въпрос относно бръмчене в колоните
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
въпрос относно бръмчене в колоните
въпроса ми е защо и какво да направя та колоните от уретбата вързани с компютара ми да спрат да бръмчат
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от компютъра през усилвателя и тогава са колоните сменях два пъти кабела за връзка но се тая казвали са ми че липсва маса на усилвателя има уж но бръма е доста голямdobrinb написа:Ами доколкото аз съм запознат, май трябва да имат на тях за увеличаване и намаляване. Но ако ти минава звука от компа първо през усилвателя на уредбата, и след това към колоните, проблема е нейде другаде, не в колоните
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Този брум се получава защото са заземени и усилвателя и компютъра. Получава се затворена намотка в която се индуцира брум. Пробвай или да заземиш само едното от двете, или да прекъснеш екранировката на кабела за връзка между двете на 4-5 см. преди входа на усилватела. С други думи сигнала трябва да ти мине само по активните жила.
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да разбирам че трябва да срежа изолацията на кабела и да прекъсна екранировката а тя е стандартна предполагам от оплетка върху кабелите или да си потърся кабели без такава екранировкаMy написа:Този брум се получава защото са заземени и усилвателя и компютъра. Получава се затворена намотка в която се индуцира брум. Пробвай или да заземиш само едното от двете, или да прекъснеш екранировката на кабела за връзка между двете на 4-5 см. преди входа на усилватела. С други думи сигнала трябва да ти мине само по активните жила.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Аз да ти кажа си реших проблема много лесно. Понеже компа ми е COMPAQ и има вградена колонка, се налага да ползвам усилвателя само когато правим купони или съм на кеф да дразня съседите. Реших, че е по-лесно да си преработя разклонителя на бюрото. Той е с 6 дупки и аз махнах на 3 от тях пластинките за заземяване. В тях са включени компа, монитора и принтера. Така няма зануляване когато ползвам връзката с усилвателя, а се занулява през кабела за връзка. Когато не ползвам тази връзка, мушкам захранващия кабел само на компютъра в друга дупка на разклонителя и той занулява периферията през екраните на кабелите. Някой може да ме оплюе за това решение, но усилвателя е "Корвет 100У" и си иска специално зануляване за да изключи защитата, иначе работи само до 30 вата. Там промените са немислими 

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
всичко е ясно но на моя усилвател на щепсела няма пластини за маса и аз за това съм сложил допълнителна маса защото иначе бръма е по силен от всичкоMy написа:Аз да ти кажа си реших проблема много лесно. Понеже компа ми е COMPAQ и има вградена колонка, се налага да ползвам усилвателя само когато правим купони или съм на кеф да дразня съседите. Реших, че е по-лесно да си преработя разклонителя на бюрото. Той е с 6 дупки и аз махнах на 3 от тях пластинките за заземяване. В тях са включени компа, монитора и принтера. Така няма зануляване когато ползвам връзката с усилвателя, а се занулява през кабела за връзка. Когато не ползвам тази връзка, мушкам захранващия кабел само на компютъра в друга дупка на разклонителя и той занулява периферията през екраните на кабелите. Някой може да ме оплюе за това решение, но усилвателя е "Корвет 100У" и си иска специално зануляване за да изключи защитата, иначе работи само до 30 вата. Там промените са немислими
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”