Купих си Ауди а3 131 1.9тди 2001 година на 131 хил. км. Имам няколко въпроса, но не можах да ги задам в ауди форума, въпреки че се регистрирах. Дава ми грешка постоянно. Реших да пиша тук, защото моята кола е горе долу същата като VW голф 4.
Като за начало още като я купувах ме наплашиха, че някаква помпа дюза се чупела лесно на този мотор или нещо такова... не съм вещ изобщо, някой би ли ми обяснил? Колата е със лети джанти 17'' орегинални на ауди и нови гуми едно от нещата, който ме грабнаха, е че с тях изглежда много добре. Като ходих да и сменят консумативите(които ми излязоха към 800лв), човека каза, че с тези джанти ходовата част заминава много по-бързо, вози по твърдо, вдига разхода и т.н.
Чудя се дали да си бартеросам 17'' за 15'' лети и да сменям само гумите или да си купя стоманени 15'' за зимата само? Какво ще ме посъветвате, кое е по евтиния вариант?
Има теч от казанчето на чистачките, но не съм я карал още да го погледнат.
Радиото съм се решил да го сменям. То е орегинално Ауди симмфони 1 с касетка и СД, но не чете mp3 и няма USB вход. Поръчах си Пионер DEH-1400UB, както и панела скриващ останалото пространство. Притеснява ме дали ще са савместими буксите отзад и най-вече как да извадя орегиналното радио? Има специални пластини(ключове), с който се вади, но аз ги нямам. А пък и в мойто градче няма майтори да се занимават с това. Някой автоджамбазки трик да знаете или някой ако има от тези ''клечки'' да му ги наема за да свърша работа? А да колата има и CD changer, който също ми е излишен заедно с радиото, дали ще мога да ги продам тези джаджи?
Друг проблем, е че едната облегалка на задната седалка е заяла и не може да се свали и да се товарят по-големи товари.
На таблото в средата има две мониторчета, от които работи само долното, това е защото е по-нисък клас оборудване ли? Работещото мониторче е кристализирало, или там както се казва... дава изображението на полвина.
Книжките, който дойдоха с колата са на италиански, има ли такива на английски и още по добре на български?
Ами това е, ще съм благодарен на всякаква помощ или съвет!