Съвет / Препоръка крив рог на кола

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
demon350z
Автомобил:
Двигател:

Съвет / Препоръка крив рог на кола

Мнениеот demon350z » Сря 12 дек 2012 22:17

здравейте колеги можете ли да ми кажете как седи процедурата при изкривен рог може ли да се оправи колко струва горе долу и всичко свързано с това ето и снимков материал Изображение
Изображение

Потребителски аватар
spears
Автомобил: VW VENTO
Двигател: 2.0 16v ABF

Re: Съвет / Препоръка крив рог на кола

Мнениеот spears » Чет 13 дек 2012 0:28

Колега не се занимаваи ще ти вземат сумати пари и пак ще дърпа на eдна страна по добре ново купе или кола ! mhihi

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Чет 13 дек 2012 0:50

Мисля че не е точно така. Добрите тенекеджии правят чудеса.(Виждал съм със собствените си очи). За подобно изкривяване мой познат майстор ми взе символична
сума. Всичко е въпрос на договаряне.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 13 дек 2012 1:40

80% от автомобилите по-стари от 10г са с криви рогове,така че...Намери си добър майстор и не се притеснявай!

Потребителски аватар
spears
Автомобил: VW VENTO
Двигател: 2.0 16v ABF

Мнениеот spears » Чет 13 дек 2012 1:46

Вместо да се занимава да си търси рог от друго купе да го реже да го кара на тенекеджията да го прави ексееее... а малко са машините в българия които изправят рогата но твои избор ! според мене ново купе слагаш двигателя и си ти mhihi

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Чет 13 дек 2012 8:45

Айде колега, по-смело взимаиго този сеат и стига си се чудил. Никои от нас неможе да вземе решение вместо тебе.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 13 дек 2012 10:33

Пак ще дам за пример Селиката на кума, на него му смениха целия кош и майстора я направи без никакво отклонение.

Последна промяна от radi_nrj на Пет 14 дек 2012 9:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Чет 13 дек 2012 22:40

Със сигурност може да се оправи лично съм виждал как става и на ръка и с машина.Зависи от майстора вече колко качествено ще си свърши работата.
Шевролет Авео беше усукан на спирала и му оправиха геометрията до милиметър...

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 13 дек 2012 23:23

radi_nrj написа:Пак ще дам за прима Селиката на кума, на него му смениха целия кош и майстора я направи без никакво отклонение.

Абе по има смисъл да се прави на кола за 8 бона отколкото на нещо за 1/8 от цената.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 13 дек 2012 23:35

Аз на един сааб,така си го изправях сам,пробих го и вкарах една верига през него,после с колата няколко удара на задна скорост,завързах колата за рога за едно дърво и се изправи чудесно.Жалко,че не пазя снимки,после малко с чука и електрожена и стана супер.Единствено ми беше трудничко така да го позиционирам,че като наредя предницата отворите за бронята да пасват до милиметър,за да мога да я кача,но с няколко опита се получи.Цялата работа с нареждането на предницата с други части ми отне един ден.Друг е въпроса,че при удар,там ще хлътне пак повече отколкото ако не е деформиран!Но където и да ти го правят,пак ще е същото... Мисля,че можеш да опиташ по описания от мен начин,стига колата да е в движение. Изобщо няма смисъл да даваш пари на някой да ти го прави... Колата и без това ми се вижда старичка,можеше да споделиш поне каква е...

demon350z
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот demon350z » Пет 14 дек 2012 1:30

точно тази на снимката е личният ми автомобил сеат ибиза 1,3 литров 93 година и претърпях птп другите части са лесни за подмяна освен това колата има авто каско но това ми 1 вата кола понеже съм нов щофиор и затова разпитвам как седят нещата като опция ми седи ако взема добри пари от каското да я сменя с по нова а тази или да продам за части или да си я оставя за части ако си купя пак такава но по нова година но засега чакам от автокаското да си кажат думата засега след 1 вия оглед са регистрирани :преден капак за смяна,предна броня за смяна,предна маска за смяна,нож липсва,2 та мигача са за смяна,десен фар счупен ляв калник повреден степен 1 от 3 и десен поврден степен 2 от 3 тоава е от 1 вия оглед когато колата не беше разглобена сега е разглобена и днес момчето ще доиде за 2 рия оглед но щетите които ще опише са предна греда за смяна,радиатор за смяна и десен рог смачкан то се вижда и на снимката:я изкажете мнение според вас какви пари трябва да ми изплатят от каското(за птп то аз не съм виновен и в застрахователната компания беше даден копие от акта на другия щофиор)

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Съб 15 дек 2012 17:21

не чакай повече от 850-900лв, къде е каското

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 15 дек 2012 17:58

Ако прибереш 900 лева от каското, твоята на вторични, и си купуваш, с още някой лев от тебе хубава кола.
А също може с тия пари да я направиш. Виждах едно такси ПОЛО, същия клас като твоята кола, същия рог, го отрязаха където беше крив и завариха метална траба от тия старите спални с пружините, стана по-добре от оригиналното, но при следващ удър (недай си боже) може да не дойде ред да оправяш колата!

demon350z
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот demon350z » Съб 15 дек 2012 18:40

popeye написа:не чакай повече от 850-900лв, къде е каското

авткаското е в булстрад

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”