Инфрачервена камера против тъмно и мъгла...
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Инфрачервена камера против тъмно и мъгла...
Така повече не може да се кара, дайте да измислим нещо. Може ли да се сложи някаква малка камера в предната решетка или при емблемата и да се върже с мониторче, което да помага виждането нощем или в мъгла... предполагам обаче, че LCD дисплей и тази камера ще струват маса пари 

- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Инфрачервена камера против тъмно и мъгла...
VW_FEN написа:Така повече не може да се кара, дайте да измислим нещо. Може ли да се сложи някаква малка камера в предната решетка или при емблемата и да се върже с мониторче, което да помага виждането нощем или в мъгла... предполагам обаче, че LCD дисплей и тази камера ще струват маса пари
това нещо го има в новата S-класа и новия CL на мерцедес и според мойте наблюдения и това нее кой знае какво,пробвал съм го в мъгла и не може много да му се разчита образа много лъже,а клиентите не го хвалят много,но пък като екстра това удоволствие струва страшно много пари
VW_FEN написа:Така повече не може да се кара, дайте да измислим нещо. Може ли да се сложи някаква малка камера в предната решетка или при емблемата и да се върже с мониторче, което да помага виждането нощем или в мъгла... предполагам обаче, че LCD дисплей и тази камера ще струват маса пари
Моят Парктроник е с такава камера - инфрачервена. През деня си се вежда нормално/цветно а през вечерта едно такова бяло. За дисплей използвам интегриран в огледалото за задно виждане лсд дисплей. Като цяло едно такова устройство върши работа но само ако го ползваш с цел паркиране на задна. Обекти на по голямо разстояние (нощем) не се виждат. При заводските изпълнения сигурно е много по-добре, но то това се подразбира...

По-добре си карай внимателно и си се доверявай на фаровете и на себе си отколкото на тази камера...

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
продай пасата и доплати още 2-3к лева и си вземи това :

3,999.00EUR
и си маай пеш

- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
И аз като потърсих в eBay, разбрах, че всичките камери са им rear night vision и няма такива, които да гледат напред...
Иначе са по 15-20 долара.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Car-Rear ... 6242QQrdZ1
Явно ще се примирим с гъстата мъгла. Щом казвате, че и при Ес класите не е от полза, май трябва доста време да мине още, за д го осъвършенстват като технология и да започнат да го слагат фабрично на всички автомобили.

Явно ще се примирим с гъстата мъгла. Щом казвате, че и при Ес класите не е от полза, май трябва доста време да мине още, за д го осъвършенстват като технология и да започнат да го слагат фабрично на всички автомобили.

- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Ludia написа:VW_FEN написа:Така повече не може да се кара, дайте да измислим нещо. Може ли да се сложи някаква малка камера в предната решетка или при емблемата и да се върже с мониторче, което да помага виждането нощем или в мъгла... предполагам обаче, че LCD дисплей и тази камера ще струват маса пари
продай пасата и доплати още 2-3к лева и си вземи това :
3,999.00EUR
и си маай пеш
Абе аз да не съм тръгнал да ходя в Ирак, та да се обурудвам с такова чудо

VW_FEN написа:И аз като потърсих в eBay, разбрах, че всичките камери са им rear night vision и няма такива, които да гледат напред...Иначе са по 15-20 долара.
Аз съм със същата камера

- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
ето малко материал за S-класата как се вижда с инфра червената камера:
www.s-class-webspecial.com
www.s-class-webspecial.com
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
хихи.. дано преди теб мине някой да нагрее крайпътните камъни с горелката, че инак ще имат инфрачервено излъчване чак като ги подгрееш с предната броня! Laughing
Ееее! стига де! хората ( хм то американците не знам дали са хора ама както и да е ...) карат вертолети и танкове, що аз да мога да карам само булодозер с тази матракулка ?!?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”