Кой кога ще метка летните гуми и летите джанти :)
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кой кога ще метка летните гуми и летите джанти :)
Колеги .. така като гледам времето е доста хубаво тия дни и се чудя дали ще се задържи така защото много искам да си сложа летите джантета. Вие кога слагате летните гуми и имате ли намерение да ги слагате скоро 

- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз сложих чисто нови летни гуми с джантета на 6.02. Наистина има какво да се желае като стабилност на колата. Сега обаче го дават другата седмица да е 20 градуса. Мисля, че е време от гледна точка на това, че времето вече ще става все по топло. Кара се внимателно, не се засилваме, както каза колегата по светофарите и всичко е наред. Разбира се, моля се да не падне някой сняг.
Мисля, че е ок за слагане.
Мисля, че е ок за слагане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
По принцип лятна гума се слага,когато температурата на АСФАЛТА,не на въздуха,достигне 5-7 градуса.Причината за това е,че в лятната гума няма силика и на по-ниска от горепосочената температура става на пластмаса.Друг е въпроса вече,че цяла зима продаваме летни гуми на "разбирачи",които изкарват по 150 000 км. с един чифт гуми и дота им е от 93 год.Сега определено е доста рано да се сменят.И понеже съм започнал да пиша по темата за гумите,ви съветвам,ако са нови,на 10 000 км. да ги въртите предни-задни,за да се износват авномерно.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”