За тунинга

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За тунинга

Мнениеот sin orel C20XE » Съб 13 яну 2007 10:18

Темата е копие от Опел форума,та всеки да си изкаже мнението,какво рaзбира под тази дума.Става дума за външен и двигателен,абе всеки как го разбира!

Последна промяна от sin orel C20XE на Чет 25 яну 2007 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Съб 13 яну 2007 10:22

това е подобрение на колата(няма значение какво) .ама във БГ маи си е повече импровизацииика.просто нямаме ПАРИ,иначе знаем какво да правим с колите си,не сме тъпи.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Съб 13 яну 2007 10:53

Мисля ,че в България означава някой да си прави бодобрения по колата а други да го коментират и оплюват.Това си е мое мнение де.

Потребителски аватар
tbs_niki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tbs_niki » Съб 13 яну 2007 11:00

в българия е силно казано тунинг :oops:
някой си нашарват колата с разни ленти и лепенки и си мислят че е много хубаво :oops: не си спомням в кое предаване го гледах, но там момчетата казаха: "това е селски тунинг"

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Съб 13 яну 2007 12:28

е за мен не е тунинг да туриш един накрайник от 25 лева на гърнето и некакви мрежички на предната решетка и на мястото на халогените

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 13 яну 2007 12:34

dude написа:е за мен не е тунинг да туриш един накрайник от 25 лева на гърнето и некакви мрежички на предната решетка и на мястото на халогените

Това колега не е просто мрежичка а е рабица за клетки за зайци mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Обаче за мен това спада към селския тунинг както казва колегат апо горе :wink:

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nando 16v » Съб 13 яну 2007 12:53

luboveliki написа:това е подобрение на колата(няма значение какво) .ама във БГ маи си е повече импровизацииика.просто нямаме ПАРИ,иначе знаем какво да правим с колите си,не сме тъпи.

Май добре го каза :да:

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Съб 13 яну 2007 12:59

dude написа:е за мен не е тунинг да туриш един накрайник от 25 лева на гърнето и некакви мрежички на предната решетка и на мястото на халогените

То за това си има и едно друго определение "Пернишки тЮнинг" :lol:
Лично мое мнение е че тунинг колата не е задължително да изглежда добре но е задължително да ускорява като булид (поне) :) Само че съм забелязал че в БГ-то като сложат два три спойлера 1кв.м. рапицова мрежа за зайци (както се изрази колегата по горе) 2кг. кит за дооформяне лепне се една боичка (задължително крещящ цвят) и на калниците са изредени почти всички по известни тунинг фирми под формата на едни много разпространени лепенки за 2лв. и това става мега яка и супер бърза тЮнинг кола която на приказки развива минимум 250км/ч (защото естествено е електронно ограничена до толкова) и ускорява от 0-100 за 10-10 и малко секунди :twisted: а всъщност отдолукрета 1.4 максимум 1.6 може и на гас че да гори по малко :wink: Нямам нищо против оптичния тунинг но нека когато се кичи една кола поне и да върви малко повече от обикновенно , защото инак става баси и маитапа по светофари и гонки:)
Аз маиче се поодплеснах ама кво да се прави та на въпроса какво разбирам под тунинг САМО И ЕДИНСТВЕНО СИЛОВА ДОРАБОТКА НА ДВИГАТЕЛ И СЪОТВЕТНО ХОДОВА ЧАСТ СПИРАЧКИ И Т.Н. СИСТЕМИ ПО АВТОМОБИЛА ВОДЕЩИ ДО ПОДОБРЯВАНЕ НА ДИНАМИЧНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА АВТОМОБИЛА всичко останало са гъзариики и шукариики (поне според мен) !!!

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Съб 13 яну 2007 13:01

Ще стане готина темичка!Всеки да си пише какво го кефи-външен вид,двигател,светещи пръскалки,тиксо тунинг и тн. :wink:

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Съб 13 яну 2007 13:28

Еми начи попринцип на Немски това осначава нещо допалнително,в смилъс че примерно Tuning Car-до уборудвана кола!! а поне за мене истинския тунинг не е оптичния а този на двигателя или доуборудването на дигателя !!! :):):):)А пак най мразя като почнат да слагат некви лентички,лепенки и много много други,ужаш тва си е ...... немам думи !!!! :):):):):)

Последна промяна от Cee на Съб 13 яну 2007 13:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Съб 13 яну 2007 13:31

oettinger112 написа:тиксо тунинг и тн. :wink:
Е това ме разби направо :lol: нямах си на идея че и такъв има вече :)

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Съб 13 яну 2007 13:38

Тунинга за мене е кристални фарове,стопове и най-важното едни яки джанти заедно със спортното окачване към тях :wink: Това за начало,а и по принцип нищо друго да не направиш си е повече от доволно :wink:

Вече ако имам повече пари и колата е двувалка(най-малко) с густо и едно турбо и забивам ама направено кадърно със всичките му шукарии и колата заспива,съединител по мярка,нова генерация,чип и нищо друго не и трябва :wink:Поне аз това намирам за достатъчно :wink:

Имам приятели с БМВ-та дадоха по 1000лв за М-пакет брони,прагове и т.н ама пари не им останаха за яки джанти и сега колите им приличат като космическия кораб на Дарт Вейдър mhihi mhihi mhihiЗа тия пари по едни яки джанти да бяха сложили 100 пъти по-добре щяха да им изглеждат колите :wink:

Последна промяна от dxd на Съб 13 яну 2007 15:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 13 яну 2007 14:13

Цитирам колегата Пацо, това покрива и моето виждане по въпроса:
paco написа:Всеки един тунингован автомобил е уникален сам по себе си. Той е съчетание от знание, умения и възгледи на ентусиаста дето го зглобява.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 13 яну 2007 14:39

Plamen_VR6 написа:Цитирам колегата Пацо, това покрива и моето виждане по въпроса:
paco написа:Всеки един тунингован автомобил е уникален сам по себе си. Той е съчетание от знание, умения и възгледи на ентусиаста дето го зглобява.

Мдааа доста добре казано.Оттук нататък 95% от "БГ тунингите" отпадат като такива.Само ще добавя вкус и планиране на нещата отведнъж

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 13 яну 2007 14:49

Светещи пръскалки, никелирани дръжки на вратите, дори в мобиле гледах кола с екстра - чисто нова щора на задния прозорец, задължително напръскани със спрей стопове и фарове, цветни габарити, по възможност от тия червените та като караш вечер напред само на габарити и хората да си мислят че караш назад :arrow: заблуда на противника. :lol: Малко неони под колата за да се виждат колкото са ти стари и очукани джантите вечер. Задължително голямо анти-крило или квото е там че другите да си мислят че ги изпреварва самоует. Поставка за телефон и за чаша задължително на предния джам за да се вижда старата нокия. Разпробито с бор машина изгнило гърне и лепенка REMUS :twisted: . После заварявани на това гърне двойни накрайници. 8) И тн. и тн. :lol: :lol: :lol: За съжалиние това е тунинга при нас. :( Но доколкото разбирам и частите не са ни много евтини за да има по-добър. :(

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”