Предложете добавка за диференциал...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Amtela
Автомобил: Lexus IS220d 2010
Двигател: 177hp

Предложете добавка за диференциал...

Мнениеот Amtela » Вто 15 май 2012 12:48

Търся временно решение с нея за 1 до 2 месеца. Моля да ми предложете добавка от собственици минали по този път и откъде сте я купили най-важното!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: Предложете добавка за диференциал...

Мнениеот H2O » Сря 16 май 2012 18:50

LIQUI MOLY имат такава добавка.В едни тубички,като паста за зъби.Черна на цвят,няма измиване,ако се нацапаш.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 16 май 2012 20:10

Защо търсиш ? Виене ли имаш ? Преди 3-4г имаше магазинче за Лики Моли на картинг пистат.

Последна промяна от kris11 на Сря 16 май 2012 20:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 май 2012 20:10

Рекламният агент на дуралюб как още не е видял тая тема :Mr Green Fun

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 16 май 2012 20:51

Дуралюб!!!!!за скоростна кутия.Категорично!!!Проверено и то във времето!!!Някога на "Алекото",които се славеха с проблемни скоростни кутии сипах Дуралюб....ефектът бе поразителен...така и го продадох!...с идеално превключващи се предавки и безшумна скоростна кутия,докато други колеги пропищяха от строшени кутии...Който е карал Алеко знае за проблема с лагеруването на 5-та предавка...е аз го избегнах!

Потребителски аватар
Amtela

Мнениеот Amtela » Сря 16 май 2012 21:16

kris11 написа: Виене ли имаш ? Преди 3-4г имаше магазинче за Лики Моли на картинг пистат.

Да - голямо. Препоръчаха ми Лики Моли - но не знам къде да я търся.
Няколко човека иначе ме убеждават че нямало никакъв смисъл от добавки щом вие от вътре на диференциала - кутията. Не намалявал воят от добавки и масла докато не се смени диференциала с друг - здрав :(

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 16 май 2012 21:24

Добавките имат смисъл ако се слагат на ЗДРАВИ детайли...те не правят ремонт,нито го отлагат...просто намаляват триенето и износването на ЗДРАВИТЕ ДЕТАЙЛИ!

Потребителски аватар
Amtela

Мнениеот Amtela » Сря 16 май 2012 21:27

То е ясно че не може да се очакват чудеса. Ясно е и че докато не се прояви проблем никой няма да търси помоща на добавките за временно решение.

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Сря 16 май 2012 21:28

Колега аз ще ти препоръчам CYCLO или CICLO беше не помня точно доб авката е за скоростни кутий в черна тубичка около 250мл сипваш и караш и след часове ефекта се чува и усешта вече, на кутия която вие като луда пред разпадане и сложихме и после след 50км каране не се чуваше нищо стана като нова има голям ефект няма да съжаляваш успех :beer

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 16 май 2012 21:36

GuLiVeR написа:Колега аз ще ти препоръчам CYCLO или CICLO беше не помня точно доб авката е за скоростни кутий в черна тубичка около 250мл сипваш и караш и след часове ефекта се чува и усешта вече, на кутия която вие като луда пред разпадане и сложихме и после след 50км каране не се чуваше нищо стана като нова има голям ефект няма да съжаляваш успех :beer

Тази добавка е на базата на тефлон...не е най доброто решение....имаше писано по въпроса,а иначе и аз съм я ползвал на ДВГ на 1.8ABS в началото като го купих...и наистина шумовете утихват...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 17 май 2012 19:21

[quote="joker"][b]Който е карал Алеко знае за проблемаquote]
Аз направо недоумявам с какъв акъл си си купил такъв голям боклук, след като беше известно, че е такъв.
Съветски /Руски /автомобил никога не съм купувал и не бих за нищо на света- карал съм само Жигули набор първи 1971-2набор сглобен с италиански части само-

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 17 май 2012 20:23

Регенерираща добавка за скоростни кутии на Fenom + добавка за дългосрочна защита 200к км май беше имам сипани в кутията и ефекта е осезаем.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 18 май 2012 21:00

kris11 написа:
joker написа:Който е карал Алеко знае за проблемаquote]
Аз направо недоумявам с какъв акъл си си купил такъв голям боклук, след като беше известно, че е такъв.
Съветски /Руски /автомобил никога не съм купувал и не бих за нищо на света- карал съм само Жигули набор първи 1971-2набор сглобен с италиански части само-

Само спамим,но понеже за пореден път публично се драчиш пък и си спомням,че обеща да ме стреляш заедно с кучето когато ме видиш(опитай!)....ще ти отговоря....1989 г бяха последните месеци,когато изтичаше вноската на баща ми за Лада...12 годишната му вноска..защото предстоеше закриване на някогашната "Мототехника"!Ясно беше,че ако не се вземе нещо парите просто ще изгорят...редът стигаше само за "Алеко".Пари за друга кола нямах...[b]финансовите ми възможности не позволяваха нещо по-добро 2-ра ръка....А дали МОЯТА кола е била боклук няма как да твърдиш,защото никога не си я виждал и карал...Дори си нямаш на представа колко неща смених и модифицирах по нея за да се избегнат слабостите по този автомобил.[b]И съм се убедил,че колата е боклук само ако попадне в калпави ръце
...Не би карал руски автомобил???А през 80-те какъв беше изборът???Лада(вземаха се с 15 г вноски)Вартбург/Трабант(мотор с покрив...и такъв карах 5 г и то без проблеми!)Шкода(трошаха задни полуски като юфка и ядяха доста блажно!....за гниенето да не говорим)...Москвич 412....после Алеко..И не ми казвай,че през 80-те западни коли и части за тях се намираха под път и над път !!!!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 19 май 2012 7:33

@joker
1.Фиат 125Р - в пъти по-добър от Ладите на гниене и на комфорт.
Москвич 2140 в пъти по-добър,здрав и надежден от недомисленото Алеко.
2. Само кучета пуснати в градината на свобода, а не на повод. Едрите породи задължително с намордник - има си разпоредби за това.
3. Не се драча .Ако съм те обидил извинявай.

4. По темата - Дуралюб - откъде го купуваш?

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 19 май 2012 14:09

kris11 написа:@joker
1.Фиат 125Р - в пъти по-добър от Ладите на гниене и на комфорт.
Москвич 2140 в пъти по-добър,здрав и надежден от недомисленото Алеко.
2. Само кучета пуснати в градината на свобода, а не на повод. Едрите породи задължително с намордник - има си разпоредби за това.
3. Не се драча .Ако съм те обидил извинявай.
4. По темата - Дуралюб - откъде го купуваш?

:да: :beer извинявай и ти ,ама бях си направил Алекото с много усилия и четене на съответната литература(тогава нямаше чичко Гугъл,интернет и компютри)Сложих газови амортисьори,модифициран карбуратор с жигльори и дифузьори изчислени по формула съобразена с обема и степента на сгъстяване(тъпият Солекс изхвърлих на боклука!),силиконови маншони на каретата,теристорно запалване,корекция на ъгъла на затваряне на прекъсвача за по- добра динамика,сменена зъбчатка на 5-та с такаква с по-голямо предавателно число-ка за динамика ...Бях изчистил всички руски недомислици и се бе получила една добра за времето си кола...за 80-те тези подобрения не бяха много лесни за любители като мен...да си живи и здрави приятелите!!!.И Алеко в никакъв случай не бе по-лош от Москвич 2140...разход,проходимост,комфорт,стабилност на пътя...все неща с които Алеко бе в пъти над стария Москвич.
А за Фиат 125Р ще споря....гниеше си като Ладите,но гореше поне с 1-2л/100 отгоре.В комфорта разлика не съм намирал, а спомен частите бяха и по-скъпи...ползвал съм само феродов диск на Полонез/Фиат за Алекото(режеше се само една чашка)...много здрав се оказа. :да:
Колкото до Дуралюб(има за ДВГ и за скоростна кутия и диференциал) ...преди го купувах само от ОМV,но изчезна отдавна...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”