Глоба за неотписано МПС от данъчното

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
krissia
Автомобил:
Двигател:

Глоба за неотписано МПС от данъчното

Мнениеот krissia » Чет 19 апр 2012 15:28

Случаят е следният преди 2 месеца продадох кола която беше вписана в данъчното, но съм забравила да отида да я отпиша , днес баща ми отишъл до данъчното и решил да провери и плати остатъка на данъка ми , при което му сервирали че дължи вместо 30 и няколко лева колкото трябва да е от началото на годината до сега 96лв имало глоба за това че не съм я отписала.Четох доста тук навсякъде пише че срок и глоба няма , но публикациите са доста стари.Прочетох едно мнение ,че като си представя договора ще ми го приспаднат, но не съм съгурна в това дето пише .Благодаря ви предварително

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Re: Глоба за неотписано МПС от даначното

Мнениеот 150 кс » Чет 19 апр 2012 15:35

Колега гарантирам на сто процента ,че глоба няма,има за зачисляване,но за отписване срок няма !!!

krissia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krissia » Чет 19 апр 2012 15:44

Тези дни смятам да отида и да проверя лично какъв е случая.И от тук на татък не регистрирам кола в данъчното , само проблеми не могат ли да си свържат системите и да не разправяш след продажба, но в нашата скапана държавица за жалост нещата са такива, все за нещо ти искат пари.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 19 апр 2012 16:25

krissia написа:Тези дни смятам да отида и да проверя лично какъв е случая.И от тук на татък не регистрирам кола в данъчното , само проблеми не могат ли да си свържат системите и да не разправяш след продажба, но в нашата скапана държавица за жалост нещата са такива, все за нещо ти искат пари.

Браво, само така

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Чет 19 апр 2012 16:45

И на мен ще ми предстои в скоро време да отписвам колата от данъчното поради причината продажба. Явно ще трябва да побързам че да не ми лепнат глоба. Обаче аз съм платил за тази година данъка(миналия месец), и няма ли вариант да ми върнат част от парите за оставащите месеци. Щом те могат да искат глоби, аз не мога ли да искам "ресто" mhihi .

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Чет 19 апр 2012 18:06

ludiq1918 написа:И на мен ще ми предстои в скоро време да отписвам колата от данъчното поради причината продажба. Явно ще трябва да побързам че да не ми лепнат глоба. Обаче аз съм платил за тази година данъка(миналия месец), и няма ли вариант да ми върнат част от парите за оставащите месеци. Щом те могат да искат глоби, аз не мога ли да искам "ресто" mhihi .

Не можеш колега!!! А за тая глоба малко ме е гъдел,да не би баща ти да те гъбарка нещо-те нямат интерес да бързат да я отписват понеже данъка си и върви,а колегата ,който не иска да зачислява ще остане много разочарован като минава преглед или трябва да продаде колата и разбере ,че трябва да има платен данък и ще не ще ще я зачисли ,но вече с доста солена глаба като е пропуснал срока.
Мене за един ден закъснение ме глобиха 20лв и то при условие ,че ми е платен данъка ,ако не беше глобата беше 50лв и то за един скапан ден!!!

Няма оправия в тая държава ДЯНКОВ няма да спре да мори бедните за да са добре богатите.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 19 апр 2012 18:34

150 кс написа:Колега гарантирам на сто процента ,че глоба няма,има за зачисляване,но за отписване срок няма !!!

а аз ти гарантирам, че има ;), поне по думите на мацката в данъчното, преди един месец ходих да си отчисля кола продадена преди почти 1 година и мацето(което ми бивша съседка) ми вика, "айде сега да видим кой ще плаща глоба"

в крайна сметка не платих глоба, благодарение на нея

krissia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krissia » Чет 19 апр 2012 18:44

Надявам се да няма глоба, че вече ми писна от глоби такси само главен спонсор съм на тази скапана държава, но вече съм се зарекла край до тук.А за регистрацията в данъчното има вратички и за прегледа и за продажба стига да имаш точния човек.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Re: Глоба за неотписано МПС от данЪчното

Мнениеот Asko VW » Пет 20 апр 2012 8:14

Хора, не си правете експерименти с нерегистрация в данъчното, в момента тече процес на свързване на системите на КАТ и данъчните (става бавничко, както всичко в нашата държава) и куките почват да подават инфо към общините за регистрираните на тяхана територия автомобили. Много скоро тези с нерегистрирани автомобили ще почнат да получават писма за дължима глоба + данък за периода за който не е платен. Примката се затяга !

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 20 апр 2012 8:42

Asko VW
Няма страшно още . КАТ още са в 19-20 век. Не са открили интернета. В цял КАТ Варна няма нито 1 комп вързан с интернет поради големия страх някой хакер да не има разбъзика базата данни. В края на 08.2011 г лично се убедих в това. Не можели да направят справка в АВ и НАП за фирма по инд.номер. Докато в 1 забутано селце в Германия с под 1000 жителя при изготвяне на договора - бастър копче и опа ясна е фирмата.

Последна промяна от kris11 на Пет 29 мар 2013 10:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Пет 20 апр 2012 10:31

Като вече казах, нещата стават бавно, за сега се работи по това в София, скоро и в други градое :D :D
Но реално няма значение в кой град кога ще стане (сле 1 или 5 години) в момента в който системата заработи, тя ще подаде инфо за датата на регистрацията в КАТ и дължимият данък ще се начисли от тази дата.
Евентуално някой може да му се размине, ако преди това е успял някак да продаде колата по някъкъв начи без представяне на бележка за платен данък пред нотатиуса (което не знам дали е възможно).

krissia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krissia » Пет 20 апр 2012 13:08

Продаването на кола без данък е става само ако не си я регистрирал, но ако си нямаш мърдане.Проучвах и този въпрос когато продавах предишната кола, и нотариуса ми каза че става ако не съм я регистрирала.А това за свързване на системите ми се вижда в много далечно време когато вместо коли ще караме сигурно летящи чинии.

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Съб 21 апр 2012 10:45

А някой знае ли дали друг човек(роднина) може да отиде в данъчното от мое име с договора и да отпише колата. Че в близкия месец нямам възможност а с тези глоби.......... :banghead: .

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Съб 21 апр 2012 14:31

При отписване се подава декларация, която се подписва лично от собственика на колата (декларатора) и данъчните искат лична карта за да видят, че лицето което я подава е същото вписано в декларацият, така, че отговора е НЕ. Поне такъв е законовият ред, може да има вариант с някакво пълномощно, но не съм сигурен точно какво. Когат си отписвах Опела ми искаха лична карта.

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Нед 22 апр 2012 17:55

Asko VW написа:При отписване се подава декларация, която се подписва лично от собственика на колата (декларатора) и данъчните искат лична карта за да видят, че лицето което я подава е същото вписано в декларацият, така, че отговора е НЕ. Поне такъв е законовият ред, може да има вариант с някакво пълномощно, но не съм сигурен точно какво. Когат си отписвах Опела ми искаха лична карта.

Колега въобще не е вярно това,откога не си отписвал кола?
Отписването става само с едно копие от договора за продажба!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”