Моля някой от колегите във форума занимаващи се със застраховки за съдействие.
Предстои ми да си подновя каското и се колебая между 2 застрахователни компании.
Проблема е разликата между застрахователните оценки.Едната компания оценява колата за 4000лв ,а другата за 3000лв.
Интересува ме каква е реалната застрахователна оценка на Голф 3, 1.4 АБД ,година на производство 1992,2 врати,металик,ел. огледала, ел.стъкла, ел. шибидах,централно.
Предврително Благодаря
Въпрос за застрахователна оценка?
dobrinb написа:Тук мисля, че няма такова голямо значение каква е действителната стойност, а ти какво искаш - по-ниска застрахователна прамия, или по-висока сума на каското.
Интересува ме по високата сума на каското.
Каква е ползата да си направя каското на по-ниска сума и да спестя 20лв от премия, а след това да съм изправен пред дилемата дали да дам 1000лв откуп на някой дребен хитрец или да си взема половината от сумата която ми струва колата.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за застрахователна оценка?
такава кола съм я докарвал до 4000хил..но това те вълнува за тотал и кражбаKokoo написа:Моля някой от колегите във форума занимаващи се със застраховки за съдействие.
Предстои ми да си подновя каското и се колебая между 2 застрахователни компании.
Проблема е разликата между застрахователните оценки.Едната компания оценява колата за 4000лв ,а другата за 3000лв.
Интересува ме каква е реалната застрахователна оценка на Голф 3, 1.4 АБД ,година на производство 1992,2 врати,металик,ел. огледала, ел.стъкла, ел. шибидах,централно.
Предврително Благодаря

- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм към ДЗИ и нямам проблеми... Ти си прецени за колко искаш да си я застраховаш т.е. може и на 2000лв ама няма смисъл
На колкото по-висока цена я застраховаш толкова ти е по голяма таксата
От ДЗИ-то ми оцениха пасата за 8500лв но им казах по ниска цена защото колата ми е излезнала по-малко пари и не виждам смисъл само да плащам големи такси. Писана е на малко повече от парите които ми е излезнала 

Re: Въпрос за застрахователна оценка?
Kokoo написа: ...
ако изчакаш до понеделник ще ти кажа офертите на някои от компаниите с които работим

- zexer
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1.3 MH
- Контакти:
Моя голф (в "гараж"-а описания) е застрахован за 3200лв Пълно автокаско цената на полицата беше около 250лв, Витоша АД
Ако беше 3ка щях да гледам да е поне 4к
П.С. Исках да платя по-малко и им казах да видим за 2500лв колко ще струва... човека вика 300лв!? Хмм.. как бе човек за 3200 - 250 пак за 2500 - 300?? Я виж къде бъркаш!?
Под 3100лв влизала в друга графа колата. Различно се плащала щетата/ на майстрите ала бала нещо си/ под тия пари и т.н. Не съм запознат не ми стана ястно, но по думите му за 250лв можех да застраховам или за ~2200лв или за 3200
кое ще изберете?
Мина ми през ума че може нарочно да ги каза тия неща за да си направя за 3200, но аз и без това клонях към тази "оферта"
Ако беше 3ка щях да гледам да е поне 4к

П.С. Исках да платя по-малко и им казах да видим за 2500лв колко ще струва... човека вика 300лв!? Хмм.. как бе човек за 3200 - 250 пак за 2500 - 300?? Я виж къде бъркаш!?
Под 3100лв влизала в друга графа колата. Различно се плащала щетата/ на майстрите ала бала нещо си/ под тия пари и т.н. Не съм запознат не ми стана ястно, но по думите му за 250лв можех да застраховам или за ~2200лв или за 3200

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”