Правих си гражданска в Булстрад и ми дадоха и такива протоколи.
Тези протоколи не отпаднаха ли. Сума ти години досега никой не ми ги е давал. Въобще ква файда от тях освен да ми пълнят жабката.
Важат ли още двустранните протоколи за ПТП.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Двустранните протоколи не са отменени! Но обикновенно у нас се използват за далавери. Ако си направите такъв след ПТП, трябва да се обадите в местният КАТ по телефона да се регистрирате, после и двете коли трябва да се явите за оглед и е много трудно, но не невъзможно....Икономисвате 100-200 лева от глоба за виновния 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Мене ми платиха по такъв, ма беше мъка. При все че ударих шефа на Витоша (точно на частта им с застраховка на коли) и той указа съдействие.
Иначе реда е следния:
Двустранен проткол за ПТП,
Обаждаш се в КАТ по региона кадето е станало ПТП-то да го запишат
Те ти дават няква мижава бележка че си записал ПТП
Отиваш при застрахователя и стискаш палци всичко да е ОК.
Ако не беше индивида от Витоша сигурно щях да си изсъхна с ремонти от моя джоб.
Иначе реда е следния:
Двустранен проткол за ПТП,
Обаждаш се в КАТ по региона кадето е станало ПТП-то да го запишат
Те ти дават няква мижава бележка че си записал ПТП
Отиваш при застрахователя и стискаш палци всичко да е ОК.
Ако не беше индивида от Витоша сигурно щях да си изсъхна с ремонти от моя джоб.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
В петък ме удари един сладур в предната броня. Застраховката му беше в ДЗИ, а аз имах каско във "Виктория". И двамата нямахме двустранни протоколи (и може би за добро, защото можеше да се наложи да го гоня докато отиваме до КАТ) и извикахме КАТ. Дойдоха, констатираха, записаха си, обадиха се някъде, докладваха и дадоха номерче. Твърдяха, че трябва да отидем до ДЗИ за оглед и снимки и оттам да ми платят щетата. Всъщност се оказа, че трябва да отидем във Виктория, те ни дадоха двустранен протокол, попълнихме го, заведоха щета, направиха оглед и снимки и ще ми приведат парите и после ще си ги върнат от ДЗИ.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”