колеги купих си 1-вата кола(все още съм на 18),но работата стана така,че онзи ден си направих нова застраховка, но старата ми била на вноски и важи още,но аз гледам стикера на стъклото и там пише че ми истича на 06.10.2012,обаче като си правих ми казаха че ако е на вноски на всяко плащане на вноската и ти правят нов стикер с нова дата.И работата е там,че старата застраховка не е на мое име(на стария собственик е) и сега какво правя аз ли ще плащам вноските или си остават за него?.Направо ме е яд че не погледнах
Това имах предвид и аз.Преди малко погледнах полицата и ми стана лошо, но се замислих,че ако не ги платя ше се анулира и се успокоих.На всичкото отгоре новата ми се оскъпи с 20 лева,заради това че съм млад шофьор.
Просто старата не я плащаш и си караш с новата и си готов. Гадното е ако старата е платена примерно на 03.10 и важи за още 3 месеца, защото си е набутване от твоя страна, но щом е изтекла няма ядове.
Всъщност така е станало по-добре, ти нищо не губиш, вноските са били платани до 06.10.12 г. от старият собственик, след тази дата или трябва да плащаш останалите, но с ходене до застрахователя за издаване на "придатък" с твоите данни, или както ти си направил нова застраховка, директно с твоите данни, а старата сама ще се анулира както са казали колегите по-горе. Колкото за оскъпяването с 20 лв., еми нормално, ти си нов и вероятността да сгрешиш е по-голяма. Радвай се, че сме в БГ, щот в повечето европейски държави застраховките за млади шофьори са фрапиращи дори за техните стандарти, как ти звучи 2000 паунда и то за кола от 1000 паунда (това съвсем примерно).