Здравейте,
схемата е следната- имам рефлекторни фарове, на които сложен афтърмаркет ксенон, който заслепяваше много всички, независимо от настройката. Монтирах лупи за вграждане и всичко си дойде на мястото, лъча вече е отсечен идеално и нямам грижи със заслепяване на насрещните, обаче на мен ми идва леко слаба светлината в сравнение с преди, когато нямах лупи, тогава осветеността беше доста по-добра. Та на въпроса, дали ако сложа 50 ватов ксенон ще заслепявам сега, лупите си режат и са регулирани, няма да променям нищо по тях, освен силата на светене. Моля за мнения от колеги с опит, теоретични постановки не ми вършат работа.
Мерси предварително

Ксенон 50 вата и лупи
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Ксенон 50 вата и лупи
50 вата е много, на колко келвина са ти крушките в момента?
на 6000к са, 4300 се намират една идея по-трудно и така. Ами то между 35ватовия и 50 ватовия няма друг вариант за ксенон. Междинен няма...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
pakumba написа:на 6000к са, 4300 се намират една идея по-трудно и така. Ами то между 35ватовия и 50 ватовия няма друг вариант за ксенон. Междинен няма...
Да ама 4300К дори и от най-китайския осветява една идея по-добре от същата марка 6000К. Намери си крушки и тествай. Друк е въпроса колко са читави лупите които си сложил. Виж да не би да им се е обелиш вече половината рефлектор.
radi_nrj написа:pakumba написа:на 6000к са, 4300 се намират една идея по-трудно и така. Ами то между 35ватовия и 50 ватовия няма друг вариант за ксенон. Междинен няма...
Да ама 4300К дори и от най-китайския осветява една идея по-добре от същата марка 6000К. Намери си крушки и тествай. Друк е въпроса колко са читави лупите които си сложил. Виж да не би да им се е обелиш вече половината рефлектор.
Лупите са чисто нови, сега вече колко голям боклук по дефаулт са- не мога да знам /Моримото мини се водят/.
Колко вата е ксенон за оригинално вграждане?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
pakumba написа:Колко вата е ксенон за оригинално вграждане?
35W е за първо вграждане. 50W го водят за off road и е незаконен за употреба по националната пътна мрежа.
radi_nrj написа:pakumba написа:Колко вата е ксенон за оригинално вграждане?
35W е за първо вграждане. 50W го водят за off road и е незаконен за употреба по националната пътна мрежа.
ясно, това е като 100ватовите халогенни крушки. абе предполагам ще вади очи, колкото и да е фокусиран с купи, все ще има разсейки....
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Както са казали колегите слагаш крушки 4300К и си решаваш проблема, 6000К са 2800 лумена, 4300К са 3200. Китайските лампи имат лошия навик колкото повече работят, толкова да качват келвините към синия спектър и съответно да отдават по-малко видимата светлина.
Не бях забелязал, че разликата в осветеността е толкова голяма. Оки, убедихте ме, благодаря за съветите
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”