Здрасти колеги, искам просто да се оплача, за да не изгори и някой друг.
Става въпрос за Варна, вчера заредих газ на бензиностанция Петрол, по пътя за Виница ( преди камерите), и при бутилка събираща 36 литра, ми заредиха буиилката с 41 литра газ. Попитах служителката там, която ми обясни че явно толкова ми събира бутилката, след което аз и обясних че бутилката трябва да събира 80 % от капацитета, което е 36 литра. По принцип често зареждам от там защото ми харесва горивото, но сега не знам какво са направили на колонката, имам газовия инжекцион от 2 месеца, и до сега винаги бутилката ми е събирала мах 36 литра.
Ако някой има наблюдения към подобни случаи с бензиностанции във Варна, моля да сподели.

некачествени бензиностанции
-
- Автомобил: VW Golf 4 1.6
- Двигател:
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: некачествени бензиностанции
Аз имам наблюдения върху Лукойла, който е в началото на магистралата за София. Колега, който кара Митсубиши С GDI двигател, зареди наскоро от там бензин. Тези двигатели са малко капризни към бензина. Колата започна веднага да прекъсва, не вървеше. Борд компютъра показваше разход от 50-60/100. Добре че беше заредил малко. Изразходи го и на следващия ден зареди от Еко. Колата се отпуши и нямаше нищо общо. Вярно, че правят големи отстъпки там, обаче ме съмнява че го разреждат с нещо, за да ги избият. На мен лично една зима ми замръзна горивния филтър, след като за последно бях зареждал от там бензин. Зарекъл съм се повече да не зареждам от Лукойл.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: некачествени бензиностанции
vanesto написа:Аз имам наблюдения върху Лукойла, който е в началото на магистралата за София. Колега, който кара Митсубиши С GDI двигател, зареди наскоро от там бензин. Тези двигатели са малко капризни към бензина. Колата започна веднага да прекъсва, не вървеше. Борд компютъра показваше разход от 50-60/100. Добре че беше заредил малко. Изразходи го и на следващия ден зареди от Еко. Колата се отпуши и нямаше нищо общо. Вярно, че правят големи отстъпки там, обаче ме съмнява че го разреждат с нещо, за да ги избият. На мен лично една зима ми замръзна горивния филтър, след като за последно бях зареждал от там бензин. Зарекъл съм се повече да не зареждам от Лукойл.
Taм и на мен ми се е налагало да зареждам 2-3 пъти и винаги ми се е мъчила колата.И газ и бензин съм зареждал,не ги харесва хич,дори гасне.
Също така и бензиностанцията на Топливо във Възраждане посока Левски,пада се някаде между Възраждане и ДАИ-на бутилка,събираща 16-17л(20л.бутилка) ми "заредиха" 23литра.Бях отишъл там,защото е по-ефтино,ама

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”