Фарове с релета и самоделен DRL?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Фарове с релета и самоделен DRL?
Имаме кола с релета на фаровете и отпада варианта за слагане на DRL модул от колегата.Какво ни е нужно обаче,за да си направим такова нещо(по-скоро идея и затова питам,защото не съм сигурен в това което казвам на 100%).Имам 2 фара с 2 маси(с цел по-малко кабел при мене съм ги пуснал така).Пускаме 12V на левия фар през реле,което следи дали сме на контакт(само на фара,без габарити и прочие).От масата на левия фар отива кабел в късият на десният фар.По този начин товара се разпределя между двете крушки и те светят на половина,ако не ме лъже паметта.Това става обаче,след като сме прекъснали масата на левия фар(тоест от масата на левият отива в къси на десният).Примерно пак с реле,което е НО(НО се връзва към десния фар),а при подаване на управляваш сигнал релето се затваря и така идва и другата маса(от габарити примерно сигнал).И в този момент фаровете си работят нормално.Има ли грешка в замисъла,от колегите по-компетентни по този въпрос?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Фарове с релета и самоделен DRL?
Не виждам ДРЛ модула какво пречи на релетата на фаровете. Аз също имам монтирани релета, но имам и ДРЛ. Конфликти досега не съм имал.
- mupk0
- Контакти:
Преди или след релетата е монтиран?Аз защо си мислех,че щом сигнала мине през релетата и всичко свършва ?Тоест щом ДРЛа подаде сигнал през оригиналната инсталация и релетата реаргирват и все едно си без него?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
След релетата монтираш
. И проблеми няма да има. Просто там където са му изводите за фаровете ги вързваш на изхода на релетата (директно към фаровете). Другото - както си е по схемата.

- mupk0
- Контакти:
Ем то добре...ама аз ако ще го монтирам при двигателя...по-добре да е с 2 релета :Д Нали трябвало да е на сухо а у ?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Вадиш само един кабел от купето колега
последователното свързване е ненадеждно , гори едната лампа не светят и двете през деня, спират те 50лв, па ходи обяснявай че си редовен и ще я смениш.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Аз релетата съм си ги монтирал в коша, в една кутия зад акумулатора, оригиналната инсталация е до релетата, за да се командват, а ДРЛ модулчето е вътре при бушоните, хем фаровете си работят, хем релетата. ДРЛ-а обаче бобчо ми го монтира, че аз с тия жици покрай бушониерата съм скаран.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
И аз съм с релета и дрл. ДРЛ-а не го бърка дали спираш дългите с ключ или реле
Свързваш дрл-а с кабелите които отиват от релето към фара. Единствен недостатък е че няма да ти свети лоампата за дългите при работещ дрл, ама това е лесно поправимо ако много държиш да свети.

Свързваш дрл-а с кабелите които отиват от релето към фара. Единствен недостатък е че няма да ти свети лоампата за дългите при работещ дрл, ама това е лесно поправимо ако много държиш да свети.
- mupk0
- Контакти:
Да сега ви разбрах идеята.Връзвам го вътре,а кабела за фаровете го свързвам след релетата.Еми ще говоря тука с едни авери и ще поръчаме скоро няколко броя.
Съжалявам ако не е точно по темата
След като си купих уреда малка платка с разни работи
дето всеки можел да монтира дори блондинка, отидох при познат жичкаджия обясних му какво искам и човека ми върза малко жичка на късо към крачетата на ключа за светлините
утре ще ви снимам "схемата" монтирана на голф 2.При палене направо ми включва късите.

След като си купих уреда малка платка с разни работи

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Всеки може да вземе + след контакт и да го върже към късите. Ама ако си на Н4 и е вързано така като пуснеш дългите ще хвърлиш крушката.
- mupk0
- Контакти:
ronita написа:Съжалявам ако не е точно по темата![]()
След като си купих уреда малка платка с разни работидето всеки можел да монтира дори блондинка, отидох при познат жичкаджия обясних му какво искам и човека ми върза малко жичка на късо към крачетата на ключа за светлините
утре ще ви снимам "схемата" монтирана на голф 2.При палене направо ми включва късите.
Идеята е крушките да светят слабо,а не на 100%
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
brum написа:Всеки може да вземе + след контакт и да го върже към късите. Ама ако си на Н4 и е вързано така като пуснеш дългите ще хвърлиш крушката.
Ако го направиш още при ключа за фаровете мисля че не трябва да има проблем с крушките

- Angel Stavrev
- Автомобил: VW Polo 86c 2f
- Двигател: AAU 1994
Здравейте колеги,интересува ме реле за авто фарове(както му викам аз) и от тия дневните светлини...
От къде да си ги закупя или поръчам трябват ми надеждни..
Колата е Пасат Б5 и поло 2ф
Моля ви за съдействие..
От къде да си ги закупя или поръчам трябват ми надеждни..
Колата е Пасат Б5 и поло 2ф
Моля ви за съдействие..
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Angel Stavrev написа:интересува ме реле за авто фарове(както му викам аз) и от тия дневните светлини...
Koe от 2 те търсиш ?
Реле за автофарове - от морга, от магазин, от алармаджия
под "тия дневните светлини" - кое разбираш - светодиодните ли? Има ги в раздел "продава" ,има и онлайн магазини, има ги и по магазините за автоакцесоари.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”