Глоба за неотписано МПС от данъчното
Глоба за неотписано МПС от данъчното
Случаят е следният преди 2 месеца продадох кола която беше вписана в данъчното, но съм забравила да отида да я отпиша , днес баща ми отишъл до данъчното и решил да провери и плати остатъка на данъка ми , при което му сервирали че дължи вместо 30 и няколко лева колкото трябва да е от началото на годината до сега 96лв имало глоба за това че не съм я отписала.Четох доста тук навсякъде пише че срок и глоба няма , но публикациите са доста стари.Прочетох едно мнение ,че като си представя договора ще ми го приспаднат, но не съм съгурна в това дето пише .Благодаря ви предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Глоба за неотписано МПС от даначното
Колега гарантирам на сто процента ,че глоба няма,има за зачисляване,но за отписване срок няма !!!
Тези дни смятам да отида и да проверя лично какъв е случая.И от тук на татък не регистрирам кола в данъчното , само проблеми не могат ли да си свържат системите и да не разправяш след продажба, но в нашата скапана държавица за жалост нещата са такива, все за нещо ти искат пари.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
krissia написа:Тези дни смятам да отида и да проверя лично какъв е случая.И от тук на татък не регистрирам кола в данъчното , само проблеми не могат ли да си свържат системите и да не разправяш след продажба, но в нашата скапана държавица за жалост нещата са такива, все за нещо ти искат пари.
Браво, само така
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
И на мен ще ми предстои в скоро време да отписвам колата от данъчното поради причината продажба. Явно ще трябва да побързам че да не ми лепнат глоба. Обаче аз съм платил за тази година данъка(миналия месец), и няма ли вариант да ми върнат част от парите за оставащите месеци. Щом те могат да искат глоби, аз не мога ли да искам "ресто"
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
ludiq1918 написа:И на мен ще ми предстои в скоро време да отписвам колата от данъчното поради причината продажба. Явно ще трябва да побързам че да не ми лепнат глоба. Обаче аз съм платил за тази година данъка(миналия месец), и няма ли вариант да ми върнат част от парите за оставащите месеци. Щом те могат да искат глоби, аз не мога ли да искам "ресто".
Не можеш колега!!! А за тая глоба малко ме е гъдел,да не би баща ти да те гъбарка нещо-те нямат интерес да бързат да я отписват понеже данъка си и върви,а колегата ,който не иска да зачислява ще остане много разочарован като минава преглед или трябва да продаде колата и разбере ,че трябва да има платен данък и ще не ще ще я зачисли ,но вече с доста солена глаба като е пропуснал срока.
Мене за един ден закъснение ме глобиха 20лв и то при условие ,че ми е платен данъка ,ако не беше глобата беше 50лв и то за един скапан ден!!!
Няма оправия в тая държава ДЯНКОВ няма да спре да мори бедните за да са добре богатите.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
150 кс написа:Колега гарантирам на сто процента ,че глоба няма,има за зачисляване,но за отписване срок няма !!!
а аз ти гарантирам, че има

в крайна сметка не платих глоба, благодарение на нея
Надявам се да няма глоба, че вече ми писна от глоби такси само главен спонсор съм на тази скапана държава, но вече съм се зарекла край до тук.А за регистрацията в данъчното има вратички и за прегледа и за продажба стига да имаш точния човек.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Глоба за неотписано МПС от данЪчното
Хора, не си правете експерименти с нерегистрация в данъчното, в момента тече процес на свързване на системите на КАТ и данъчните (става бавничко, както всичко в нашата държава) и куките почват да подават инфо към общините за регистрираните на тяхана територия автомобили. Много скоро тези с нерегистрирани автомобили ще почнат да получават писма за дължима глоба + данък за периода за който не е платен. Примката се затяга !
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Asko VW
Няма страшно още . КАТ още са в 19-20 век. Не са открили интернета. В цял КАТ Варна няма нито 1 комп вързан с интернет поради големия страх някой хакер да не има разбъзика базата данни. В края на 08.2011 г лично се убедих в това. Не можели да направят справка в АВ и НАП за фирма по инд.номер. Докато в 1 забутано селце в Германия с под 1000 жителя при изготвяне на договора - бастър копче и опа ясна е фирмата.
Няма страшно още . КАТ още са в 19-20 век. Не са открили интернета. В цял КАТ Варна няма нито 1 комп вързан с интернет поради големия страх някой хакер да не има разбъзика базата данни. В края на 08.2011 г лично се убедих в това. Не можели да направят справка в АВ и НАП за фирма по инд.номер. Докато в 1 забутано селце в Германия с под 1000 жителя при изготвяне на договора - бастър копче и опа ясна е фирмата.
Последна промяна от kris11 на Пет 29 мар 2013 10:13, променено общо 1 път.
- Asko VW
Като вече казах, нещата стават бавно, за сега се работи по това в София, скоро и в други градое
Но реално няма значение в кой град кога ще стане (сле 1 или 5 години) в момента в който системата заработи, тя ще подаде инфо за датата на регистрацията в КАТ и дължимият данък ще се начисли от тази дата.
Евентуално някой може да му се размине, ако преди това е успял някак да продаде колата по някъкъв начи без представяне на бележка за платен данък пред нотатиуса (което не знам дали е възможно).

Но реално няма значение в кой град кога ще стане (сле 1 или 5 години) в момента в който системата заработи, тя ще подаде инфо за датата на регистрацията в КАТ и дължимият данък ще се начисли от тази дата.
Евентуално някой може да му се размине, ако преди това е успял някак да продаде колата по някъкъв начи без представяне на бележка за платен данък пред нотатиуса (което не знам дали е възможно).
Продаването на кола без данък е става само ако не си я регистрирал, но ако си нямаш мърдане.Проучвах и този въпрос когато продавах предишната кола, и нотариуса ми каза че става ако не съм я регистрирала.А това за свързване на системите ми се вижда в много далечно време когато вместо коли ще караме сигурно летящи чинии.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
А някой знае ли дали друг човек(роднина) може да отиде в данъчното от мое име с договора и да отпише колата. Че в близкия месец нямам възможност а с тези глоби..........
.

- Asko VW
При отписване се подава декларация, която се подписва лично от собственика на колата (декларатора) и данъчните искат лична карта за да видят, че лицето което я подава е същото вписано в декларацият, така, че отговора е НЕ. Поне такъв е законовият ред, може да има вариант с някакво пълномощно, но не съм сигурен точно какво. Когат си отписвах Опела ми искаха лична карта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Asko VW написа:При отписване се подава декларация, която се подписва лично от собственика на колата (декларатора) и данъчните искат лична карта за да видят, че лицето което я подава е същото вписано в декларацият, така, че отговора е НЕ. Поне такъв е законовият ред, може да има вариант с някакво пълномощно, но не съм сигурен точно какво. Когат си отписвах Опела ми искаха лична карта.
Колега въобще не е вярно това,откога не си отписвал кола?
Отписването става само с едно копие от договора за продажба!!!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”