Значи то не са точно проблеми за сега предполагам . Първото е,че както е угасена колата и волана си сочи направо като го въртя налево/надесно и се чува клопане предполагам,че не е нормално . Другите ми проблеми са тези грешки като първата си я дава отдавна и като я изчистя минавам към 30км и пак се появява ... като не я изчистя и карам така се появяват и другите понякога само 3-тата понякога и 2-рата и 3-тата !
19058 - Linear Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1 Pump Current Trim Circuit
P2626 - 008 - Open - Intermittent
Freeze Frame:
RPM: 1632 /min
Mass Air / Rev.: 92.7 mg/str
Voltage: 5.100 V
Bin. Bits: 00000100
RPM: 2624 /min
Mass Air / Rev.: 98.1 mg/str
Voltage: 5.100 V
Bin. Bits: 00000100
16520 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S2
P0136 - 006 - Malfunction in Circuit - Intermittent
Freeze Frame:
RPM: 1824 /min
Mass Air / Rev.: 92.7 mg/str
Bin. Bits: 00100000
Voltage: 0.960 V
17658 - Fuel Level too Low
P1250 - 000 -
Freeze Frame:
Предполагам,че за всичко е виновна първата грешка ама както си я превеждам все си мисля,че може да не е сондата изгоряла ами някоя връзка да се ебава . Незнам дайте предположения какво мислите !
Забравих да напиша двигателя 1.6 8v BSE с газ ама първата грешка отпреди да кача газта я имам !

Няколко "проблема" Сеат Леон 2006
Re: Няколко "проблема" Сеат Леон 2006
Какво е нормално да показва сензора за входящ въздух при празен ход ? Вече имам съмнения за сцепено маркуче но не мога да го хвана ! Прочетох доста из форума за същите проблеми и никой не е писал как ги е решил ! Преди малко се появи пък тази грешка
16555 - Fuel Trim; Bank 1
P0171 - 006 - System Too Lean - Intermittent - MIL ON
Freeze Frame:
Speed: 58.3 km/h
Lambda Factor: 0.961
Voltage: 0.680 V
Lambda: 18.0 %
16555 - Fuel Trim; Bank 1
P0171 - 006 - System Too Lean - Intermittent - MIL ON
Freeze Frame:
Speed: 58.3 km/h
Lambda Factor: 0.961
Voltage: 0.680 V
Lambda: 18.0 %
Кажете поне всички тънки маркучета от тоя "възел" от дросела до глава ли са вакуми ? Двигателя е 1.6 8 клапана ! Има ли вакуми от изх.колектори до 2-рата ламбда сонда ?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Все бедна смес ти дава. Какво прави колата, как върви на газ, на бензин? Сигурно е доста спъната? Придърпва ли?
Там е работата,че си върви добре ! Ама ми забива тия грешки по-точно първата с ламбдата и от нея идват и другите ! Например до морето ми се не показва обаче градско каране на всеки 30 километра излиза !
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Ако и на бензин ти покаже същото значи проблема е в сондата.Ако е само на газ е от настройките.Отиди някъде да ти диагностицират колата.Или направо си купи една нова сонда, тя и без това си е консуматив.Описанието на грешките не винаги посочва проблема.
И на бензин показва тая за сондата . Лошото е,че мисля ,че не е от сондата защото съм я наблюдавал с програмата и си коригира смесите и след малко забива и спира да работи - замръзва на 0.0 % и това е ! Отделно в грешката излиза ,че пуска 5.1 V та се чуда може ли некой вакум да се ебава и да я товари !
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Принципно "замръзването" на сондата си е проблем на самата сонда. Шях да ти дам съвет да си я смениш но ..... и видях цената.... Кат. №: 06A 906 262 BR Цена: 567.60 лв
Все пак вероятно ще ти се наложи.
Почвай да се настройваш.
Все пак вероятно ще ти се наложи.
Почвай да се настройваш.
Аз съм се настрйл
Само ,че първо исках да съм 100% сигурен,че е от нея ! Иначе я гледах за 360 лв. NGK е моята ! 

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Е тая цена я извадих на първо четене за оригинална без отстъпка и без да съм сигурен в модела.
И 360лв. не са малко.
И 360лв. не са малко.
А показанията на ламбда сондата как да ги разчета в смисъл такъв : Какво се случва в двигателя когато показанията са примерно -30% и когато са +30% при кой вариант сместа е богата или бедна ? Също така ще съм благодарен ако кажете освен волтажа и процентите какво друго да гледам паралелно с нейните показания - входящия въздух ли , дросела ли знам ли и аз ,за да мога да я засеча някъде кога дава бедна или богата смес т.е кога излиза от граници и при какви условия ! За момента нямам причина да смятам,че в нея е проблема защото си мени и волтажа и процентите на коригиране на сместа доста бързо ! Просто при някакви условия подава повече волтаж и излиза от строя !
Кажете поне е на това къде му е МАП/МАФ сензора и тоя за дросела и как да ги измеря http://www.pictureshack.ru/images/9921DSC00802.jpg
Все пак разбрах кое е МАФ сензора ама немога да разбера защо като разкача буксата на сондата ми дава грешка ,че не работи обаче волтажа си ми го показва 2.03V .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”