Golf VS Vectra

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Golf VS Vectra

Мнениеот Evtoo » Чет 07 дек 2006 23:53

Колеги вчера вечерта се прибирах от Атина и когато минавах през Дупница имаше реминти по асфалта и ужасно гаста магла. При едно по рязко спиране поради пътната обстановка един пич с една синя Вектра неуспя да спре и всъщност спря в моята задна броня :roll: :cry: :shock И тук идва интересното, когато слязох, за да видя какви са последствията и щателно преглеждане установих, че бронята ми е одраскана на две места по 1см, но като видях Опела лошо ми стана-решетка, десен фар спукана броня и ожулен капак... :shock :wink:
Стана ми жал за човека...
Поука:карайте със зимни гуми и на безопасна дистанция и със съобразена скорост.

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Пет 08 дек 2006 0:00

Междо другото оригиналната задна броня на голфа е много здрава, аз се обедих също както ти .Един приятел удари едно рено клило ,на голфа само лека драскотинка а реното счупен стоп и счупена задна броня :oops: смях голям беше като гледаш драскотинката и броня на парчета :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 08 дек 2006 0:06

при спиране, задницата се вдига, а предницата потъва надолу :idea: Изпитах го на собствен гръб, когато спрях в един колега с рено 19 седан - на него му огънах леко бронята, а аз съм 1.5 месеца в бокса :(

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 08 дек 2006 0:06

Така е наистина ама ако бронята е оригинална,иначе ако е ментак тайланд става на парчета при най лекия удар :wink:

Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Пет 08 дек 2006 0:10

Опела се удари в горния ръб на високо, защото в колата се возехме трима души и около 300-350кг багаж и беше доста ниска.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пет 08 дек 2006 1:09

Абе всичко си е до отделната кола. Един приятел с Форд мондео леко го удариха отзад и бронята му стана на юфка. Друго което съм забелязал че броните които са в цвета на купето са доста по чупливи от тези от черна пластмаса.

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Пет 08 дек 2006 1:21

На голфовете наи издадената част е от черната пластмаса и това е добре в случеите когато някои иска да те поздрави по задната броня :roll:

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пет 08 дек 2006 11:22

stoqn_gti написа:.Един приятел удари едно рено клило ,на голфа само лека драскотинка а реното счупен стоп и счупена задна броня :oops:

що ли ми се струва че знам за кой говориш :? :roll:

иначе съм почти убеден, че при удър отзад, по големите последствия ги понася този който те е ударил... при мен при удър Голф с Голф - даже не ми одраска борнята. а на този, който ме удари му беше счупена блендите до мигачите... правят ги голфчетата, да се пазят едно друго и да не си нанасят щети :P :D

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 08 дек 2006 12:21

stoqn_gti написа:Междо другото оригиналната задна броня на голфа е много здрава, аз се обедих също както ти .Един приятел удари едно рено клило ,на голфа само лека драскотинка а реното счупен стоп и счупена задна броня :oops: смях голям беше като гледаш драскотинката и броня на парчета :)

А бе мога да ти кажа че не знам каква броня е имало клиото, ама моето долу пред нас една го шибна на задна с мерцедес и му сви ламарините покрай резервоара, а на бронята и няма НИЩО ;)

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пет 08 дек 2006 12:44

musura написа:при спиране, задницата се вдига, а предницата потъва надолу :idea: Изпитах го на собствен гръб, когато спрях в един колега с рено 19 седан - на него му огънах леко бронята, а аз съм 1.5 месеца в бокса :(

Точно така!
При такъв удар почти винаги по- големи щети понася втората кола...т.е. тази, която се удря отдзад.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 08 дек 2006 12:45

Ами предниците винаги са направени да се мачкат по лесно. Това съм го забелязал винаги, колата която блъска отзад е размазана , а тази отпред доста по здрава.........

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Re: Golf VS Vectra

Мнениеот simon » Пет 08 дек 2006 14:47

Evtoo написа:Колеги вчера вечерта се прибирах от Атина и когато минавах през Дупница имаше реминти по асфалта и ужасно гаста магла. При едно по рязко спиране поради пътната обстановка един пич с една синя Вектра неуспя да спре и всъщност спря в моята задна броня :roll: :cry: :shock И тук идва интересното, когато слязох, за да видя какви са последствията и щателно преглеждане установих, че бронята ми е одраскана на две места по 1см, но като видях Опела лошо ми стана-решетка, десен фар спукана броня и ожулен капак... :shock :wink:
Стана ми жал за човека...
Поука:карайте със зимни гуми и на безопасна дистанция и със съобразена скорост.

Във понеделник вечерта една калибра спря в задницата ми,не можеш си представи сгънати капаци фарове и маски там всякакви на каква салата бяха!а да попитам някой знае ли дали трябва да имам нещо под задната броня,защото имах теглич и го махнах,а той беше с една напречна тръба зад най-издадения ръб на бронятя.Чудя се дали не трябва да има нещо желязно оригинално под бронята?

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 08 дек 2006 20:42

simon написа:Чудя се дали не трябва да има нещо желязно оригинално под бронята?

Има разбира се.
Метална П-образна греда ,
която е захваната към купето обикновенно с четири болта. :wink:

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пет 08 дек 2006 20:45

musura написа:при спиране, задницата се вдига, а предницата потъва надолу :idea: Изпитах го на собствен гръб, когато спрях в един колега с рено 19 седан - на него му огънах леко бронята, а аз съм 1.5 месеца в бокса :(

Е хайде излизай,че чакаме снимки... :roll:

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Съб 09 дек 2006 15:22

Колеги, щетите по предницата не зависят от модел или марка. Предниците на всяка кола се смятат да се мачкат лесно (поемат силата на удара) за да нанесат по-малко щети ако ударят пешеходец (да не се случва на никого) :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”