Може ли да се оправи - ударен Голф 2

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Може ли да се оправи - ударен Голф 2

Мнениеот kristian91pk » Пет 04 май 2012 23:20

Колеги, днес един комплексиран плиткоумен идиот ми смаза голфа.Въпроса ми е има ли смисъл да се прави или да се ориентирам към друга кола.Ще приложа няколко снимки да се види за какво става на въпрос.Някои хора като карат БМВ и сe мислят за богове :banghead: .

http://kristian91pk.snimka.bg/automobil ... 9.27108049

http://kristian91pk.snimka.bg/automobil ... 9.27108050

http://kristian91pk.snimka.bg/automobil ... 9.27108051

http://kristian91pk.snimka.bg/automobil ... 9.27108052

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Може ли да се оправи.

Мнениеот muns61 » Пет 04 май 2012 23:28

Може, разбира се. Зависи колко пари си склонен да дадеш...

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Пет 04 май 2012 23:37

Парите не са голям проблем, колата има сантиментална стойност за мен.Лошото е че колата винаги ще си бъде ударана, както и да се направи...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 05 май 2012 6:24

Трябва да се разпъва понеже поне по това което се вижда от снимките левият рог е със около 5см назад набит. А цената на такова разпъване едва ли ще ти хареса цифрите са 4 цифрени отделно части и боя. Тук вече сам решаваш дали си струва да я правиш или не.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 05 май 2012 6:29

докато не се види от специалист не може да се говори за пари :)
майка ми така изтряска пежото че десния рог се бе пропукал на 4 5 места чак до предното стъкло
без дозер го изпънаха - на реглажа показва отклонение но смея да твърдя съм изумен как успяха да я изпънат
като съм чел из форумите в София има някой си teneketo - голяма работа бил намери му координатите :wink:

Последна промяна от parno на Съб 05 май 2012 7:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 05 май 2012 7:03

Тая стара кола от такъв удар може да е получила и поражения, които да не се забележат на пръв поглед. Според мен гепи си парите от ГО (ако е виновен другият) и тази - на части. :wink:
Иначе за специалното - на всекиго от тоя форум колата му е специална за самия него, в това бъди сигурен. mhihi Отделно има и много коли за ценители, но те са друга тема mhihi

Последна промяна от stefan4o на Съб 05 май 2012 7:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 05 май 2012 7:15

Може да се управи... Зависи колко пари ти се отделят от сърцето за ремонта... И аз бих те съветвал да направиш както ти каза колегата stefan4o

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Съб 05 май 2012 7:26

Вие направо сразихте момчето с 4 цифрена сума.Аз преди години се забих в едно дърво с голф 2 и фаровете гледаха един срещу друг и колата стана супер изпъната,но за това си трябва майстор.Подготовка за боядисване си я правихме с бащата,а боядисването ми излезна 300 лв с всичко.
Имайте на предвид,че аз сменях всичко и дадох около 350 лв.Магарета,калници,капаци,радиатори,греди,фарове,но това беше преди 6 г и цените бяха други,а сега всичко се намира супер тънко оригинално и в добро състояние.

До автора,ако имаш възможността и си харесваш колата си я направи.

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Съб 05 май 2012 7:36

Всяко зло за добро, колега.
Преди някой друга година бях на твоето място..
И мога смело да кажа че не съжалявам , мила ми беше колицата но просто нямаше късмет горката..
Всичко зависи от това какво е било състоянието на колата, примерно има ли ръжди, мотор-а как е ?
Така като гледам удара е отпред и при мен така, но има едно нещо записано в правилника за движение по пътищатата че щом удара е отпред ти си виновен.. Не спазване на дистанция.. Е при мен винивен не виновен трябваше да плащаме 1000лв за другата кола и да набия пари в голфа поне още толкова сигурно за да го върна на пътя.. Беше непосилно, и си казах че ламарини се оправят важното е ти да си добре.. Купето беше адски запазено до ден днешен несъм виждал толкова здраво купе без грам ръжда но просто двигателя беше се издухал вече..
Ето една снимка
http://www.album.bg/aanthony/images/29475391/
След 2 дни колата беше в това полужение.
http://www.album.bg/aanthony/images/29475390/
След време се появи това..
http://www.album.bg/aanthony/images/29281419/
Но и тя като първата беше несполучлива.. Мотора отново нямаше живот и нямаше смисъл да се стяга.. Ако двигателя е добре я изпъни и си карай наволя ако досега си бил доволен, аз казвам за мен си че колите не струваха от към двигатели и затова ги замених .. Някой ще кажат да съм сменил мотор-а но просто предпочитам да си е заводски а купето да си го коригирам, защото никой нищо неможе да ми каже.. Ето какво си взех накрая и немисля да се разделям с него..
http://www.album.bg/aanthony/images/29475392/
Сега си ми е кеф и поне сполучих най-накрая , мотора тупка здраво , купето през ден се коригира към по добро !
П.С. Малко се получи като реклама или те занимавам с мойте си работи, не просто исках да споделя един съвет и как постъпих аз и не съжалявам въобще..
Поздрави :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 05 май 2012 8:38

Снимай фугите на шофьорската врата. Тя затваря ли се нормално?
Рогата имат зона за деформация пред макферсона, трябва много силен удар, за да мръдне целия рог назад. Колата може да се направи без да личи, но си трябва добър майстор, а те не са ефтини. За такава стара кола не си струва да се харчат пари, ако има посуквания.
Преди 2 години правих една Ксара, обърната през таван първата седмица след покупката. Въпреки, че обясних на клиента как стоят нещата, реши да я правим.
Смяна на таван, врати, калници, капак, боядисване... Накрая са убеди, че съм прав, но парите бяха вече похарчени. Та сега е кръстил Ксарата S-класата! :D

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 05 май 2012 10:22

Аз като гледам на колата нищо и няма Според мен рога изобщо не е мръднал :talk:

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Съб 05 май 2012 10:40

antonco написа:Така като гледам удара е отпред и при мен така, но има едно нещо записано в правилника за движение по пътищатата че щом удара е отпред ти си виновен.. Не спазване на дистанция..

Няма такъв филм. А ако и другият е ударен отпред, какво правим тогава? Имам подобен случай и другият (другата mhihi ) си беше виновен на 100%. :012:

Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Мнениеот golfmaniak666 » Съб 05 май 2012 11:07

Колега нали си от Перник винкел немаш ли си?аз имах подобен случай пак в перник един с едно ауди А4 влезе в насрещното и за да избегна челния удар се качих на бордюра и преебах споилера и гумите с джанти и като слезох ония боклук ме пита каде караш а аз си бях в моито платно :screwy и нещо почна да се прави на играч аз му викам да викаме кат че ме беше и леко закачил а ония почна да се смее и каза че тои бил закона в града :D и аз поогледах се изкарах си штангата от багажника и се разбрахме плати си ремонта даже и почерпи за разправиите.та по твоя вапрос виж дали не се е усукало купето и ако не е накарай го ония да си плати ремонта.и си джиткаи голфа.

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Съб 05 май 2012 11:10

колега имах подобен проблем преди 2 години.съпругата я засякоха и размаза предницата на пасата б3 .всички ламарини си ги купих от моргата гр. Монтана (последната на изизане от града посока Видин . за 300 лв си като нов .

Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Мнениеот golfmaniak666 » Съб 05 май 2012 11:12

Колеги в Перник части и морги за ГОЛФ да търсиш ако не е усукал купето и рога за наи много 200 лв и е като нов

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”