удар с кошута

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

удар с кошута

Мнениеот Deroni » Пон 28 май 2012 9:26

Пускам темата като поучителна и как от никъде и за няма и секунда стават белите.На 25 тоя месец тръгвам към Варна от Търговище.На 7км. посока Варна след разклона за с.Макриополско както си карам с 90 и изведнъж преди и да успея да мигна една кошута на предното стъкло.За щастие се отървах само с уплаха и засега дребни щети по колата.Днес към обяд ще ходя при застрахователя да описвам щетите.Снимки не мога да кача, но колата е Форд Торнео турска сглобка и се оказа много здрава.

vw101
Автомобил:
Двигател:

Re: удар с кошута

Мнениеот vw101 » Пон 28 май 2012 11:33

Хубаво е,че споделяш колега,накара ме да се замисля.Аз пътувам предимно в тъмната част на денонощието.
Радвам се,че си останал невредим и няма особени щети по автомобила.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 28 май 2012 15:18

Форда е със здрави брони и все пак добре, че не е било диво прасе...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 28 май 2012 15:31

Поне хапнахте ли я?
И ако да, да споделиш рецептата. mhihi

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Пон 28 май 2012 16:12

Колега става дума за кошута която тежи около 300кг.С това шега небива!И аз съм се отървавъл на косъм.Добре че кошутата удари спирачки преди мен.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 28 май 2012 16:22

aliyatin.com написа:Колега става дума за кошута която тежи около 300кг.С това шега небива!И аз съм се отървавъл на косъм.Добре че кошутата удари спирачки преди мен.

Колега имаш ли представа какво е кошута или кон или бъркаш Калифорния с Карлово :shock :shock :shock ,то ако е било 300кг.незнам дали са ще ли да оживеят с тази скорост и с този висок удар :idea:

П.С.тази кошута или сърничка е била сигурно не повече от 50-60 кг.макс-обикновенно са към 30-35-40 кг. :idea:

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Пон 28 май 2012 16:29

колегата е прав за килата туи нешо сигорно е било бремено с 5 сарнаци вутре и пак нема да тежи толкос :D :D :D аз преди година и малко с един опел астра се праснах в един сърнак и щетите ми бяха малко преден капак и цяло предно стакло но към него щетите бяха по големи (смес с свинско и на наденици) :beer :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 28 май 2012 16:42

Колкото и да е тежало е много за да се изяде на веднъж от сам човек, ако ще да е гладувал и цяла седмица.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 28 май 2012 16:50

колега , припомни ми едно мое пътуване до Габрово през късната част на денонощието, карам си аз с голфа от Поморие до Габрово , между Трявна и Габрово като изскочиха едни диви прасета от нищото,добре че имам добри реакции спирачки малко по рязко и се разминах без драскотина по колата , но с уплаха.Ситуацията беше все едно съм спрял и чакам да мине влак , прасетата пресичаха пътя в колони от по 2,3 , имах чувството че нямат край , поне 2 минути се изнизваха на няколко см пред фаровете на колата! .Друг случай имах през далечната вече 2004-та година когато блъснах една кукумявка или друга нощна птица, както си карам извънградско с около 100 се чува тъп удар отпред и левия ми фар гледам свети някакси по-силно, слизам - кво да видя перушина кръв и счупено стъкло на фара.. изобщо вечер трябва да се очаква неочакваното !

Потребителски аватар
aliyatin.com

Мнениеот aliyatin.com » Пон 28 май 2012 17:01

MITKO_DVD написа:
aliyatin.com написа:Колега става дума за кошута която тежи около 300кг.С това шега небива!И аз съм се отървавъл на косъм.Добре че кошутата удари спирачки преди мен.

Колега имаш ли представа какво е кошута или кон или бъркаш Калифорния с Карлово :shock :shock :shock ,то ако е било 300кг.незнам дали са ще ли да оживеят с тази скорост и с този висок удар :idea:

П.С.тази кошута или сърничка е била сигурно не повече от 50-60 кг.макс-обикновенно са към 30-35-40 кг. :idea:

Колега не бъркай кошутата със сърна!Кошутата е женската на благородния елен който тежи около 400кг. а тя около 300кг.Не става дума за сърната която е около40кг.При нас има и кошути и сърни.Ако вие не сте виждали това е друг въпрос.

vw101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw101 » Пон 28 май 2012 17:21

300 килограмово животно или предмет при удар с 90км/ч наясно ли си какво значи...трябва да си в на Стависки Жипа за да оцелееш scare

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 28 май 2012 17:26

Автора да уточни какво е блъснал и как го е проготвил после. Кошутата наистина е доста голямо животно :deal

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Пон 28 май 2012 17:29

Точно по тоя път, пак вечер минах с полото през една (блъсната вече) лисица... :lol: Така хубаво се отъркаля през пода и генерацията, че цяла вечер в колата не искам да ви казвам на какво миришеше mhihi
Да не съм съвсем ОФФ, карайте с повишено внимание в този район...

Потребителски аватар
aliyatin.com

Мнениеот aliyatin.com » Пон 28 май 2012 20:25

analplanet написа:колегата е прав за килата туи нешо сигорно е било бремено с 5 сарнаци вутре и пак нема да тежи толкос :D :D :D аз преди година и малко с един опел астра се праснах в един сърнак и щетите ми бяха малко преден капак и цяло предно стакло но към него щетите бяха по големи (смес с свинско и на наденици) :beer :beer

Общи сведения
Половият диморфизъм при благородният елен е силно изразен. По правило окраската на елена през лятото е червенокафява, а през зимата сиво кафява. Коремът, вътрешната страна на краката и около опашката са кално мръсно бели. Дължина на тялото -165-250 сm. Височина при холката -100-150 сm. Дължина на опашката - 12-14 сm. Тегло - 100-450 kg. Женските са с от една четвърт, до една трета по-леки и нямат рога по време на размножителния период. Мъжкият сменя рогата си всяка година, от март до края на април. При силните рогачи рогата опадват през февруари - март, а по-малките и по-слабите - през април - май. Новите рога израстват за около 4 месеца. При растежа те са покрити с добре кръвоносноснабдена кожица, която след израстването на рогата изсъхва. През юли август рогачите търкат рогата си по дърветата и обелват сухата кожа (ликото). Падането на рогата се предизвиква от рязка промяна в нивата на различните хормони в кръвта. То е съпроводено с леко кървене и отваряне на рана, която зараства много бързо. На едногодишните екземпляри рогата са много малки и недоразвити, имат едно, максимум две разклонения, на втората година могат да бъдат вече шест. С възрастта рогата стават все по-големи, мощни и разклонени. Максимум се достига около десетата година, когато разклоненията им могат да достигнат 24 или повече на брой, тогава е оптималната възраст за отстрелване на капитални трофеи. Когато животното започне да остарява, рогата започват да намаляват размера си. Женските (кошутите) са без рога. Колеги-четете преди да пишете!

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пон 28 май 2012 20:33

на мен пък веднъж ми случи да влезе врабче през прозеца мина ми на 1-2 см от главата и се удари в тавана , спрях но беше вече умряло :bishop

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”