Dacia Logan се преобърна през таван на снимки на Show Room

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 14 дек 2006 9:11

Източник: Show Room

Иван от “Сблъсък” невредим след луда каскада в автомобилното тв предаване на bTV на пистата в Божурище.

Новина
Иван от “Сблъсък” остана невредим, след като преобърна през таван звездната Dacia Logan на снимки на тв предаването Show Room по bTV. Популярният шоумен правеше поредната си обиколка на пистата на Божурище, когато на десен завой направи “салто” с автомобила, с който родни публични личности въртят турове по специално трасе. Иван бе дал едно от най-добрите времена до момента - 1:29,41 мин, и потегли с повечко газ и още по-голям хъс за нов опит да подобри постижението си.
В същото време Асен Начев - един от режисьорите на предаването, засне неочакваната и леко смразяваща в началото каскада с помощта на специален снимачен кран. Екипът на шоуто изтръпна за няколко мига до момента, когато Иван излезе напълно здрав от дачията, която се приземи на четирите си колела.
“Добре съм, добре съм, съжалявам, че потроших колата”, бе първата реакция на единия от водещите на “Сблъсък”.
Защо Dacia Logan? Идеята на продуцентите и сценаристите е да поставят известните личности на България в нетипична ситуация - зад волана на достъпен автомобил, какъвто те няма да карат при други обстоятелства.
До момента идеята се посрещаше с огромен ентусиазъм от всички гости на предаването, а в този случай той бе дори в повече. Големият “гъдел” за всеки гост е да запише възможно най-доброто време на трасето, което след това се записва и на предния капак на автомобила.
Голямата интрига сега е къде родните звезди ще слагат автографите си?
От екипа на предаването се успокояват, че заснетите кадри освен като една от най-големите атракции до момента в Show Room, ще послужат и за поука предвид тежките катастрофи и жертви по пътищата в България. “Не всеки ден на екран може да се види подобно изпълнение - сподели водещият на Show Room Петър Лъджев, който след първоначалното си стъписване направи интервю с Иван за причините за инцидента. - То не бе подготвено от каскадьори, направи го непрофесионалист. Очаквайте кадрите в едно от следващите ни предавания. Но не се опитвайте да правите такива неща, моля ви!” Към призива му се присъедини и Иван.
Разбира се, сценаристите на Show Room няма да оставят нещата току така, а ще извлекат поука от инцидента. Известният автомобилен експерт Владимир Илиев ще анализира ситуацията около преобръщането на “дачиата” и ще покаже точно какви грешки е направил Иван, за да се стигне до такава ситуация.
Изводът от ситуацията - не надценявайте собствените си и тези на автомобила възможности. И задължително слагайте предпазния колан. Това може да спаси живота ви. Както стана с Иван...
Предаването Show Room, в което ще бъде излъчен автентичният инцидент ще бъде излъчено на 14 януари в традиционният час 16:00 часа по bTV.
Агенция Speed-Press

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 14 дек 2006 9:23

До сега се държеше горе долу стабилно тази Дачия. Интересно ми е да видя какво точно се е случило, защото стига да поискаш можеш и бмв 7ма серия да обърнеш....въпроса е колко е бил виновен драйвъра и колко вина има автомобила като стабилност...

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 14 дек 2006 9:28

На Дачия Логан, най-хубавото са и годинките и гаранцийката, за друго май не се сещам, не че това е малко ама...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 14 дек 2006 9:36

Като влезе SirT в ICQ, ще го помоля да пусне снимки, ако може, той е присъствал на инцидента, нали е тестов пилот в предаването. Може обаче да има ограничение да не се пускат преди излъчването на предаването на 14.01.2007г., така че може да се наложи да почакаме до тогава. :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 14 дек 2006 9:44

Това е същия Иван дето се беше напил и потрошил една банка на морето ли, това лято....
извинете, ама просто не гледам това предаване и ги бъркам двамцата
п.с. иначе зачията съм се возил на такси...супер нестабилна с високо окачване в завоите яко поднасяше, не че таксито не беше о.з. пилот от Ф1 ама все пак...корсата е по-стабилна

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 14 дек 2006 10:22

Как се преобръща кола ли? Караш със 100, завиваш рязко наляво, да поднесе леко, и след това рязко надясно, и си готов. С тази Дачия би трябвало да стане доста лесно :wink: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 14 дек 2006 11:34

това ли е ?

http://www.dacia.bg/gallery_multiple/pi ... 081306.jpg

Изображение

малко височка ми се вижда , не е за екстриим !

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Чет 14 дек 2006 11:48

Изображение

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 14 дек 2006 11:50

леле ...незнам да се смея ли да плача ли ... както повечето неща в нашата мила татковина ... хората правещи автомобилните предавания са просто едни запалянковци, а не професионалисти ... какво е станало ...то си има правила при спортното каране и които ги наруши отива да бере малини ..... има крива и ако имаш телеметрия с жироскоп той ти показва грешките ...идеалното преминаване и най-бързото е когато G е максимално време не променяща се величина + това на божурище е бетон ... много по-голямо сцепление от асвалта ... влизане с голяма скорост ... с кола с предно ...тежеста отива напред предните гуми захапват ...изведнъж нашето мемче/друг е въпроса защо пускат неопитни хора без обучение/ се стъписва рязко отнема газта ... колата е в завой ...задницата олеква и колата преминава критичната точка спрямо оста на движение и тази в завой + това и явно "центъра на зовоя" е 4точкуван много по-рано ...и хоп айде през таван
не съм го гледал и няма да го гледам предаването ...щото нищо не получавам от тях ..но съм сигурен че е така :D

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 14 дек 2006 11:54

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 14 дек 2006 11:55

според мен виновен е бетона и високия център на тежеста !

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Чет 14 дек 2006 12:19

ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ!!!!
хахахахахахахахахахахахахахахахахаххахахаха
Тия неща ги правят в Румъния!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 14 дек 2006 12:35

Е предполагам всяка кола със сток окачване би се обърнала при същите условия...особено при джиповете мисля че няма да има празно,въпреки неколкократно по-високата им цена и претенции.
Комбинацията от неподготвена за писта кола и неадекватна реакция(не казвам че моята би била по-добра...но всяка жаба да си знае гьола) на шофьора се е оказала решаваща.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 14 дек 2006 13:42

М/у другото аз почти съм обръщал кола - първата ми кола, Пежо 205. Беше преди години, тогава карах много лудо. Не помня с колко км/ч завих от Симеон към Ботев, посока НДК, с ръчна (единствената кола, която съм имал, на която й държеше ръчната здраво на асфалт, дори и при скорост от 70-80 км/ч, голям кеф :twisted: ). Тя излизам си с ръчна, нещо ме беше ядосало гаджето, само че беше поне със 60км/ч, и на Ботев вече бях на 2 гуми, като колата горе (мн. е интересно отвътре, хех, а и за околните, предполагам), обаче контрирах бързо, и колата си тупна обратно на 4-те гуми.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 14 дек 2006 14:25

ееееееееее кво толкова бе хора :)
Бонд, Джеймс Бонд обърна по таван Астон мартина , вие за дачиата се хванахте,айде дръжте се сполучливо ;)
айде няма да обиждате върха на румънското автомобилостроене , гордоста на нацията
ей,
какво като на чисто ново съоръжение - дачия логан - пада прозореца при затваряне на вратата...случва се, ще забият една рапидка в пластмасата като на москвич и ще си кара , какво като вътре смърди пак като на прояден от мишки мохер, нали е чистак бърсак ново...:)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”