Така... много се изписа и се изговори по въпроса. Да речем, че съм си харесал кола на цена 1000 EURO от Германия. Имам човек, който ще ми я докара (няма да плащам за автовоз). Колко пари ще ми излезе колата вече дошла, регистрирана, застрахована и т.н.?
P.S. Не съм се засилил да си купувам все още, въпросът е принципен. Интересувам се какво спечелихме/загубихме от влизането в ЕС?

Колко излиза една кола от Германия?
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи вси4ко е много относително
Ако изключим пътните такси и бензина за докарване които са ти към 400 еуро и това при положение че не се зимат транзитни номера които са 202 еуро
застраховка ...............зависи на колко ще я оценат ............около 9% от застрахователната сума за пълно каско
Гражданска около 100лв
Еко такса (зависи какво EUR има ) по спомен 80-250 лв
За регистрацията в кат............различно в общи линии, но мисля че 100лв си ги оставил от всякаде
друго немога да се сета но има сигурно още някоя такса
Ако изключим пътните такси и бензина за докарване които са ти към 400 еуро и това при положение че не се зимат транзитни номера които са 202 еуро
застраховка ...............зависи на колко ще я оценат ............около 9% от застрахователната сума за пълно каско
Гражданска около 100лв
Еко такса (зависи какво EUR има ) по спомен 80-250 лв
За регистрацията в кат............различно в общи линии, но мисля че 100лв си ги оставил от всякаде
друго немога да се сета но има сигурно още някоя такса
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
еми няма
ако е над 163,2 кон4ета имаш акциз
ако е над 163,2 кон4ета имаш акциз

Последна промяна от bluefen на Пет 12 яну 2007 19:04, променено общо 1 път.
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
didoriginal написа:Хмм... като че ли е по-добре от миналата година?
1:1
с изключение на скъпите коли.....примерно си купил голф 5 ударен за 5000Е ...тука като му платиш ДДС и оназ като ти каже оооо голф 5 2004та година....опа тва струва 13 000Е. ДДС-то е 2600Е и ти си купила колата за 10000лв + ДДС 5200....айде честитка и право у дома...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Ето тук има доста информация за вноса на коли от ЕС - http://forum.mitnica.com/viewforum.php?f=6 .
Само четене се иска
Само четене се иска

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
bluefen написа:еми пуснали са слух ама не е верен на 4.01 регистрира един приятел и нямаше никакви проблеми даже и еко таксата се плаща маи с данъка
а ддс то там ти влиза в цената то маи го плаща германеца или незнма кои ама не и ти ти си плащаш обявената цена.
ддс то за германия е 16%, а за Италия е 20%
На 4.01 е регистрирал нововнесена кола или от миналата година? Щото то и сега можеш да идеш за си купим обмитена кола от преди 1 месец....и да нямаш проблеми с регистрация, данъци, ддс и прочие....говорим за коли внесени след 01.01.2007 (такива все още май няма много).
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”