Сеат Толедо 2-климатроник

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Julius Caesar
Автомобил:
Двигател:

Сеат Толедо 2-климатроник

Мнениеот Julius Caesar » Пет 12 окт 2012 19:54

Здравейте!Продължавам аз опознаването на новата ми придобивка-Сеат Толедо 2-2001 г.2.3 В5,170 к.с. .Така стигнах до климатроника.Значи струва ми се че нито студеното е достатъчно студено,нито топлото е достатъчно топло.Това ми е първата кола с климатроник и предполагам че е по-различно от климатик и парно по отделно.Но все пак като избирах колата се качих в един пасат б5 и след като го запалих,климатика тръгна и вътре стана хладилник-това на голяма жега и отворени врати.
Записах си час при един хладилен агент,но преди това искам малко мнения.Човека каза че топлото и студеното зависят от различни неща и той се занимава само със студеното.ОК.Щом е така заслужава ли си сега да го пълня (примерно) или да изчакам да дойдат следващите жеги догодина.И ако има нужда от допълване,а не го направя-това ще окаже ли влияние на работата на цялата топло-охлаждаща система?
Мерси предварително за мненията.

П.П.Малко ъпдейт-направо съм отчаян от новозагорски специалисти и другата седмица ще ходя до Стара Загора.Ходих при хладилния агент.Пича закачи маркучи с разни манометри (или каквото му се вика),мери ,гледа и накрая установи че перките не се въртят.Каза че фреона е достатъчно и дори и да има загуба,тя е ще е минимална и не това е причината да духа недостатъчно студено.Искаше да пусне перките към акумулатора за да провери дали работят,но каза че буксите са много недостъпни.Затова ме прати в Бош сервиз ,компютърно да ги принудят да тръгнат перките ,за да се установи дали изобщо работят.Там обаче специалистите решиха че ще отремонтират всичко в понеделник и като взеха да ми обясняват-та те на теория разглобиха половината кола!!!
Според хладилния агент-проблема с перките е в основата на проблема с недостатъчното студено.А за топлото-макар че не разбира ,се съмнява в термостат или запушено казанче.
П.П.Колата е швейцарка.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Re: Сеат Толедо 2-климатроник

Мнениеот I4o_naskov » Нед 14 окт 2012 7:18

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”