въпрос относно бръмчене в колоните

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

въпрос относно бръмчене в колоните

Мнениеот tatenceto » Пет 29 дек 2006 21:14

въпроса ми е защо и какво да направя та колоните от уретбата вързани с компютара ми да спрат да бръмчат

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 29 дек 2006 21:17

Май трябва да си вземеш читави колонки, активни най - добре :wink:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пет 29 дек 2006 21:40

dobrinb написа:Май трябва да си вземеш читави колонки, активни най - добре :wink:
аз ползвам тези на уретбата те са български и са отделно от уретбата а и незнам как да разбера активни ли са или не :oops:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 29 дек 2006 21:44

Ами доколкото аз съм запознат, май трябва да имат на тях за увеличаване и намаляване. Но ако ти минава звука от компа първо през усилвателя на уредбата, и след това към колоните, проблема е нейде другаде, не в колоните

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пет 29 дек 2006 22:21

dobrinb написа:Ами доколкото аз съм запознат, май трябва да имат на тях за увеличаване и намаляване. Но ако ти минава звука от компа първо през усилвателя на уредбата, и след това към колоните, проблема е нейде другаде, не в колоните
от компютъра през усилвателя и тогава са колоните сменях два пъти кабела за връзка но се тая казвали са ми че липсва маса на усилвателя има уж но бръма е доста голям

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Съб 30 дек 2006 0:47

Този брум се получава защото са заземени и усилвателя и компютъра. Получава се затворена намотка в която се индуцира брум. Пробвай или да заземиш само едното от двете, или да прекъснеш екранировката на кабела за връзка между двете на 4-5 см. преди входа на усилватела. С други думи сигнала трябва да ти мине само по активните жила.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Съб 30 дек 2006 1:08

My написа:Този брум се получава защото са заземени и усилвателя и компютъра. Получава се затворена намотка в която се индуцира брум. Пробвай или да заземиш само едното от двете, или да прекъснеш екранировката на кабела за връзка между двете на 4-5 см. преди входа на усилватела. С други думи сигнала трябва да ти мине само по активните жила.
да разбирам че трябва да срежа изолацията на кабела и да прекъсна екранировката а тя е стандартна предполагам от оплетка върху кабелите или да си потърся кабели без такава екранировка

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Съб 30 дек 2006 1:22

Аз да ти кажа си реших проблема много лесно. Понеже компа ми е COMPAQ и има вградена колонка, се налага да ползвам усилвателя само когато правим купони или съм на кеф да дразня съседите. Реших, че е по-лесно да си преработя разклонителя на бюрото. Той е с 6 дупки и аз махнах на 3 от тях пластинките за заземяване. В тях са включени компа, монитора и принтера. Така няма зануляване когато ползвам връзката с усилвателя, а се занулява през кабела за връзка. Когато не ползвам тази връзка, мушкам захранващия кабел само на компютъра в друга дупка на разклонителя и той занулява периферията през екраните на кабелите. Някой може да ме оплюе за това решение, но усилвателя е "Корвет 100У" и си иска специално зануляване за да изключи защитата, иначе работи само до 30 вата. Там промените са немислими :wink:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Съб 30 дек 2006 1:37

My написа:Аз да ти кажа си реших проблема много лесно. Понеже компа ми е COMPAQ и има вградена колонка, се налага да ползвам усилвателя само когато правим купони или съм на кеф да дразня съседите. Реших, че е по-лесно да си преработя разклонителя на бюрото. Той е с 6 дупки и аз махнах на 3 от тях пластинките за заземяване. В тях са включени компа, монитора и принтера. Така няма зануляване когато ползвам връзката с усилвателя, а се занулява през кабела за връзка. Когато не ползвам тази връзка, мушкам захранващия кабел само на компютъра в друга дупка на разклонителя и той занулява периферията през екраните на кабелите. Някой може да ме оплюе за това решение, но усилвателя е "Корвет 100У" и си иска специално зануляване за да изключи защитата, иначе работи само до 30 вата. Там промените са немислими :wink:
всичко е ясно но на моя усилвател на щепсела няма пластини за маса и аз за това съм сложил допълнителна маса защото иначе бръма е по силен от всичко

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Съб 30 дек 2006 1:53

На моя също няма пластини. Има един огромен болт на задния панел и там се връзва земя със специален кабел с обувка.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 30 дек 2006 7:51

Вие сте много забавни :lol:
Направо ми разбихте всички ил.зии относно техниката.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Съб 30 дек 2006 13:20

myrshavija написа:Вие сте много забавни :lol:
Направо ми разбихте всички ил.зии относно техниката.

Сори за илюзиите колега. Ние работим без илюзии и с реални резултати :twisted:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”