Как се залепя тръба от EPDM?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Как се залепя тръба от EPDM?

Мнениеот juve » Пон 14 май 2012 20:15

Здравейте колеги,
Някой "мастор" беше забравил да ми сложи ( заключи) няколко (вероятно излишни) скоби, придържащи 2 тръби от охлаждането. Естествено, те са се разхождали около компресора на климатика, перките на радиатора и т.н и са станали на салата. Отрязах накълцаното,сложих една медна тръбичка и тук започна интересното: даже с по 2 скоби от всяка страна налягането успява да избута тръбата. Ако ги стегна по силно пък тръбата от този "свръхмодерен" материал започва да се прокъсва на скобите :banghead: Някой ще каже "смени я де" - хубаво , ама ми я предлагат "на далавера" от шкода за 126 лева, а не като главорезите от..... за 158 maikomila . И сега си търся начин без дивашки изпълнения да си я залепя по правилата на науката и питам има ли някой , който вече е решил този проблем :beer Разбира се, мога да си закупя и 2 метра маркуч за 15 лева, обаче все си мисля че с тази засукана форма на "оригинала" ще имам пак проблеми с нормалния маркуч и неговото позициониране "без" да се нареже.... :012:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Как се залепя тръба от EPDM?

Мнениеот radotom » Пон 14 май 2012 21:34

Живане на 150м от теб са СекФом, бе, майна! :mrgreen:
Отиваш и си купуваш подходяща пластмасова тръбичка с нужните одебеления в краищата, така, че да не може да изплюе скобите.
Ако не - дебелостенна метална (може и пак медна) с малко по-голямо Ф и един стругар ти прави нарезчета в краищата ;)

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 15 май 2012 6:35

Хубаво беее Радо, ама там тая тръбичка изглежда много подозрителна.... знаеш добре ( ти нали си им почти като лобист :wink: , не знам колко хилядарки взимаш за тази работа :banana ) и знаеш че нещата там са от Военно-промишленият комплекс "Караага" - Дуван МахалЪ и ме изпълват със съмнение. А и имайки едно наум за ремонта на възела ;) който моята жена извърши собственоръчно на 2 пъти из София .... ако нещо се получи пак ще чуете за мен от :bishop mhihi Играем на сигурно, ама и 158 лева за 1,40 метра тръба - е... :screwy
п.с Както знаеш, при мен тръби да търсиш... heavy metal zork

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 15 май 2012 9:20

Па браво на жената, какво?! :lol:
А иначе конкретно за онез там - вече не-един и 2 маркуча имам от тях.
Само не вземай горивопроводен! За 6 месеца се е нацепил!
Водните съединения (и фланци, и маркучи), както и тръбата за картерните газове нямат грижи от доста отдавна ;)

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 15 май 2012 10:10

Водните съединения (и фланци, и маркучи), както и тръбата за картерните газове нямат грижи от доста отдавна

А бе ще купя аз един от там, ама на жената ако не и дам твоя телефон :drinking: да ти звъни да я спасяваш. Даже мисля да го купя и да й кажа: Радо дава гаранция така че ..... :beat_butt2 ако нещо :wink:
Сега по сериозно: тези маркучи ( не говоря за огънатите за модел, от тях няма за моята) наливните, на метър имат ли някаква марка която да ми препоръчаш? Да не стане някаква обърка....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 15 май 2012 14:28

От марки идея си нямам, а телефона го дава.
Само, вземи й, моля те, някой по-рехав чадър.
Чадър - да не ходи пеша в дъжда, а по-рехав - за да се счупи по-бързо, като ме заблъска с него по главата! mhihi mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”