Проблем с аларма Марк ...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Проблем с аларма Марк ...

Мнениеот empaher » Чет 20 сеп 2012 15:02

Колеги преди няколко дни ставам сутринта и колата пищи безпричнно...беше изхабила акумулатора на макс и не можах да запаля преди да си сложа друг зареден акумулатор.От тогава ми се включиха няколко пъти авариините като се кача (спирам ги от копчето) паля и пак се включват (пак ги спирам ) и си карам без проблем,това не го прави всеки път....дори бях откачил дългата букса и пак го прави....оставих другите букси ,защото иначе не ми работи централното....днес разглобих малко по така да огледам и единственото което виждам са голямата кутиика и 1 по малка (би трябвало да са шокови датчици.)дали без тези датчици алармата ще работи нормално....интересува ме само да отключва и заклщва от дистанциооното.....

Буксите на алармите взаимозаменяеми ли са,защото обмислям да си купя някаква аларма и дамо да и сложа буксите и да си карам,че нямям време да чакам при някой алармаджия....

трябва ли да е хваната неподвижно ,защото сега беше напъхана между кабелите и ме опасява че проблемите идват от вибрациите ....

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: Проблем с аларма Марк ...

Мнениеот sportul » Пет 21 сеп 2012 0:07

шоковия датчик може да прави проблем ,махни му буксата

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Пет 21 сеп 2012 21:06

Точно така съм направил и засега 1 ден не е имало проблем,дано и така да си остане...
друг въпрос имам сега...защо понякога се самозаключва ,дори и когато има човек в колата или е отворена врата....

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пет 21 сеп 2012 21:08

empaher написа:Точно така съм направил и засега 1 ден не е имало проблем,дано и така да си остане...
друг въпрос имам сега...защо понякога се самозаключва ,дори и когато има човек в колата или е отворена врата....

Много аларми на настроени така фабрично да си заключват сами след интервал от време се задейства релето за заключване...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”