Мнение за BMW 1 2,0 Дизел

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнение за BMW 1 2,0 Дизел

Мнениеот versace » Пет 15 дек 2006 18:17

Мисля да си купя нова кола и си харесах БМВ 1 2,0 Дизел 163 коня със стептроник 2005 година. Интересува ме някой има ли преки впечатления от такава кола: вървене, разход, габарити вътре в салона и т.н.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 15 дек 2006 18:22

отиди в Дару кар, и направо направи едно кръгче ;)

Потребителски аватар
versace

Мнениеот versace » Пет 15 дек 2006 18:38

Ludia написа:отиди в Дару кар, и направо направи едно кръгче ;)

В представителството на БМВ във Варна има една но тя е с ръчна скоростна кутия и е много постна от към активно и пасивно оборудване, а тази е свръх натоварена с всички системи и т.н.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 15 дек 2006 18:43

сега чак виждам че си от варна, сори

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 15 дек 2006 18:44

Лични непреки впечатления - малко място, много пари, една марка само, а пък единицата освен това не е никакво БМВ, поне според мен. Но щом си си решил. За разход и вървене не знам, би трябвало да върви много, щото 163 коня на това купе :shock . Разхода ще зависи от крачето ти :lol: . За място сядах някъде в такова - ми аз не съм малък, и не ми беше много просторно, за място отзад и багажник не може да говорим. вярно че има някакво качество на изпълнение на интериора, ама за тия пари оставаше и да няма. Не знам, аз лично никога не бих си купил такъв автомобил. Успех в търсенето :да:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 дек 2006 18:54

Ми той човека кара А3-така че явно малкото място не го притеснява/аз също предпочитам малка кола по ред причини/.Хубавото на 1чката е че е с задно/спортна малка резачка с дизел :lol: / и е доста качествена.Лошото,че е доооста скъпа за такава малка кола,цената на старо и пада доста ,а и принципно БМВ са капризни на поддръжка/ама тебе това не те касае щото ще е нова :) /.А гледал ли си и А3 2.0/дали го няма в версия 170к.с./?
Ще се опитам да ти намеря броя на АБилд с нейн тест.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 15 дек 2006 19:01

А тая дизелова резачка със задно предаване зимата на трупчета :roll:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 15 дек 2006 19:03

карал съм такава единицз,наистина много върви,разход на аутобаните в германия със скорост около 180-200 даде 5,5;вътре е тесни4ка ;поддръжката е доста по скъпа ,вози твърди4ко а и ако е с оригиналното спортно ока4ване направо друса на ниска скорост;два блокажа на диференциала и вършат работа.хубава машинка но пари4ките и са малко множко

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 дек 2006 19:15

dobrinb написа:А тая дизелова резачка със задно предаване зимата на трупчета :roll:

Колата е със задно-със всички плюсове и минуси :cry:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 15 дек 2006 19:17

щом има блокажи на диф-а, значи мисля че проблема с буксуването е решен до голяма степен, не мислите ли?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 15 дек 2006 19:20

Ludia написа:щом има блокажи на диф-а, значи мисля че проблема с буксуването е решен до голяма степен, не мислите ли?

Ами да ти кажа познавам един, дето има Мерцедес С-класа, 2002 година. Има както се сещаш всички възможни екстри, блокажи и всякакви други. Въпреки това като дойде зимата го оставя в гаража и си кара един Пасат Б5 1998г. Баща ми също караше Мерцедес, също с блокаж, перфектни нови зимни гучи, и не можеше да качи един от наклоните в Княжево, където живееше.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мнение за BMW 1 2,0 Дизел

Мнениеот Sir T » Пет 15 дек 2006 19:23

versace написа:Мисля да си купя нова кола и си харесах БМВ 1 2,0 Дизел 163 коня със стептроник 2005 година. Интересува ме някой има ли преки впечатления от такава кола: вървене, разход, габарити вътре в салона и т.н.

:011: аз съм твоя човек ;) за BMW-та питай мен! :D Нищо, че карам X5 тук, до края на редицата са все единички
Изображение

BMW 120D - чудесен автомобил! Най-доброто от 1Series (130i е чудовищно скъпа и безсмислено бърза).
Имам МНОГО преки впечатления :wink:

Добри страни - чудесно управление, задно предаване, върви като ракета, без проблем поддържа 240 на климатиче, стептроника сменя много бързо и приятно, но същевременно комфортно, много икономична, чудесна позиция на водача, изключително много глезотии характерни за значително по-висок клас автомобил.

Лоши страни - цена, малко твърдо вози (ако не си фен обаче), доста тясна задна седалка, ако си по-едръчък и возиш хора отзад (аз не) дори неизползваема, сравнително малък багажник.

Ако искаш още разяснения или имаш конкретни въпроси - питай без проблем!

Последна промяна от Sir T на Пет 15 дек 2006 19:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 дек 2006 19:24

Абе не е майтап тва задно за зимата.И аз съм забелязал по подбалканския като стане зимно време БМВ-нцата/дето лятото си хвърчат яко/едвам кретат-направо жал те хваща :cry:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 15 дек 2006 19:30

това е утопия честно казано. С хубави гуми и всички системи за сигурност, които идват като стандарт дори няма да разбереш, че караш задно. Единствено може да изкараш огромна усмивка на лицето. DSC (системата за сигурност на BMW или Dynamic Stability Contro, III-то поколение в случая) има рестриктирана версия наречена DTC (Dynamic Traction Control), която осигурява сигурност в критични ситуации, но ти оставя малко въздух да беснееш. По подразбиране като запалиш DSC винаги е включена, но има един бутон на таблото по средата, на който пише DTC - натискаш го и на таблото изписва жълт надпис DTC. Караш си на врати като пич и като тръгнеш да се завърташ или да изтърваш колата, DTC се намесва и те задържа. Така може да си хлъзгаш зимата и да не се притесняваш, че може да я изпуснеш. Ако ти се беснее пък и си уверен в способностите си задържаш въпросния бутон за повече от 3 секунди и излиза едно символче "триъгълник със стрелка около него" и LET THE FUN BEGIN! ;) Голяма радост е 1Series през зимата, защото е къса и с много директно управление .. не е истина как си карах служебната на времето - САМО НА ВРАТИ! ;)

Потребителски аватар
versace

Re: Мнение за BMW 1 2,0 Дизел

Мнениеот versace » Пет 15 дек 2006 20:11

Sir T написа:.....

Колата е много специална. Аз и затова съм се замислил за марката БМВ. Ето описание: , черен металик, 2005 година (началото) тридесет и няколко хиляди километра, биксенон, голяма навигация + ДВД + ТВ, 17" джанти, сива кожа, тъмносив салон с карбон, всички възможни системи за активна и пасивна безопасност, всичко възможно ел, и най голямата гъзария - заводски тунинг от вън което ще рече оригинален М ОПТИК пакет (всеки детайл си има една малка табелчица m optik) и всички външни детайли са с цвета на колата, целия интериор е също М изпълнение( седалки, волан, дръжки и т.н.), спортно окачване М вариант. Подчертавам че всичко отва е заводско правено и по колата е нямало свободни съчинения. Като са я чукнали в компютъра на БМВ във Варна са излязли над 20 допълнителни екстри извън стандартното оборудване, 4 от които нашите дилъри не са чували за какво иде реч. Имам разпечатка и ще сканирам да ги разчете някой ако може!
Единствено ме притеснява спортното окачване, че ще друса много по "европейските " ни пътища. А и за разхода някой написа 5,5 при 200 на магистралата, което не ми се вярва.
Относно мястото в купето, рядко возя повече от двама с мен. Аудито ми също не е много широко отзад но на мен отпред ми е добре!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”