Колеги, харесах си гуми 165/45/16NANKANG Ultra Sport NS-II(НОВИ). Джантите ми са BBS RS 722 7J ET43. Тези дни мислих какъв точно размер гуми да им взема. Спрях се първо на 195/45/16 Marangoni Zeta Linea, но след като видях тези как стоят на джантите ... Някой ако може да даде малко повече инфо дали си заслужава? Ето малко снимки:
Колега,за този размер аз бих се интересувал следните две неща: 1.Как ще стои колата на пътя с размер на протектора 165 мм. 2.Как ще изглеждат джантите при преминаването през дупки с които Господ е надарил нашите пътища при височина на борда 45% от 165 мм. За друсането то е ясно и не е най-важното ,ако ти е здрава гърбината и нямаш нефролитиаза.
kakва е целта да сложиш 165 широка гума на джанта 7J? А дали е възможно изобщо? по скоро не като се има на предвид и височината само 45,и ако изобщо се монтира при първата по сериозна дупка и ще изпусне въздуха ето виж тази таблица и ще разбереш някои неща както забелязваш минимума на 7J е 195мм широка
Може да се сложат, няма проблем, но колата едва ли ще е ежедневна. В Австрия видях 165/40/16 на 7.5 или 8J стой покъртително, но едва ли ще се може да се кара на високи скорости. Минимума според мен е 185/50/16 за ежедневна употреба или нещо подобно.