Здравейте ,
Искам да ви попитам , искам да продам кола , но купувача не иска да се прехвърля а само да му направя пълномощно , в такъв случай данъците на мое име ли ще текът?
Или на негово ? Защото ако е това което си мисля , по този начин той няма да плаща данък, а данъка ще си тече на мое име въпреки , че съм продал колатА?
Мерси предварително!

Въпрос за пълномощно за каране на кола.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Въпрос за пълномощно за каране на кола.
Е много ясно, че на твое име данъка
На твое име ще идват и снимчиците от камерите, на твое име ще идват и актовете, на твое име ще са и престъпленията, извършени с тази кола.
Разбира се, с помощта на пълномощното и свидетели лесно ще докажеш, че не си бил ти.
Тааа... както решиш!

На твое име ще идват и снимчиците от камерите, на твое име ще идват и актовете, на твое име ще са и престъпленията, извършени с тази кола.
Разбира се, с помощта на пълномощното и свидетели лесно ще докажеш, че не си бил ти.
Тааа... както решиш!

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
абсолютно е прав Радо
продавай с договор!
продавай с договор!
- BasS_m_BasS
- Автомобил: Golf mk3 GTI
- Двигател: 2E
Ако човекът дето ще я купува ти е близък може, иначе си е ташак работа. И да, данъка си остава на твое име. За да си я отчислиш от данъчното е нужен договор за покупкопродажба.
- jorkata30
- Автомобил: VW GOLF-1.9TDI
- Двигател: AHF-1999
не прави тази грешка, само с договор 

- emo8821
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Е много ясно, че на твое име данъка![]()
![]()
Тааа... както решиш!
+1

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
hailmary написа:Здравейте ,
Искам да ви попитам , искам да продам кола , но купувача не иска да се прехвърля а само да му направя пълномощно , в такъв случай данъците на мое име ли ще текът?
Или на негово ? Защото ако е това което си мисля , по този начин той няма да плаща данък, а данъка ще си тече на мое име въпреки , че съм продал колатА?
Мерси предварително!
Не се вкарвай в този филм. Пусни търсачката и ще видиш за какво иде реч. Не зная на каква стойност е колата, но ако този човек няма 70-80 лева да й оправи документите и да си я прехвърли му препоръчай да си купи велосипед

- Hristov838
- Автомобил:
- Двигател:
Скоро една жена ми се оплака, че продала Голф 4 / цена 6 000 лева /с пълномощно на човек, като първоначално се уговорили това да стане с пълномощно, тъй като той предложил да даде 1500 лева и останалата сума на изплащане. Жената се съгласила и направила пълномощно /генерално/. Стиснали си ръцете, човека взел колата и от тогава ни вест ни кост от него. Питах я дали човека й е бил познат. Тя каза, че не е. Аз й казаха, че ако е било с пълномощно, то поне да не беше генерално. Пълномощното може да бъде оттеглено във всеки един момент, но така или иначе не се знае къде е колата, може и трето лице да я е придобило добросъвестно.
Внимавайте с тия пълномощни!!!
Внимавайте с тия пълномощни!!!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”