Изтекъл ГТП по време на ремонт

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Изтекъл ГТП по време на ремонт

Мнениеот brum » Пон 30 юли 2012 8:13

Счупих мотора, колата влезна по сервизи, докато се намерят частите и се приключи с ремонта мина месец и малко. През това време ми изтекоха гражданската и прегледа.

Колата към края на тази седмица ще е готова, гражданска съм си набавил. Проблема е с прегледа обаче. Мисля да рискувам и да стигна до първият пункт за ГТП. Обаче ме притесняват някой неща - ако там ми се заядат и не ме пуснат какво става? Притеснява ме, че може да не ме пуснат, защото мотора няма да е разработен и силно ме съмнява, че ще мине теста за вредни газове. Пък и е малко тунинг - дизел без ЕГР, с голяма генерация (но тиха), кулери и екстри, без катализатор.

Та се чудех - дали ако първите ми откажат да ме пуснат на прегледа не ми се полага нещо като талонче за 1 седмица с което да карам и да мога да стигна до следващият пункт където да ме пуснат? То за 1 седмица мога да поразработя мотора и да го вкарам в норми на изгорелите газове. Или каква е процедурата като цяло когато ти откажат да те пуснат на преглед?

Притесненията ми са свързани с това, че били почнали да снимат всичко на камери и прегледа бил доста обстоен. Ако беше както преди ще им бутна 10лв, ще им обясня положението и ще си карам, ама сега с тоя неразработен мотор и тия камери ...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Изтекъл ГТП по време на ремонт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 30 юли 2012 8:17

По скоро всичко си е по старому, просто към прегледа се добавят 3 снимки от камера със съмнителна резолюция и позиция за да се докаже че колата е била на преглед, иначе все още си доглавят показанията на уредите май.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 30 юли 2012 8:21

До нас в Млд 4 е най-корумпирания пункт за ГТП евър, ако имаш съмнения, там ще минеш mhihi

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пон 30 юли 2012 8:41

Няма да имаш проблем колега.... Само си погледни светлините опред отзад.... И да нямаш монтиран ксенон от теб.... Ако е оргинален няма проблеми...

brum

Мнениеот brum » Пон 30 юли 2012 8:50

Ксенон на лупи има, ама ще го сваля :) . Взел съм го в предвид. Като бяха проверките по пътищата 3-4 пъти ходих да ги търся в Младост и все не ги намирах - исках да ми премерят светлините да знам, дали съм в норма. И може би защото ги търсех по светло с идеята, че докато е светло не могат да ти пишат акт за тая работа - все ги нямаше.

А какво става ако все пак на 1то място не те пуснат? Бях чувал от някой за гратисен период в който трябва да възстановиш неизправностите и да минеш пак преглед. Има ли такова нещо?

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 30 юли 2012 8:51

hooligan_sk написа:До нас в Млд 4 е най-корумпирания пункт за ГТП евър, ако имаш съмнения, там ще минеш mhihi

Приятели са ми собствениците, вършат работа и бачкат всеки ден, даже неделя до 20:00ч. :Mr Green Fun
Сигурно има 100+ коли да съм минал там.

Нямаш проблеми колега, отиваш и си готов.
Гратисен период имаше някакъв, мисля две седмици.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 30 юли 2012 9:02

Има гратисен период, но не помня колко...

В началото на годината върнаха служебната кола от преглед заради слаби задни спирачки. Дадоха талон, с който можеш да се движиш до отстраняване на проблема, но не помня какъв беше срока. :?

brum

Мнениеот brum » Пон 30 юли 2012 9:28

Проблема е, че Младост 4 ми е далеч от мястото на което е колата. Та ще трябва да мина цяла София, пък шубето голям страх :) . Иначе ми е почти съседно - живея в Студентски Град. Може ли малко инфо за тоя пункт в Младост 4. Може и на ЛС :) .

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 30 юли 2012 9:40

brum написа:Проблема е, че Младост 4 ми е далеч от мястото на което е колата. Та ще трябва да мина цяла София, пък шубето голям страх :) . Иначе ми е почти съседно - живея в Студентски Град. .

Отиди с автобус или някой приятела да те закара. Вземи с талона и същия ден или следващия на преглед. Пиши лично на хората които пзнават сервиза за да се уговорите.

brum

Мнениеот brum » Пон 30 юли 2012 9:43

Тия вярно са много корумпирани. Т'ва с минаването на преглед без колата да е там мислех, че е свършило :) .

Иначе ме светнаха, че ако те спре полиция глобата е 50лв и не те спират от движение. Тъй че ще ходя където сваря. Все ще ме пуснат някъде :) .

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 30 юли 2012 10:10

brum написа:Тия вярно са много корумпирани. Т'ва с минаването на преглед без колата да е там мислех, че е свършило :) .

Иначе ме светнаха, че ако те спре полиция глобата е 50лв и не те спират от движение. Тъй че ще ходя където сваря. Все ще ме пуснат някъде :) .

На мен ми писаха акт за изтекъл преглед - 20 лв глоба.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 30 юли 2012 10:11

hooligans написа:
brum написа:Тия вярно са много корумпирани. Т'ва с минаването на преглед без колата да е там мислех, че е свършило :) .

На мен ми писаха акт за изтекъл преглед - 20 лв глоба.

Мда, твоя пост бях запомнил... ами, още по-добре :beer

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 30 юли 2012 11:09

Недейте да пишете глупости, особено догадки без доказателства, колата трябва да е там, снимат камери.

Просто не се обръща толкова внимание.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 30 юли 2012 11:10

Така е, колата вече навсякъде я искат да присъства, което не е проблем в крайна сметка :да:

brum

Мнениеот brum » Пон 30 юли 2012 12:28

Т'ва ако е към мен - така разбрах от съвета на колегата да ходя с автобус и талон :) .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”