Инфрачервена камера против тъмно и мъгла...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Инфрачервена камера против тъмно и мъгла...

Мнениеот VW_FEN » Съб 16 дек 2006 14:20

Така повече не може да се кара, дайте да измислим нещо. Може ли да се сложи някаква малка камера в предната решетка или при емблемата и да се върже с мониторче, което да помага виждането нощем или в мъгла... предполагам обаче, че LCD дисплей и тази камера ще струват маса пари :(

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Re: Инфрачервена камера против тъмно и мъгла...

Мнениеот zemon_C4455XP » Съб 16 дек 2006 18:37

VW_FEN написа:Така повече не може да се кара, дайте да измислим нещо. Може ли да се сложи някаква малка камера в предната решетка или при емблемата и да се върже с мониторче, което да помага виждането нощем или в мъгла... предполагам обаче, че LCD дисплей и тази камера ще струват маса пари :(

това нещо го има в новата S-класа и новия CL на мерцедес и според мойте наблюдения и това нее кой знае какво,пробвал съм го в мъгла и не може много да му се разчита образа много лъже,а клиентите не го хвалят много,но пък като екстра това удоволствие струва страшно много пари

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Съб 16 дек 2006 18:50

VW_FEN написа:Така повече не може да се кара, дайте да измислим нещо. Може ли да се сложи някаква малка камера в предната решетка или при емблемата и да се върже с мониторче, което да помага виждането нощем или в мъгла... предполагам обаче, че LCD дисплей и тази камера ще струват маса пари :(

Моят Парктроник е с такава камера - инфрачервена. През деня си се вежда нормално/цветно а през вечерта едно такова бяло. За дисплей използвам интегриран в огледалото за задно виждане лсд дисплей. Като цяло едно такова устройство върши работа но само ако го ползваш с цел паркиране на задна. Обекти на по голямо разстояние (нощем) не се виждат. При заводските изпълнения сигурно е много по-добре, но то това се подразбира... :wink:
По-добре си карай внимателно и си се доверявай на фаровете и на себе си отколкото на тази камера... :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 16 дек 2006 18:57

продай пасата и доплати още 2-3к лева и си вземи това :

Изображение
3,999.00EUR
и си маай пеш ;)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 17 дек 2006 0:37

^ ти представяш ли си да те спрат с това Полицайте ... върви обяснявай, че искаш да виждаш в мъглата .. :D

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Нед 17 дек 2006 15:08

И аз като потърсих в eBay, разбрах, че всичките камери са им rear night vision и няма такива, които да гледат напред... :( Иначе са по 15-20 долара.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Car-Rear ... 6242QQrdZ1

Явно ще се примирим с гъстата мъгла. Щом казвате, че и при Ес класите не е от полза, май трябва доста време да мине още, за д го осъвършенстват като технология и да започнат да го слагат фабрично на всички автомобили. :cry:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Нед 17 дек 2006 15:10

Ludia написа:

продай пасата и доплати още 2-3к лева и си вземи това :

Изображение
3,999.00EUR
и си маай пеш ;)

Абе аз да не съм тръгнал да ходя в Ирак, та да се обурудвам с такова чудо ;))) хихихи mhihi

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Нед 17 дек 2006 15:11

VW_FEN написа:И аз като потърсих в eBay, разбрах, че всичките камери са им rear night vision и няма такива, които да гледат напред... :( Иначе са по 15-20 долара.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Car-Rear ... 6242QQrdZ1

Явно ще се примирим с гъстата мъгла. Щом казвате, че и при Ес класите не е от полза, май трябва доста време да мине още, за д го осъвършенстват като технология и да започнат да го слагат фабрично на всички автомобили. :cry:

Аз съм със същата камера :lol:

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 17 дек 2006 17:35

Не знам за камера ама дано завали сняг вече да се разкара мъглата :evil:

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 17 дек 2006 20:34

В новото Volvo е монтирана специялна камера за да може водача да вижда пешеходците от далече.Само че не такива като тази от линка,акамери дето виждат топлината на човешкото тяло.Пак инфра ред но на друга честота.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 17 дек 2006 22:34

Ха доиде ми друго на ум ;) за полицаите де ..... как ще ме спрат, след като ще си загася всички светлини на колата и профуча с 150 покрай тях в тъмното - нека ми запишат номера ако щат :D :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 17 дек 2006 22:59

[quote="juve"след като ще си загася всички светлини на колата и профуча с 150 покрай тях в тъмното[/quote]
mhihi mhihi хихи.. дано преди теб мине някой да нагрее крайпътните камъни с горелката, че инак ще имат инфрачервено излъчване чак като ги подгрееш с предната броня! :lol:

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Нед 17 дек 2006 23:00

ето малко материал за S-класата как се вижда с инфра червената камера:
www.s-class-webspecial.com

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 17 дек 2006 23:06

хихи.. дано преди теб мине някой да нагрее крайпътните камъни с горелката, че инак ще имат инфрачервено излъчване чак като ги подгрееш с предната броня! Laughing

Ееее! стига де! хората ( хм то американците не знам дали са хора ама както и да е ...) карат вертолети и танкове, що аз да мога да карам само булодозер с тази матракулка ?!? :D :D :D

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 17 дек 2006 23:23

На S-класата се вижда идеално само на тъмно. При мъгла, снеговалеж и силен дъжд не помага.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”