Здравейте,
Гумите са Пирели P7, ДОТ 2009, 15-ки.
Имам чувството ,че гумите нямат сцепление на сухо.Лесно мога да поднеса с тях на горещ асфалт, все едно съм на мокро.АБС се включва лесно. Никога не съм ги чувал да изсвирят , въпреки burn-out- a ,който им причинявам веднъж седмично.
Гумите са на не повече от 30К км. Зимата ги сменям с зимните.
Грайфер имат поне 5-6мм . Възможно ли е да са заминали толкова бързо.

Проблем с летни гуми Пирели
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Проблем с летни гуми Пирели
Да, това е пирели, все пак...
Едно научих в своя автомобилен живот - пирели и тойо никога по собствено желание!
Едно научих в своя автомобилен живот - пирели и тойо никога по собствено желание!

- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
Задаваш въпрос,в който се съдържа отговора му,а именно-"въпреки burn-out- a ,който им причинявам веднъж седмично"
Колега явно гумата си е калпава. На баща ми колата дойде от италия с 4 такива чисто нови гуми. Казах си - ей го на, късмет - 4 нови пирели не на всеки му идват наготово. За едно лято 2 от тях направиха по 2 балона от нищото. Сега са в мазето, а колата е 4 нови DAYTON-a и няма никакви ядове.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Веднъж в живота /не на тази кола/ купих и сложих нови Пирели и от тогава тази марка съм я забравил ! Естествено това си е чисто субективно мнение и не искам да ангажирам никого с него 

- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
burn-out го правя само за да ги загрея малко.Не съм ги опекъл от пилене. Преди 5 дена се ударих в едно Пежо заради тия гуми, удара беше лек. Явно съм се заблудил ,че живота на гумите е поне 60К .Другото което ме дразни е ,че винаги изглеждат меки , както и да ги помпя от пред си имат корем.
- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
cecka1864 написа:Колега явно гумата си е калпава. На баща ми колата дойде от италия с 4 такива чисто нови гуми. Казах си - ей го на, късмет - 4 нови пирели не на всеки му идват наготово. За едно лято 2 от тях направиха по 2 балона от нищото. Сега са в мазето, а колата е 4 нови DAYTON-a и няма никакви ядове.
Ей,тия от "Пирели",големи смотаняци маа му стара.Така от нищото им излизат балони,пък Дайтон-а е бест ъф дъ бест перформънс тайър ъф дъ уърлд.Дано и "Дайтон" влязат във Формула 1,та и Фетел и Маса да видят к'во е истинска гума.Тва в рамките на шегата,ама колега спомени в кой размер са ти гумите поне.Пробега на една гума се определя според скоростният индекс,товарният индекс,начина на експлоатация(градско извънградско каране,палене всяка седмица,дрифт и т.н.) и най-вече от задкормилното устройство.Не можеш да очакваш 60 000 км пробег,при положение,че ги палиш всяка седмица.Все едно,гей да ти обяснява,че страда от запек...вярваш ли му?
П.с.Абсолютно нито един производител на гуми.без значение,дали товарни,леки или лекотоварни,не се ангажира с пробег,а само и едниствено с гаранция за производствени дефекти в определен период от време.Единствено Hankook са на мнение,че ако има проблем с дадена гума,то той се проявява в първите 3000 км. на гумата.След този пробег,те казват,че всичко е механично увреждане и неправилна експлоатация.Поздрави и успех!
Последна промяна от Малко_Направен на Сря 02 май 2012 22:41, променено общо 1 път.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Брата на Бмв-то с пирелито умира да кара
Майтапа на страна, страшни са за пилежи дори и чисто новички 

Че гуми на 30к са си за пред кофата за боклук,още малко и нови
Що после гърците хвърляли "чисто нови" Континенталки с 5-6мм и дот на 3г 

- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
То се е видяло ще се сменят. 

Я преди да ги смениш отиди на реглаж че зимата не е ясно от къде и в какво си скачал!
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Ето съвет за нови viewtopic.php?f=59&t=325039 , аз съм доволен 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Абе аз карам с такива вече 2 година и кахър не съм видял.Що ли.
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Това с реглажа е добра идея.До сега не съм ходил 

Не можеш да си представиш каква може да е разликата! Младост ако ти е близо отивай утре в СБА търсиш Митко даваш му 25лв и си ти.... Ако се засечеме някъде ше черпиш една кола 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”