Недосегаем за КАТ? - един теоритичен въпрос

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
JazzJack
Автомобил:
Двигател:

Недосегаем за КАТ? - един теоритичен въпрос

Мнениеот JazzJack » Чет 16 авг 2012 11:28

Колеги, имам следния теоритичен въпрос:
Да речем например, че карам в България кола с френска регистрация и имам италианска книжка.
Само на мен ли ми се струва, или наистина ставам практически недосегаем за българския КАТ?

Ако ме снима камера с превишена скорост - къде ще пратят глобата?
Ако ме спре катаджия и съм в нарушение - как ще ми напише акт, какво ще ми вземе?

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Re: Недосегаем за КАТ? - един теоритичен въпрос

Мнениеот x15 » Чет 16 авг 2012 13:55

JazzJack написа:Колеги, имам следния теоритичен въпрос:
Ако ме спре катаджия и съм в нарушение - как ще ми напише акт, какво ще ми вземе?

Ще ти вземе италианската книжка и после неможеш си кара френската кола :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 16 авг 2012 14:37

Глупости са това.
Трябва да го хванат с не знам колко промила или някакво друго много грубо нарушение за да му вземат книжката ей така направо.
За колани, телефони, червено и т.н. могат да му напишат акт на италианската книжка, но процедурата е толкова тромава, че ме съмнява някой катаджия да го е правил.
Трябва от КАТ акта да стигне до МВР, от там те да го пратят до Външно. Те от своя страна да го пратят в Италия в тяхното външно министерство, а те пък в италианския КАТ и там да го глобят или вземат точки или каквото там правят. Мисля че това е процедурата.
Един мой приятел имаше португалска книжка и се е измъквал няколко пъти за дребни нарушения като дава нея вместо българската.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 16 авг 2012 15:11

сравнително недосегаем си за основните по-дребни нарушения. Най-много ако им се занимава да ти пишат акт по ЛК, който обаче доста често изчезва, а най-много ако имаш взимане даване с обшински власти или КАТ, може да те гонят за тия кинти (ако не са минали 2-те години). Точките ги спасяваш със сигурност обаче.

При по-сериозните нарушения, където се предвижда, задържане, отнемане на книжка и тн ще те приберат.

За камерата в твоя случай нищо не могат да ти направят. Снимката се праща на собственика на колата (ако е с българска регистрация).

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 16 авг 2012 16:04

Същото се отнася, и за тировете! Турските тирове ограничения не спазват, даже сам чувал че има шофьори с камери на страничното огледало и снимат как изхвърлят, изпреварващи ги автомобили! И няма кой да им запомне номера да ги предаде на властите, според мен на този въпрос който задаваш, си наистина недосегаем! Особено ако колата ти е с Англииски номер, махаш го и няма как да те открият, ако са запомнили само номера, а не возилото и шофьора! Но по-добре да не рискуваш, че има куки дето ако решат могат да ти вземат и колата и книжката, и ставаш ФренскоБългарски Пешеходец mhihi

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Чет 16 авг 2012 16:20

my heart iS iCe написа:Същото се отнася, и за тировете! Турските тирове ограничения не спазват

Точно този пример, колега, е нереален. Редовно виждам тази група хора да си плащат като попове актовете било то за превишена скорост или за друго.
Недосегаемостта се явява в това, че все още европейски гражданин не може да се задължи да си плати глобата в България. И на европейците им пишат глоби, но тях не може да ги задължиш да си платят и както казаха по-горе процедурата по изпращане на глобата до адрес е тегава.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 16 авг 2012 16:22

Едни англичани си караха постоянно ,мата хари!Обаче някой ги издъни и сега са без книжка.Няма такива филми!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 16 авг 2012 16:25

Tipsy написа:Точно този пример, колега, е нереален.

Казвам това което ми е казал тираджия, комшия! Лично на мен са ми правили подобни мотки, турски тирове! Тръгвам да ги изпреварвам 2-та тира комплект, пред мен няма никой, и има 2 км отсечка все мога да ги изпревара, те карат със 100 км/ч аз натискам до 120км/ч и гледам как тировете смачкват газта и почват да пушлявят (дим дим да меняма) и не ти дават да ги миниш, стигнах до 130 км/ч и се отказах, после пак свалиха на 100км/ч ! Но нека не излизаме от темата!
Колегата е прав, с чужди номера можеш да си правиш каквото искаш, защото куките 1-во немогат да прочетат номера на чужденеца камо ли да му пишат акт! Много са редки случаите на глобени чужденци! Даже Гърците си минават на светофарите на червено, но каквото и да си говорим е прав! А особено ако си с друг документ на чужд език, ела го намери! :012:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 16 авг 2012 16:58

За дребни нарушения винаги съм минавал с чуждата книжка и чужди номера метър - по усмотрение на полицая, но никога не съм давал кинти. Дори и нарушенията да са от полицейска точка доста нагли....

...Примери:
на тунела за София-Пловдив минах със 100, въпреки че е 80 и има знаци като слънце...беше обаче 3.30 нощем и вече 2 не виждах от умора....просто не бях прочел числото на знака, а само си помислих "А да, ограничението.." числото си го интерпретирах :banghead:

на аерогара София от недоглеждане спрях (не паркирах) на гейта в лентата "автобус + такси". Взеха ми книжката и ме пратиха да направя почетна обиколка, преди да си я взема обратно...за да видя кви са знаците :beat_butt2

Но като чукнах един колега отзад всичко си беше по реда, щото няма как да се потули (да де, може и да може, ама не е тва въпроса) - дойдоха, записване на номерата, къде е гражданската, акт и така.

Та мисълта ми беше за мишкарски истории номера минава, но за сериозни неща - не.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”