Премахване на нафтени петна...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Премахване на нафтени петна...
Колеги, дайте малко акъл с какво да изчистя постелката в багажника, защото стана сакатлък с една туба с нафта....
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Oт какъв материал ти е постелката ? Може ли да се свали ? Ако да, переш с топла вода, и веро. Преди това можеш да опиташ с бензин /спирта мисля че няма да ти помогне/. Може да опиташ и на автомивка /специализирана - дето мият, перат тапицерии/ - те трябва да си имат препарати. Но пък е зима, и малко бавно съхне. При всички слуачи е по-добре да дадеш на професионалист, отколкото ти да се мъчиш - може и по-голям сакатлък да направиш.
А за боята не се притеснявай - не можеш толкова лесно да я разтвориш с бензин.
P.S. Сега се сещам, че биодизела е много добър разтворител. Но говорим за чист биодизел /по принцип, по закон в Бг трябва да се продава смес от 30% биодизел и 70% минерална нафта/. Ако ти се занимава сам, може да си направиш в домашни условия биодизел. Бях чул, че в Русе Приста Ойл са направили кула за биодизел - ако имаш връзки и можеш да си вземеш оттам чист биодизел - едва ли повече от литър ще ти трябва.
А за боята не се притеснявай - не можеш толкова лесно да я разтвориш с бензин.
P.S. Сега се сещам, че биодизела е много добър разтворител. Но говорим за чист биодизел /по принцип, по закон в Бг трябва да се продава смес от 30% биодизел и 70% минерална нафта/. Ако ти се занимава сам, може да си направиш в домашни условия биодизел. Бях чул, че в Русе Приста Ойл са направили кула за биодизел - ако имаш връзки и можеш да си вземеш оттам чист биодизел - едва ли повече от литър ще ти трябва.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”