Има ли полиция в БГ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Има ли полиция в БГ?

Мнениеот musura » Съб 30 дек 2006 21:55

Днес чета тази новина:
focus-news.net написа:Смолян. Възрастна жена от Смолян стана жертва на измама по телефона, съобщи за радио “Фокус” – Смолян жертвата. По думите на жената днес около 18.30 часа мъж позвънил на домашния й телефон и се предствил за неин близък. Заявил, че спешно се нуждае от ваучер и помолил 64-годишната жена да закупи два ваучера на “Вивател”. Щял да се обади по-късно. Без колебание жената закупила ваучерите и в уречения час с указанията на “нейния близък” продиктувала кода, който осигурява презареждане. Веднага след това мъжът поискал, жената да закупи още 3 ваучера на стойност всеки по 20 лева и отново да продиктува кода в уречен час. Жената се усъмнила и решила да позвъни на свой роднина си, за да попита какво се е случило. Братовчед й обаче бил категоричен, че не е звънял и я посъветвал да се обърне полицията. От там й обяснили, че по въпроса не може да се направи нищо, тъй като е доста трудно да се заловят такива измамници. Обяснението било, че ако те използват предплатени карти почти по никакъв начин не може да се установят кои са и откъде се обаждат. Пред репортер на "Фокус" 64-годишната жена обясни, че това били последните й пари и с тях възнамерявала да посрещне Новата година.
Здравко БЕШЕНДЖИЕВ

Добре де, как е възможно тези, незнам как да ги нарека, псевдо-полицаи, вчера да взимат награди за "полицай на годината", а днес да не си мръднат пръста, когато става въпрос за обикновенна женица от обикновен български град. Точно за 3 минути могат да го изловят, този, който е званил. Имат техника за няколко милиона, която им е предоставена for free от мобилните оператори! Сещате ли се преди няколко месеца, колко бързо намериха откраднат GSM-апарат на един посланник?

Еми да му е*а майката, защо за посланник може, а за нормален човек, който цял живот се е блъскал, за да може после да има какво да се краде в тая държава - не може!

Докога ще има двойни стандарти! Тези хора не разбраха ли, че не организирана престъпност тормози обикновенните хора, а именно дребната и ежедневната. Човек най-вече усеща безизходицата и безхаберието в БГ, когато осъмне сутрин с опоскан автомобил, когато паяка вдига селективно коли, когато ченгетата разкриват точно определени престъпления!

Възмутен съм! А и тъпите медии блеят, с изключение на Нова!

А вижте и колко може да сме изперкали:
focus-news.net написа:Кърджали. Районният съд в Кърджали постанови вчера постоянна мярка “Задържане под стража” на 34-годишния Т.О. и 29-годишния О.О., задържани след убийството на 31-годишен мъж от Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Трагичният инцидент стана на 28 декември около 22 часа на ул.”Морава” в Кърджали след спречкване за силата на музиката от съседна къща. Двамата задържани отишли да направят забележка, избухнал скандал, домакинът успял да избяга, а след удари с метален прът и нанесена прободна рана с нож в гърба на място почина гостът му. Двамата мъже са преведени в следствения арест в Кърджали.

Да отидеш на купон и съседите на домакина да те претрепят с метални прътове и ножове :014:

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Съб 30 дек 2006 22:46

Колега ако трябва да пускаме такива теми.. дали има полиция,каде е Държавата и прочеие,всеки ден по няколко ще пускаме..

А по въпроса,на баба ми се обаждаха 3-ма такива измамници и 3-те пъти уведомихме полицията,какво мислиш че стана ? Жалбата която пускахме в районното е забутана нейде из папките и това е.. На 3-тото обаждане обаче тоя си остави гсм-а и пак ходихме в полциията,та еле на селдващия ден пратиха човек да разпита баба ми и това е.. пак е забутано някаде..
Поне се обадих на тоя мангал и го напсувах,жалко че не можах да си уредя среща с него,тогава щеше да ме пише и мен във вестниците как виждаш ли съм пребил невинен човек...

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Има ли полиция в БГ?

Мнениеот tyo » Нед 31 дек 2006 0:08

Според мен тази възрастна жена сама си е виновна :?
Лековерието в живота се наказва :!: Ако беше някой дете или младеж, да бих разбрал "млад и зелен" няма житейски опит. Но възрастен човек да бъде толкова доверчив!!!

п.п. този казус в съдебна зала е почти невъзможно да завърши с усъдителна присъда :(

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 31 дек 2006 0:10

Аз не се товаря, че жената са я излъгали, а ме е яд на бездействието на така наречените "сили на реда", които в случая може да се наричат "сили на бездействието" или "сили на клатенето на крака и чесането по топките" ...

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 31 дек 2006 0:11

tyo написа:този казус в съдебна зала е почти невъзможно да завърши с усъдителна присъда

От тук идва и бездействието!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 31 дек 2006 0:30

Ами по същата логика, дайте да се изтрепем всички, защото е ясно, че все някога ще умрем.

Тези педалчета, които звънят по телефоните и връткат разни измами, дали ще продължат да го правят, ако чичко полицай почука в къщата му и му прибере телофна за експертиза 6-7 месеца? И като почне пак да звъни - пак да му го вземе! Обаче да ти кажат "нищо неможем да направим" :предавам се

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 31 дек 2006 2:34

Колега, не се къхъри, дори и да ги хванат, ще се окаже че са "стари познайници на полицията" и имат един куп дела, присъди и не знам си още какво...това е умишлено, полицаите ги хващат, но закона е в полза на престъпниците, а не в наша полза и естествено пак ги пускат :wink: Престъпник един път - престъпник за цял живот, нещо като нелечима болест(не го знам от собствен опит 8) ) А и какво може да ги спре :?:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 31 дек 2006 8:19

а онзи ден дето някакъв гърмял с калашник в Горубляне и по телевизията казват- "Той е стар познайник на полицията за незаконно притежаван ена оръжие и убийство" :shock :shock е ко прай навън тогава.
преди месец се опитаха да ни оберат апартамента, обаче изглежда аз съм се прибрал и съм ги стреснал/през тераста са влезли/, просто са им били нужни 20 сек още и са вътре. как да е, обаждам се на куките, идват, глееедат гледат дори не пипнаха варатата, по която имаше следи от обувки, както и 2 много големи счупени парчета от стъклото/т.е. свалени с ръка и оставени на земята, иначе биха били на сол, а не парчета 20 на 20/ обаче въобще не пипнаха, дори не излязоха на терасата. и ме питат видя ли го, ми не аз го го бях видял щях да го хвърля долу и нямаше да ви викам. те :"еми ако нямаш описание нищо не можем да направим, пусни една жалба ако искаш" :shock :shock викам ааа добре айде лека ви работа и ги изпратих. еми кво да си говорим, остана саморазправата само. аз вече си имам ротвайлер, който иска да заповяда :lol:

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Нед 31 дек 2006 9:21

Цялата работа с мърлящината на тия глупаци е да не подаваме жалби за престъпления което води до ниска статистика на реално извършените престъпления, което води до това топ малоумниците да се бият в гърдите, че престъпноста е намаляла, защото тия статистики се правят именно на базата на броя регистрирани престъпления. Ама така ще е като няма кой да им потърси отговорност ще бездействат, а ние ще гледаме дискавъри, ще цъкаме с език как залавят престъпниците по пърченце пърхут и ще им пълним гушите с 10левки като ни спрът по пътищата...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 31 дек 2006 9:34

от нашите polce man и този има голяма разлика :lol:
Изображение

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Нед 31 дек 2006 9:59

musura написа:Днес чета тази новина:
focus-news.net написа:Смолян. Възрастна жена от Смолян стана жертва на измама по телефона, съобщи за радио “Фокус” – Смолян жертвата. По думите на жената днес около 18.30 часа мъж позвънил на домашния й телефон и се предствил за неин близък. Заявил, че спешно се нуждае от ваучер и помолил 64-годишната жена да закупи два ваучера на “Вивател”. Щял да се обади по-късно. Без колебание жената закупила ваучерите и в уречения час с указанията на “нейния близък” продиктувала кода, който осигурява презареждане. Веднага след това мъжът поискал, жената да закупи още 3 ваучера на стойност всеки по 20 лева и отново да продиктува кода в уречен час. Жената се усъмнила и решила да позвъни на свой роднина си, за да попита какво се е случило. Братовчед й обаче бил категоричен, че не е звънял и я посъветвал да се обърне полицията. От там й обяснили, че по въпроса не може да се направи нищо, тъй като е доста трудно да се заловят такива измамници. Обяснението било, че ако те използват предплатени карти почти по никакъв начин не може да се установят кои са и откъде се обаждат. Пред репортер на "Фокус" 64-годишната жена обясни, че това били последните й пари и с тях възнамерявала да посрещне Новата година.
Здравко БЕШЕНДЖИЕВ

Добре де, как е възможно тези, незнам как да ги нарека, псевдо-полицаи, вчера да взимат награди за "полицай на годината", а днес да не си мръднат пръста, когато става въпрос за обикновенна женица от обикновен български град. Точно за 3 минути могат да го изловят, този, който е званил. Имат техника за няколко милиона, която им е предоставена for free от мобилните оператори! Сещате ли се преди няколко месеца, колко бързо намериха откраднат GSM-апарат на един посланник?

Еми да му е*а майката, защо за посланник може, а за нормален човек, който цял живот се е блъскал, за да може после да има какво да се краде в тая държава - не може![quote="musura"]

Колега виждам че ги разбираш нещата , обясни ми тогава как може да се открие нещо което не е регистрирано. А именно когато си купиш една прима карта която се продава на всеки ъгъл в почти всеки магазин. По принцип полицията могат да те засекат чрез ИМЕА който има всеки телефон и по номера на картата в него , разбира се ако не е прима.Защото както твоя , моя и на останалите имаме сключени договори с Мтел , Глобол или Вивател и имат данни за лицето което използва даден номер.

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Нед 31 дек 2006 10:06

GSM по клетките с определен номер може да се засече до 100тина метра точност. Само вмятам.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Нед 31 дек 2006 10:23

a за кърджали няма кво да говорим, това за мен не е България
бил съм доста пъти командировка, след 10 вечерта полицията там не излиза

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Нед 31 дек 2006 11:26

tyo написа:Според мен тази възрастна жена сама си е виновна :?
Лековерието в живота се наказва :!: Ако беше някой дете или младеж, да бих разбрал "млад и зелен" няма житейски опит. Но възрастен човек да бъде толкова доверчив!!!

п.п. този казус в съдебна зала е почти невъзможно да завърши с усъдителна присъда :(

Колега според мен разсъжденията са ти абсолютно грешни! Не знам на колко си години,но съм сигурен че си слушал за "едно време" как е нямало такива измами,убийства и прочие,от там им идва доверието!Живляи са във времена в които не ги е притеснявало че няма да имат за хляб и че като отидат за хляб може да ги оберат,убият,блъснат...
А един човек вече на такава възраст трудно ще се промени.... замисли се и от тази гледна точка..

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 31 дек 2006 11:37

varkulaka написа:Колега виждам че ги разбираш нещата , обясни ми тогава как може да се открие нещо което не е регистрирано. А именно когато си купиш една прима карта която се продава на всеки ъгъл в почти всеки магазин. По принцип полицията могат да те засекат чрез ИМЕА който има всеки телефон и по номера на картата в него , разбира се ако не е прима.Защото както твоя , моя и на останалите имаме сключени договори с Мтел , Глобол или Вивател и имат данни за лицето което използва даден номер.

мислиш ли, че "органите на реда" по целия свят не са сетили какво ще стане като пуснат тези анонимните карти? милиш ли, че не са измислили решение на проблема отпреди да излязат на пазара въобще? няма скрито-покрито, най-лесно е да си текат записите на всичките ни тел разговори/както и става/ всичко се записва и уж имаш би кънект ама нали още на първия ден якой ще ти ззвънне и ще каже "добър ден, Иван Иванов ли сте"? и ти дааааааа. така че огромен процент от ваучеровите карти не са анонимни, ако са използвани само 1 с цел е друго нещо. там обаче вече идва техниката, която може да те засече. абе въобще не мислете, че не могат да ви хванат. баща ми е бил кмет навремто на около 100 000 град,някъде около 80-те год. и още тогава в полията е имало цели стени с екрани на камерите в целия град. естествено не се е знаело от всички това. смятайте сега какво е.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”