днес леко се хлъзнах на завой, та се замислих,
аз лично не натискам спирачката в завоя, а винаги преди това. В завоя не сменям предавка, за да може да дръпна колата с газ , ако се наложи
Освен това никога не навивам докрай, ами леко въртвам волана и малко контрирам, после още веднъж и така с леко насичане зимам завоя.
Ако се хлъзне да се опитам с предното да прибера колата,нямам навик да се доверявам на АБС
Та това правилно ли е, или не е? И вие какво правите при заледени завои?

Как да намалин шансовете за беля при каране на лед
Re: Как да намалин шансовете за беля при каране на лед
dude написа:...И вие какво правите при заледени завои?
Спирачка-никога.
Всичко зависи от скоростта. Ако си малка скорост пробваш с леко подаване на газта и управляваш с волана. Ако си с голяма скорост, тогава лошо. Надяваш се да няма насерщно движещ се автомобил. Един наскоро се поднесе на мокър и опесачен завой. Насрещно движеш се автомобил нямаше, но пък табела "Добре дошли в ......" имаше. Е, след инцидента табелата изчезна-автотенекеджията се наложи да я вади от колата.
Зима е.
Умната.
По-добре тръгни с 5 мин. по-рано.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
аз веднъж по един път, който не познавам, вечерта, заимата, мрак и мъгла и влязох в един завой 180 градусов с яка ръчка, т.е на 3-та с около 80км. в последния момент чуквам леко спирачките и пускам, навивам волана обаче виждам как ще изляза от завоя и навивам рязко още повече /завоя беше ляв/ заницата поднася /аз това и исках/ след това навивам наобратно, задницата поднася на другата страна, и после вече изправих и бях излязъл от завоя.след мен имаше 2 коли с приятели, които като спряхме там накъдето бяхме тръгнали казаха че вече са ме виждали вече как политам в пропастта.....буквлно е било като в рали шампионата.
донякъде съм горд със себе си че запазих самообладание и не направих грешен ход, от друга страна вече имам едно наум......
донякъде съм горд със себе си че запазих самообладание и не направих грешен ход, от друга страна вече имам едно наум......
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да намалин шансовете за беля при каране на лед
dude написа:....
а ти да вземеш да си оправиш АБСа маймуно

- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
silent написа:Трабава да се замислиш преди да влезеш в заледен участък. Ако обаче все пак се набуташ в лайната действаш според зависи и се молиш да имаш късмет да излезеш възможно най-малко осран. Ша ме прощавате за метафората.
Ако ти поднисе на лед,вкарване в пятя нама.Даже вчера карах към копитото и пътя беше само лед и тук таме пясък.Та на няколко пъти на по широки участъци нарочно я поднасях и нито веднъж не успях да я натикам в пътя.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти: