Моля за помощ....

myrshavija написа:Ако си направите труда да погледнете на капачката на резервоара на Пасат Б3 какво пише за 195/55/15, ще ви се изправят косите - тия голфове им помпите гумите сякаш тежат по 2 тона. Или пък се поинтересувате колко се помпят гумите на Г3 195/50/15 или 205/50/15 и да питате собствениците дали им се изтриват гумите отстрани или дали имат чувството, че ги дърпат с въже назад. Според мен е напълно нормално да върви повече колата, ако напомпиш гумите с 0.5-1 атм над нормалното - все ми се струва, че контактната повърхност ще намалее поне малко - все едно караш с по-тесни гуми.
Може и да греша ...
За сравнение - аз карам моя кошник, който е около или малко под 2т с гуми 225/55/16 и помпя на 2.4. Когато я напълня с хора и багаж, качвам на 2.9.
x15 написа:Помпи още колега, щом се износват от външната страна! Това само ако се износват равномерно от двете външни страни на гумата, ако е само от едната си за реглаж.
antonco написа:Няма значение от размера на гумата на самата гума си пише колко е максимално допустимото напомване както и понусим товар на 1брой гума.
Потърси отвъншната страна на гумата това на пример
Max 465 kg
Max 44psi
psi това е фунта на квадратен инч като го обърнеш атмосфери е около 3 ..
Но няма нужда да смяташ ти , като идеш при гумаджия на скалата е разграфено в psi и bar .
В различни ситуаций атмосферите могат да бъдат различни, всеки както прецени но не повече от допустимо максималните.
Аз карам на 2.2, нетропа и не се мъчи колата с 195/50/15 ниско профилна с предпазен борд съм.
Помпил съм ги на 2.8 но такова тропане и друсане не е било никога !
Ако гумата е нова и ще патуваш на дълъг път или товариш може да я напомпаш до максималното но стара гума е абсурд да рискуваш на толкова много налягане.
При пренапомпана гума изтриването е по средата, ако е мека са по двата края, ако е само от едната страна то си за реглаж , смяна на втулки и куп други неща по окачването на колата.
Би ли уточнил за кое точно си противореча? Няма как да караш такива гуми на 2.4 и да се износват по краищата и причината да е ниското налягане в гумите. Търси другаде! Ако мериш налягането на бензиностанция, нищо чудно манометърът да показва грешно. На всеки 2 от три бензиностанции манометрите нямат нищо общо с истината.toshara написа:Прав си,колега,ама малко си противоречиш.Нали все пак отстрани се трият гумите при налягане под нормалното налягане.А моите са на 2.4,без да я товаря и пак се трият...А гумите са хубави-Continental.Искаш да кажеш,че ги помпя много,ама пък се трият отвън-тогава какъв ми е проблема...
myrshavija написа:... Няма как да караш такива гуми на 2.4 и да се износват по краищата и причината да е ниското налягане в гумите. Търси другаде! ...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 50 госта