Здравейте колеги.
Днес заредих в бензиностанция Шел. Случи се така, че момчетата, които така услужливо ни пълнят резервоара не бяха на пост и аз реших да се самообслужа.
Когато взех пистолета, колонката се "нулира" но не съвсем. Зареди 12ст. без още да съм тръгнал да зареждам.
Сега, 12ст. са нищо, но ми е криво че пак някой тарикат краде стотинките ни.
Направих забележка на касата, като заплаших с комисията за защита на потребителите.
Може да са ме взели на сериозно, може и не.
Съветвам ви следващия път като зареждате в ШЕЛ да го направите сами и да проверите моя сигнал.

Измама в Shell ?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Измама в Shell ?
Еми случва се, да ти заредят въздух!
На всички бензиностанции е така, "Съвсем леко" съм докоснал палеца за заредждане на пистолета, и стотинките хвърчат, направени са по чувствителни от педала на газта
Има и още нещо, дали някой е забелязал че при натиснат палец на пистолета до доло, от пистолета не излиза пълна струя бензин, а някаде под половината, което значи че пак има измама, на пълен резервоар може да те издрусат половин литър
В нашата родина е възможно всичко 
На всички бензиностанции е така, "Съвсем леко" съм докоснал палеца за заредждане на пистолета, и стотинките хвърчат, направени са по чувствителни от педала на газта

Има и още нещо, дали някой е забелязал че при натиснат палец на пистолета до доло, от пистолета не излиза пълна струя бензин, а някаде под половината, което значи че пак има измама, на пълен резервоар може да те издрусат половин литър

- onazi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI
С кеф да хвърлиш една бомба.. егати държавата
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Явно по този начин се опитват да компенсират за отстъпките и точките, които дават 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Преди няколко дни четох (май във форума на Ситроен) за същата далаверка обаче с ОМВ. Няколко пъти пича го прекарват със жълти стотинки и накрая направил голям проблем и цялата работа завършила освен с извинение от ОМВ и с ваучер за 100лв за гориво. За съжаление не мога да намеря темата.
Намерих я
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... 0&start=15
Намерих я
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... 0&start=15
- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Теб са те ощетили с 12ст.
, нищо работа. Аз съм зареждал 80л. в резервоар, който събира 65л.
И разбира се, при зареждането никога резервоарът не е празен до дъно. Тази случка е на бензиностанцията на Петрол на Павлово, в локалното платно. 

София кв.Надежда-1 на ул. Ломско шосеjoromnt написа:Да беше написал и на кой Шел ли е станало това
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Такава случка съм имал на ЕКО-то на Околомръсното и Цар Борис. Спирам мотора на колонката, вадя пистолета - оп 12ст. Я.. кво става тука. Местя мотора на друга колонка, пак вадя пистолета - оп.. нови 12 ст. Бре?!? шок топки. Минавам на трета колонка. Взимам пистолета - щрак 12 ст за добър ден.
Виждам един младеж в еко гащеризон - Абе тия колонки що чукат без да съм сипал и капка? -Е тия са си така. -Така ли ... абе що тогава си не е*ете май*ата! ... врътнах си ключа и отпраших към ОМВ-то на НИМ.
Та така... явно тия колонки "са си така"
Виждам един младеж в еко гащеризон - Абе тия колонки що чукат без да съм сипал и капка? -Е тия са си така. -Така ли ... абе що тогава си не е*ете май*ата! ... врътнах си ключа и отпраших към ОМВ-то на НИМ.
Та така... явно тия колонки "са си така"

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Винаги си сипвам сам горивото. Не давам да ми пипат по колата. Зареждам основно на ЕКО и до сега не съм забелязал подобни фокуси...
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Е ти за 12ст.
На мен на Лукойла на Сточна гара в София, след поставянето на пистолета на колоната - 1 лв, чак бензиджийката се учуди, а касиерката каза че нищо не можела да направи.
Аз направих от тогава никога на Лукойл и голямата и отстъпка.
А за Шел не зареждам след като не ми начислиха 200 т. след закупуване на Зимна течност - Шел ул. 202 - проблема е че не си взех и касовата бележка, което си е мои естествено.
На мен на Лукойла на Сточна гара в София, след поставянето на пистолета на колоната - 1 лв, чак бензиджийката се учуди, а касиерката каза че нищо не можела да направи.
Аз направих от тогава никога на Лукойл и голямата и отстъпка.
А за Шел не зареждам след като не ми начислиха 200 т. след закупуване на Зимна течност - Шел ул. 202 - проблема е че не си взех и касовата бележка, което си е мои естествено.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Ами подавайте сигнали бе колеги! Аз ли да им кажа на КЗП, че на мой приятел приятеля пострадал?!
Докато сме овце ще ни клатят, друг е въпроса, че и да се одървим не се знае какво ще последва
Докато сме овце ще ни клатят, друг е въпроса, че и да се одървим не се знае какво ще последва

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
За съжеление на никой не му пука,а и да подадеш жалба-ще трупа прах на нечие бюро или ще послужи на някой за подпалки...
Иначе като ми зареждат го гледам едновременно в ръцете,и в колонката
И докато не остави пистолета не отивам да плащам 
Иначе като ми зареждат го гледам едновременно в ръцете,и в колонката

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
На мен друго ми се случи на скоро, пратих баща ми да купи 3л.бензим А98 че имаше една поляна за косене на село.Идва човека с една туда от минерална вода и в нея бензина който трябваше да е 3 литра, тубата е от 10л. вода.И тъй като имам туба на STIHL която е точно 3л. с накрайник за по-лесно наливане на бензина в машините решавам да прелея бензина в нея.Започвам да наливам и като свърших се оказа че има място за поне още половинн литър бензин в тубата на STIHL
Питам баща ми колко литра бензин е купил и той ми казва точно 3л. гледам тубата не се напълни, е какво излиза, веднъж колонката започва да отчита преди да си сложил пистолета и веднъж ти наливат по-малко от това което отчита колонката и реално плащаш
Не знам може и тубата да е оставена по-голяма ама доста празно пространство остана в нея, трябва да пробвам с 3л. от друга бензиностанция да видя какво ще покаже
Бензиностанцията е Лукоил

Питам баща ми колко литра бензин е купил и той ми казва точно 3л. гледам тубата не се напълни, е какво излиза, веднъж колонката започва да отчита преди да си сложил пистолета и веднъж ти наливат по-малко от това което отчита колонката и реално плащаш

Не знам може и тубата да е оставена по-голяма ама доста празно пространство остана в нея, трябва да пробвам с 3л. от друга бензиностанция да видя какво ще покаже

Бензиностанцията е Лукоил

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Това за 12-те стотинки не ми се е случвало, живи и здрави свещи да си купят с тях.
За въздуха в течните горива, с който ни цакат: в системата цистерна-колонка въздух няма как да постъпи.
Най-малко импелера, който навърта стотинките, не реагира на въздух.
За литрите: на всеки обект има минимум две мерителни канти, по 30 литра ако не бъркам със стъклено мерително гърло.
Алчниците при съмнение от страна на клиента, са длъжни да ги извадят и да го убедят, че колонката мери вярно.
Или на "проточен" режим, или човечеца после си плаща това гориво.
Алчниците обаче крият кантите.
За пистолета: сипвайте си сами с бавна скорост, 1/3 от хода на спусъка.
За въздуха в течните горива, с който ни цакат: в системата цистерна-колонка въздух няма как да постъпи.
Най-малко импелера, който навърта стотинките, не реагира на въздух.
За литрите: на всеки обект има минимум две мерителни канти, по 30 литра ако не бъркам със стъклено мерително гърло.
Алчниците при съмнение от страна на клиента, са длъжни да ги извадят и да го убедят, че колонката мери вярно.
Или на "проточен" режим, или човечеца после си плаща това гориво.
Алчниците обаче крият кантите.
За пистолета: сипвайте си сами с бавна скорост, 1/3 от хода на спусъка.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”