Здравейте,
Мисля да взимам нова (чисто нова) кола и в момента съм изправен пред този въпрос:
Гараж или открито паркомясто + покривало
Тъй като ще се опитвам да пазя максимално колата от слънце, вода, сняг, лед и прах - този избор ми е доста труден! Предполагам първоначално избора изглежда очеваден, но е почти невъзможно да се намери гараж под наем достатъчно близко, че да е удобен!
Опция 1: Гараж
Гаражите са ми далеч: 300-400+ метра от мен.
Опция 2: Паркомясто
Паркомястото е доста близо (да кажем до входа ми), но е на открито и много, много прашно. Намира се зад ел. врата с дистанционно (т.е. няма свободен достъп до него).
Опцията тук за да запазя максимално колата ще е покривало (харесах едно скъпо, хубаво от Volkswagen).
До тук добре, ама като се сетя че всеки ден трябва да го слагам, махам и колата пак ще е на открито - почвам да се чудя дали да не взема далечен гараж.
Вашето мнение?

Гараж или открито паркомясто + покривало
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Гараж или открито паркомясто + покривало
гараж
kak си представяш зимата като навали 15-20 см сняг да сваляш покривалото,или се връщаш от някъде и по колата има сняг,кал да нахлупиш покривалото върху тях
kak си представяш зимата като навали 15-20 см сняг да сваляш покривалото,или се връщаш от някъде и по колата има сняг,кал да нахлупиш покривалото върху тях
Последна промяна от moimoimoi на Нед 14 окт 2012 21:10, променено общо 1 път.
300-400 метра ти е далече? Спри си я в хола тогава.
Иначе гараж е отговора на въпроса ти.

Иначе гараж е отговора на въпроса ти.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
hidalgo написа:Иначе гараж е отговора на въпроса ти.
+1 , няма сравнение м/у двете колега особено в нашата държава, пък и зимата ще ти е по-удобно с гараж! С покривалото може да надереш боята особено пък за чисто нова кола, може да ти го откраднат и надраскат колата, а с гараж - хем на по-топло, по-сигурно, хем ще падат ледове от подкалниците като се размразява зимата...

Последна промяна от nokiangage на Нед 14 окт 2012 20:38, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако няма гараж, въобще не си купувай нова кола! Покривалото няма да издържи много, или ще го откраднат или ще го скъсат, да видят какво има под-него! Ако 500 метра са много, премести се да живееш в гаража при колата
Разбира се, това е шегичка 

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Има и 3-ти вариант... Паркомясто БЕЗ покривало. След време се прави един навес (от поликарбонат примерно)евентуално и толкова.
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Гараж !!!Но ако е гаражна клетка пред някой блок трябва да се подготвиш ,защото ще имаш доста караници с хора ,които се чудят къде да си спрат колите и постоянно те запушват,или като изринеш зимата пред гаража ще видиш как някой ще ти се намести на ринатото,поне при мен е така,ама тая година ще има си имат сериозно проблеми с мен :д
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
flikera написа:Здравейте,
Гаражите са ми далеч: 300-400+ метра от мен.
ще вземеш да се счупиш от ходене

иначе гараж - аз имам двор където си прибирам колата -в гъстонаселените места е страхотно удобство , но гаража си е гараж

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз бих избрал гаража. За конкретен отговор на въпроса обаче е важно колко често караш автомобила. Ако е по-рядко, какво значение има, че гаражите са на 300-400 метра? И да не е - няма нищо по-добро от една разходка, и без това си е раздвижване. Тук според мен дилемата не е гараж или покривало, а гараж или паркомясто. Ако предпочиташ да прекараш времето си сутрин в ходене вместо в чистене на сняг например, най-добре си вземи гаража. И обратното - все е гимнастика. От гледна точка на сигурност - да не ти я удари някой, да не я надерат с пирон, да ни ти крадат капачките на вентилите - гараж. Моята онзи ден пред нас я забърсал някой. Леко жулната само, но факт. От гледна точка на кражба - от гараж най-лесно се краде, казвам го от опит
(не съм крал, откраднаха ми
)
А и за пазенето - не вземай нещата толкова навътре. Карай си новата кола и й се радвай. В гаража пак пада прах ...

А и за пазенето - не вземай нещата толкова навътре. Карай си новата кола и й се радвай. В гаража пак пада прах ...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Колкото по-бързо премине еуфорията от купуването на нова кола и разбереш, че не е член на семейството, а само вещ, толкоз по-добре за теб.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Идеалния вариант е открито паркомясто с навес!!! В гаража колата гние когато се вкара мокра, а това се случва постоянно през зимата. Това че е нова няма никакво значение, след 3-4 зими в гараж ще имаш точки ръжда все някъде и вероятно ще те е яд.
Освен това в гаража прахта е горе долу 1:1 с улицата. От миналата есен ползвам подземен гараж до абонатната станция и зимата вътре ми е +16 градуса, има и вентилация. Въпреки това, единствената причина да го държа е че с този гараж не ми трябва яке през зимата и най-вече нямам възможност за открито платено място при нас. 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ти имам проблемите ...

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Така е Добри, затова съм уточнил за навеса.
Иначе минусите са ясни, но обръщам внимание, че гаража няма само плюсове. 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Гараж - хората от десетилетия са разбрали кое е най-доброто.
Чисто нова кола на улицата - само ако е служебна или не ти пука
Чисто нова кола на улицата - само ако е служебна или не ти пука

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”