Въпрос за дискове на спирачки!!!
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Въпрос за дискове на спирачки!!!
Имам Рено 19 ама му сцепих и 2-та задни диска
и ми искат 150 лв за нови като вървят с лагерите. Може ли да паснат някакви други дискове да са по евтини, че 150 лв. са ми много, а дори не са вентилирани!

- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за дискове на спирачки!!!
що не питаш в рено форума?napster написа:Имам Рено 19 ама му сцепих и 2-та задни дискаи ми искат 150 лв за нови като вървят с лагерите. Може ли да паснат някакви други дискове да са по евтини, че 150 лв. са ми много, а дори не са вентилирани!

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
колко струва твоя собствен живот? мислиш ли че е по малко от 150 лева?
добре ако мислиш че е така-колко струва живота на хората които возиш? а на тези които са с тебе заедно на и около пътя?
това са СПИРАЧКИ! колата може и да не върви но трябва да може да СПИРА!
не си прави майтапи с това!
няма да караш докато не намериш пари-просто и ясно!
никой не е длъжен да страда от твоите "тънкажи"
нямам за цел да се заяждам а да те вразумя-теб и всички които намерят зрънце истина в тоя пост.
бъдете ЖИВИ! всичко друго е незначително.
добре ако мислиш че е така-колко струва живота на хората които возиш? а на тези които са с тебе заедно на и около пътя?
това са СПИРАЧКИ! колата може и да не върви но трябва да може да СПИРА!
нямам за цел да се заяждам а да те вразумя-теб и всички които намерят зрънце истина в тоя пост.
vaskoto1 написа:........колко струва твоя собствен живот?
.........колко струва живота на хората които возиш?
.........а на тези които са с тебе заедно на и около пътя?
това са СПИРАЧКИ!
колата може и да не върви но трябва да може да СПИРА!

- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
Аз като си взех половарата , дисковете и накладките бяха първото което смених по колата, наистина не прави компромиси и един съвер от мене НЕ купувай от автоморгите, това си е равно на самоубийство!!! От коментара на vaskoto1 се сетих за социалистическия лозунг: " Един миг невнимание, цял живот мъртъв!!!"
А дали ще станат незнам, аз което знам че между немските и френските коли има разлика по тези чаркове, и по болтовете за гумите, търси от френска кола, или най-добре ги дай тия 150 лв. и не си гуми времето
Успех колега, и весели празници!!! Дано снежанка ви зарадва

А дали ще станат незнам, аз което знам че между немските и френските коли има разлика по тези чаркове, и по болтовете за гумите, търси от френска кола, или най-добре ги дай тия 150 лв. и не си гуми времето
Успех колега, и весели празници!!! Дано снежанка ви зарадва

Последна промяна от Volkov на Нед 24 дек 2006 13:19, променено общо 1 път.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Май напразно нападнахте колегата, той не иска да сложи менте дискове или втора ръка, а пита дали не могат да се намерят по-евтини нови и защо са толкова скъпи(поне аз това разбрах)
П.П. А някой може ли да ми каже каква е разликата между дисковете на кола втора ръка, която си си купил преди половин година и си я караш само със сменени накладки, и дискове купени от моргата, свалени от същата такава кола ама внесена на части

П.П. А някой може ли да ми каже каква е разликата между дисковете на кола втора ръка, която си си купил преди половин година и си я караш само със сменени накладки, и дискове купени от моргата, свалени от същата такава кола ама внесена на части

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
разликата идва от гледане и интерес от техническото състояние на автомобила ти! мери се, гледа се и ако се забележи нещо нередно веднага, ама ВЕДНАГА се взимат мерки. или се спира кола, или се сменя или каквото там се прави.
техническата изправност на автомобила е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на собственика! ако колата ти не е изправна и ти го ЗНАЕШ-просто нямаш никакво извинение!!!
колегата пита от какво щяли да станат по евтинки дискове-от рено ще станат! само и единствено! защото аз поне не се мисля за по умен или хитър от конструкторите на тоя автомобил-няма да откривам топлата вода тепърва.
ключовата думичка е БЕЗОПАСНОСТ!
техническата изправност на автомобила е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на собственика! ако колата ти не е изправна и ти го ЗНАЕШ-просто нямаш никакво извинение!!!
колегата пита от какво щяли да станат по евтинки дискове-от рено ще станат! само и единствено! защото аз поне не се мисля за по умен или хитър от конструкторите на тоя автомобил-няма да откривам топлата вода тепърва.
ключовата думичка е БЕЗОПАСНОСТ!
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
и едно маалко уточнение : е колко трябва да струват според тебе бе колега ? на пасата като му сложиш 2 нови диска + 2 нови лагера да не мислиш, че ще излезе 50 лева общо ? иначе е ясно - за спирането не е важно , все някога се спира макар и в дърво , та ако можеш да гарантираш , че ше спреш само ти , мисля , че тогава имаш правото да правиш всякакви експерименти - все пак това си е твоя живот.... иначе те призовавам - недеи се базика с тези неща, че и в затвора се влиза и то не за 5 дена от такива работи... 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за дискове на спирачки!!!
napster написа: Може ли да паснат някакви други дискове да са по евтини, че 150 лв. са ми много!
дисковете за тая кола си пасват идеално не мислите ли?
колегата търси алтернативи които да прилемези например от голф или от лада предни или бог знае какво което да пасне и да е евтино-затова писах тия писания!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”