Здравейте!
Голфето има леки козметични забележки, а именно на 2-3 места е китосвана и трябва се боядиса, отделно на 2-3 места има точки от ръжди. Наближава зимата и искам да я оправя, за да не стават по-големи язвите. В началото мислих да я давам на майстор, но реших, че мога да спестя някой лев и да си я направя сам.
Първият ми въпрос е. Как трябва да обработя местата? С какво? Ще ги изшкуря, мина с грунд и друго трябва ли да правя? Въобще интересуваме какви материали ми трябват...
Вторият ми въпрос е. Могат ли боята, на която имам номера, да ми я направят на спрей, флаконче и долу горе колко като количество ще ми трябва. Китосваните места не са големи, а другото е само точки ръждички? Също така някой знае ли какви пари долу-горе е боята?
//Чудех се къде да пусна темата и този раздел ми се стори най-подходящ, ако съм го сбъркал, моля модераторите да ме извинят.
Предварително Ви благодаря за отделеното време.

„Оправяне“ на ръжди по купето...
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: „Оправяне“ на ръжди по купето...
Боята могат да ти я направят на спрей, това не е никакъв пеоблем, според мен и от личен опит бих ти казал да си закараш колата на бояджия
Щом не е толкова много работата по-нея за прилична сума ще ти я направи както трябва, риска да я осереш със този спрей е много голям
Ще я направиш на петна, ще стечеш боята и не на последно място ако не подготвиш добре детайлите преди боядисването вероятноста на пролет да избие още повече ръжда е много голяма!

Щом не е толкова много работата по-нея за прилична сума ще ти я направи както трябва, риска да я осереш със този спрей е много голям

Ще я направиш на петна, ще стечеш боята и не на последно място ако не подготвиш добре детайлите преди боядисването вероятноста на пролет да избие още повече ръжда е много голяма!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
със спрей по каталог във всеки магазин за бои може да стане много задоволително - опита обаче показва ,че няма да стане от първия път
а и ще ти е нужна машина и пасти след като хубаво изсъхне да прелееш новата и старата боя и да отстраниш мъглата
с две думи - мога да те засиля в Айтос да покажеш на едни момчета какво те притеснява а те ще ти изкалкулират нещо

а и ще ти е нужна машина и пасти след като хубаво изсъхне да прелееш новата и старата боя и да отстраниш мъглата
с две думи - мога да те засиля в Айтос да покажеш на едни момчета какво те притеснява а те ще ти изкалкулират нещо

- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
parno написа:със спрей по каталог във всеки магазин за бои може да стане много задоволително - опита обаче показва ,че няма да стане от първия път![]()
Ще помисля още малко и ще ти пиша.
Тук в Карнобат, един майстор, ми иска 40лв за работата и се чудя дали да не я оставя при него.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За 40 лева няма какво да го мислиш. Направо му я закарай
Даже са съмнително малко тези пари, дано ти я направи добре.

- ivanovkbg
stefan4o написа:За 40 лева няма какво да го мислиш. Направо му я закарайДаже са съмнително малко тези пари, дано ти я направи добре.
Е, то, че ще си личи, че е барата ще си личи, но мен ме интересува да спре гниенето.
Утре ще ходя да питам к’ви пари ще ми искат за боята и живот и здраве, може да я закарам.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако не е металик спрей по каталог или от капачката на резервоара примерно излиза към 17лв
ако е металик добави още толкова за лака
тези 40лв са направо "далавера" стига да не ти я боядиса с четката
- ivanovkbg
parno написа:ако не е металик спрей по каталог или от капачката на резервоара примерно излиза към 17лв
Ем тъмно зелен металик е, тоест към 35лв, но за какво количество говорим?
То няма да е с четката. Просто е познат на един колега и човека ми вика, ще ти взема 40лв за работата и ще си купиш боята.
Дори като ходих да говоря с него, правеше един джип, защото собственика се беше обърнал с него

Дори единият калник е леко вдлъбнат на едно място, явно нещо го е ударило и него ще изправи—и това за 40лв..
Сега ще купя боята, а в края на месеца, като взема парите ще ида и ще му я оставя да я прави.
//Ей сега взех боята. 20лв за 100гр. дадох, майстора, каза че толкова ще стигне. Сега мисля да ходя да му я оставя.
- ivanovkbg
Може да заключвате темата...
Както казах... Вчера купих боя. Излезе ми 20лв с лака. Сега ходих и се уговорих с майстора—утре вечер ще му я оставям да я прави.
Реших, че не си струва да си играя и да я изхабя за 50-60лв...
Като я направят ще я снимам да видите как е станала.
Както казах... Вчера купих боя. Излезе ми 20лв с лака. Сега ходих и се уговорих с майстора—утре вечер ще му я оставям да я прави.
Реших, че не си струва да си играя и да я изхабя за 50-60лв...
Като я направят ще я снимам да видите как е станала.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Снимай преди и след.
- ivanovkbg
muns61 написа:Снимай преди и след.
Имам я снимана...
garage.php?mode=view_image&image_id=40686
garage.php?mode=view_image&image_id=41761
Като я взема, ще я снимам да видите как е направена.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ще се прави качествено, 40 лв е нищо цена...
- ivanovkbg
muns61 написа:Ако ще се прави качествено, 40 лв е нищо цена...
Като я взема ще видим как е направена.
По-принцип, този човек прави много подобни коли—с изгнило, удряни и т.н..
- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Според мен си се справил много добре ако ти е за първи път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”