пет 10 фев 2012 11:53, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”