ПТП-моля за мнение!
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
ПТП-моля за мнение!
Задравейте пичове, отскоро съм във форума, ако темата не е за този раздел, моля да ме извините и пиша тука защото незнам дали съм постъпил правилно!
Та карам си колата бавно, някъде около 20км/ч в еднопосочна улица, (Нагорнище) имаше ЛЕд и зад мен един автомобил взе да сфири, и аз продължих да си карам, все едно не съм го чул, и когато бях готов да превключа на друга предавка, тоя пак засфири и направо се нацели в задницата на Голфа ми! И леко ме подмести, веднага пуснах газта и съединителя и колата огасна. Излязох да видя какво става, и го питах какво прави? Тоя ми вика, много бавно караш, немога да те чакам и направо напусна ПТП-то с газ, замалко да ми мине през краката, даже не се извини! Моля кажете вие какво бихте направили в такава ситуация, просто не очаквах че има такива нерваци. Нито го познавам нито съм го провокирал, докато сиреше, докато видя кой свире и с мръсна газ ме удари, добре че натиснах спирачките, и наче щях да ударя някой кола, и добре че нямаше пешеходци. Реално по моята кола, само бронята е одраскана! Благодаря за коментарите!
Та карам си колата бавно, някъде около 20км/ч в еднопосочна улица, (Нагорнище) имаше ЛЕд и зад мен един автомобил взе да сфири, и аз продължих да си карам, все едно не съм го чул, и когато бях готов да превключа на друга предавка, тоя пак засфири и направо се нацели в задницата на Голфа ми! И леко ме подмести, веднага пуснах газта и съединителя и колата огасна. Излязох да видя какво става, и го питах какво прави? Тоя ми вика, много бавно караш, немога да те чакам и направо напусна ПТП-то с газ, замалко да ми мине през краката, даже не се извини! Моля кажете вие какво бихте направили в такава ситуация, просто не очаквах че има такива нерваци. Нито го познавам нито съм го провокирал, докато сиреше, докато видя кой свире и с мръсна газ ме удари, добре че натиснах спирачките, и наче щях да ударя някой кола, и добре че нямаше пешеходци. Реално по моята кола, само бронята е одраскана! Благодаря за коментарите!
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: ПТП-моля за мнение!
Номер нещо запомни ли?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Благовест написа:Номер нещо запомни ли?
Значи колега, запомних и номер, даже човека го имам видино, като физиономия, даже му казах че ще викам полиция, тоя ми каза, кой искаш викай, и мина на милиметри между моята кола, и отсрещната паркирана, и все едно нищо не е станало, поне да кажеше извинявай изплъзна ми се съединителя, щях да се разбера с него, и живо по здраво, ма той го направи наинат, защото бързал! Писах в полицията жалба, и той дойде, даже почна да се смее все едно нищо не е станало, и незнам дали съм постъпил правилно, дали няма да се заяде с мен, и да ми прави проблеми с колата, затова пиша за мнение! Благодаря
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Добре си постъпил,аз също така шях да направя!В крайна сметка не живеем в джунгла и това е цивилизованиия начин-както си постъпил.
Ограничението е до 50 км/ч,а не минимилна скорост!Никой няма право да те натиска,камо ли да те блъска!Особено сега в тия ледове,одеве карам по такава улица с 10 км/ч(нямам намерение да си чупа колата и да си оставям окачването...).И разни идиоти със служебни коли ме натискат и карат на 2 педи от бронята ми..
А този папагал конкретно не може нищо да ти направи...Надали знае къде живееш,къде ти е колата,за да ти прави мизерии...
Ограничението е до 50 км/ч,а не минимилна скорост!Никой няма право да те натиска,камо ли да те блъска!Особено сега в тия ледове,одеве карам по такава улица с 10 км/ч(нямам намерение да си чупа колата и да си оставям окачването...).И разни идиоти със служебни коли ме натискат и карат на 2 педи от бронята ми..

А този папагал конкретно не може нищо да ти направи...Надали знае къде живееш,къде ти е колата,за да ти прави мизерии...
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="Благовест"][/quote]
Значи колега, аз по принцип не искам да се заяждам, просто аз си карам бавно още от курсовете, но тази улица точно, няма как да развиеш 50км/ч защото има десен завой, и точно взимам завоя, и тоя с мръсна газ в мен и леко ме избута напред, добре че бронята на голфа е здрава, и се чу яко лопот от нея! Тоя сигурно ме познава, шот мисля че е от моя град. Но незнам имаше ли смисъл да пиша в полицията, при положение че няма да се оправи нищо, ното ще му пишат акт, само си навличам неприятности, но просто ме подразни това че се отнесе към мен, все едно съм някъв аматьор и си тръгна! Затова питам кой как би постъпил, вярно няма невинни всички си имаме трески за делане, но няма как да карам бързо защото асфалта имаше лед на места и настилката беше мокра, все пак слетобяд почва да го стяга, и недай си божи ми изкочи някой пешеходец кво ще го правя незнам!
Значи колега, аз по принцип не искам да се заяждам, просто аз си карам бавно още от курсовете, но тази улица точно, няма как да развиеш 50км/ч защото има десен завой, и точно взимам завоя, и тоя с мръсна газ в мен и леко ме избута напред, добре че бронята на голфа е здрава, и се чу яко лопот от нея! Тоя сигурно ме познава, шот мисля че е от моя град. Но незнам имаше ли смисъл да пиша в полицията, при положение че няма да се оправи нищо, ното ще му пишат акт, само си навличам неприятности, но просто ме подразни това че се отнесе към мен, все едно съм някъв аматьор и си тръгна! Затова питам кой как би постъпил, вярно няма невинни всички си имаме трески за делане, но няма как да карам бързо защото асфалта имаше лед на места и настилката беше мокра, все пак слетобяд почва да го стяга, и недай си божи ми изкочи някой пешеходец кво ще го правя незнам!

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Трябваше веднага по телефона обаждане в КАТ , че е напуснал местопроизшествието. Имат запис на обажданията и веднага ти дават вх. номер на обаждането.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Колега правилно си постъпил.Аз затова на всички коли като ги купя им слагам теглич.Който иска да се блъска.Може и внезапно да спреш да ти прилушее.Никой няма право да ти свири камо ли да те блъска!
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Колега евала за постъпката. Много добре си направил и е добре, че си се сдържал! Аз може би щях да го настигна и да му завра клаксона в .... което въобще не е правилно, но адски много ме дразни наглоста на повечето шофьори и това , че се мислят за недосегаеми и ненаказуеми! Евала пак за постъпката. Нека се замисли дали си е струвало срама и разправията в полицията! А проблеми ме съмнява да имаш!
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
liderass написа:Колега евала за постъпката. Много добре си направил и е добре, че си се сдържал! Аз може би щях да го настигна и да му завра клаксона в .... което въобще не е правилно, но адски много ме дразни наглоста на повечето шофьори и това , че се мислят за недосегаеми и ненаказуеми! Евала пак за постъпката. Нека се замисли дали си е струвало срама и разправията в полицията! А проблеми ме съмнява да имаш!
Успокоихте ме колеги, това ми е първо ПТП, смисъл да чукна на дърво не съм има ПТП-та и сега ми стана гадно като стана така, разбирам да съм го запсул, да съм му показал среден пръст или тем подобни неща, да кажем че съм го провокирал, просто си карах бавно, защото не съм сигурен в обстановката, на улицата и как ще реагира автомобила в завоя, но като чух рев на двигател и клаксон и погледах в огледалото само видях преден джам с водач който ме удари, направо незнам, затова писах дали въобще е трябвало да занимавам полицайте с това нещо, но явно се издразних много, ако си беше казал че е виновен или че не е искал щях да го прежаля! Незнам, поне вие ме успокоихте че не съм сгрешил!
А относно това, с клаксона, вярно е може и аз да съм го издразнил с това че карам бавно, но всеки сам си преценява, защото стане ли белята, после пътеки много, но да казваш на някой как да кара, и да го блъскаш е направо нагло, мина ми през акъла да вкарам задна, и да дам додупка газ, ма незнам какво ще стане, най-ме беше страх да не има някой дете наоколо да види това, и да си каже че това е правилно!

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
[quote="anonym0us"] Писах в полицията жалба, и той дойде, даже почна да се смее все едно нищо не е станало, /quote]

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Независимо колко малки са драскотините по бронята ти иди при застрахователя му и искай да ти платят, ако не друго поне има голяма вероятност следващата му гражданска да е с по-висока цена.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Значи пичове, успокоихте ме много, за малко си помислих че аз съм виновен!
Не искам нищо от такива хора, замалко да си загубя работата, добре че има колега който ме замести за да мога да пусна жалба в полицията. Пусках я не за друго, хвана ме яд, че се държи така, все едно съм му подчинен, да си беше признал че е виновен, щях да се направя на луд! Но с това подсмихване в РПУ-то направо незнам, май направих грешка от бързане и се подписах на празен протокол на КАТ с мойто име, полицая ми каза за да не ме вика да се разпиша, на мен ми е ясно че тоя Глист ще се размине, явно има връзки, но нека да се поразходи малко в РПУ-то да види че някой от нас си знаят правата!
Та има ли шанс да ме прецакат, и да ме изкарат мен виновен, че съм карал бавно?? Значи писах само 2 карирани листа със днешна дата, мойте имена и какво е станало на случката без изключения! Катаджията дали не ме прецака като на един протоколен лист написа мойто име и ЕГН-то и ме накара най-тодоло в ляво да се разпиша. И каза че се разписвам за да не ме вика, че иначе съм на работа и немога да изляза! Благодаря ви за мненията!

Та има ли шанс да ме прецакат, и да ме изкарат мен виновен, че съм карал бавно?? Значи писах само 2 карирани листа със днешна дата, мойте имена и какво е станало на случката без изключения! Катаджията дали не ме прецака като на един протоколен лист написа мойто име и ЕГН-то и ме накара най-тодоло в ляво да се разпиша. И каза че се разписвам за да не ме вика, че иначе съм на работа и немога да изляза! Благодаря ви за мненията!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Никога не се подписвай на празен лист, как си може да не знаеш толкова елементарно нещо
Тоя дори да има връзки с полицията, ако досаждаш на застрахователите, те ще го оправят догодина

Тоя дори да има връзки с полицията, ако досаждаш на застрахователите, те ще го оправят догодина

- shoko_boy
- Автомобил:
- Двигател:
то и аз карам много близко до тоя дето е пред мене но никога не правя дивоти било с клаксона светлини и тем подобни работи хем знам че колата ми е изправна и крака ми е на спирачката а и ръчната ми е електрона с сензори не с жила
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Никога не се подписвай на празен лист, как си може да не знаеш толкова елементарно нещо![]()
Ем аз го знам това, но откаде да знам че куката иска да ме прецака, просто бързах да не си изгубя работата, само да не ме изкарат мен виновен, че направо незнам! Ясно ми е вече че ще го изкарат невинен но трябваше иначе да му тегля боя!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”