Здравейте.Преди няколко дни ми написаха фиш ,че карам с халогени през светлата част на деня .Въпроса ми е имали някаква опция закона да бъде заобиколен (примерно,ако измисля нещо да сложа крушка с 2 светлини и като ме спрат ,да им покажа,че дефакто това са ми светлините за през деня,дали пак ще бъда назад с Х сума? ) .Някой колега ако е правил такива шашки,нека сподели как се връзват,нещо жиците тва онова ,че иначе трябва да работя,за да си плащам фишовете към КАТ ...
пп.Халогените в момента бият доло,както и трябва (много са ми полезни,защото по-хубавите ни пътища като карам по-бавно по закътаните уличките , дупките се виждат много по-добре )

Въпрос за халогени(фарове за мъгла)
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за халогени(фарове за мъгла)
Халогените се ползват при мъгла а не за да виждаш дупките и да вадиш очите на тези отсреща През светлата част на деня се кара на къси светлини 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Много хубаво са направи, че са ти писали акт. Иначе няма да ти проумее главата на теб и такива като теб, че не е нужно всички да разберат, че колите ви имат фарове за мъгла (неправилно наричани халогени)
Тези фарове се ползват по предназначение, а не за гъзария. Всъщност вече си наясно де, като си платиш акта/фиша.

- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
80-90% от автомобилите са с неправилно регулирани фарове които заслепяват в пъти повече.Това е направено да свети пред колата,на до 3 метра макс ... И по пътя на логиката ... Защо не глобяват тогава тия дето карат само и единствено на халогени ? Всяка трета кола се движи с халогени . Преди малко се разминах с едно ауди Б4 (халогените са му доста на високо,не ме заслепиха),но колата зад него направо ми разказа играта,а беше на къси ...
- stefan4o
- Контакти:
Ако можеха да глобят всеки за всяко нарушение, което се извършва, нямаше да сме на тоя хал. Ама това е друга тема. Чисто и просто всеки разчита да не глобят точно него, щото има още много такива.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
eminem94 написа:80-90% от автомобилите са с неправилно регулирани фарове които заслепяват в пъти повече.Това е направено да свети пред колата,на до 3 метра макс
Значи според тебе, от десет коли, една или две са с нормално регулирани фарове, всичко други заслепяват, хаха

И това, че ти виждаш светлината от фара за мъгла да свършва на асфалта на 3м пред колата е защото са монтирани ниско и рефлектора им мята само до там, Това не означава, че няма лъчи които директно бият напред във въздуха, в очите на другите шофьори.
Добре са те глобили, аман от гъзета.
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
А можели да обесните ,защо го разбирате като гъзария ???
- stefan4o
- Контакти:
Защото например в ясен и светъл слънчев ден виждам някой, който е пуснал габарити + фарове за мъгла или къси + фарове за мъгла. Ха кажи ми ти сега посред бял ден лятото каква е идеята да си пускаш фаровете за мъгла? Аз си го обяснявам само и единствено с гъзария, за друго не се сещам 

- pepi_iliev
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
- Двигател: AGR
eminem94 написа:А можели да обесните ,защо го разбирате като гъзария ???
Защото фаровете за мъгла светят на 3-4 метра пред теб. Какъв е смисъла да караш вечер на къси, които осветяват на около 30 метра и в същото време да пуснеш фаровете за мъгла, които светят на 3-4 метра? Чиста гъзария си е това според мен.

- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
тея малките фарове е написано много точно за какво се използват-при мъгла,снеговалеж или дъжд,всичко друго си е гъзария
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”