:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Най-голямата глупост правена на автомобил....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Най-голямата глупост правена на автомобил....

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 15 дек 2014 18:58

Здравейте колеги.Реших да пусна тая тема да може всеки да опише "чудесата", които някои хора причиняват на автомобила си.
Имах една колежка с тико, един ден ми звъни вика имам проблем с колата- загасна и не пали.... :gruebel отивам аз и тя вдигнала капака и вика : от маслото не е... дърпам щеката да видя и оттам почва да блика масло :eek , аз веднага я наврях пак щеката. тя решила да провери маслото, но не от щеката,ами от капачката и видяла вътре вала и кобилиците, отворила багажника, там 5 литра масло в една туба за смяната - и сипва майка до горе до капачката :h020 .проблема там беше в малко кабелче на газовия клапан.
Знам за един дето си монтирал Тунинг-плочки на педалите на корсата, ама някакви големи и карал,карал, обаче тая плочка на съединителя се отхлабила и отместила и като натиснал да вкара 3та, захапал и спирачката, резултата бил- рено в багажника :mhihi
Ако някой знае още подобни изпълнения да сподели да се посмеем малко :11

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Най-голямата глупост правена на автомобил....

Мнениеот stefan4o » Пон 15 дек 2014 19:00

По-добре да има и снимков материал. Вуйчо ми си е обтегнал ремъка на астрата с трупче, като го видях направо :eek :bowdown :icon_lol :mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 15 дек 2014 19:23

polovera_9n3 написа:Здравейте колеги.Реших да пусна тая тема да може всеки да опише "чудесата", които някои хора причиняват на автомобила си.
Имах една колежка с тико, един ден ми звъни вика имам проблем с колата- загасна и не пали.... :gruebel отивам аз и тя вдигнала капака и вика : от маслото не е... дърпам щеката да видя и оттам почва да блика масло :eek , аз веднага я наврях пак щеката. тя решила да провери маслото, но не от щеката,ами от капачката и видяла вътре вала и кобилиците, отворила багажника, там 5 литра масло в една туба за смяната - и сипва майка до горе до капачката :11

Е, хайде поне да са достоверни случките! С 5 литра няма да се напълни до края на щеката, познат до болка ми е този мотор.
Хващам се на бас по едно Поло! :mhihi

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 15 дек 2014 19:24

Е ако е имало още 4 кила в мотора...и тя е доляла още 5 :mhihi

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 15 дек 2014 19:29

в мотора близо 3 литра и още 5 от тубата и готово. после имаше дърпане до сервиз, където източиха излишното масло и колата се оправи.Знам, че като е маслото над макса има опасност ако я запалиш така да почне да хвърля масло от семерингите

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 15 дек 2014 19:59

С 8 литра няма да потече от там, дето си писал. Поне да беше казал, че си чул, а не видял събитието. Щом темата е за действителни случки, а не за фолклор, казвам ти - ЛЪЖЕШ!
И да не съм оф - един познат кара със старите ми лагери от задните колела, щото били по-малко шумни от неговите.
А в темите за тунинг има толкоз материал...

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 15 дек 2014 20:01

като ти казвам, че текна оттам значи текна. И сега имам тико вече 2ро поред и аз го знам мотора повече от добре. Няма как да знаеш по добре от мен какво се случи там, така, че няма смисъл да спорим тук. И лично ще ти го докажа- имам приятел, който има в гаража си блокирал мотор тиков, при първа възможност ще му сипем 8 литра масло, ще снимам и ще постна клипа точно ТУК.

Последна промяна от polovera_9n3 на Вто 16 дек 2014 6:22, променено общо 1 път.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 15 дек 2014 20:39

Навремето вземам на бащата колата, тя не спира. Свалих едната гума и се хванах за главата, тракали му накладките, та набил медни пластини между тях и апарата да уплътни :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 15 дек 2014 20:43

Един мой познат натоварил цялото семселе и се запътил за морето. Но нещеш ли решил да налее масло в скоростната кутия на вентото, че нещо не включвала добре. Спрял да зарежда на OMV още не излезнал от Пловидив. Купил литър диференциално масло и готово. Гледал, гледал и видял капачката над съединителя за нулевия белег на мотора. Отворил и налял маслото с кеф върху притескателния диск. Да ама погледнал какво става. От долу една локвааа. Обажда се по телефона да пита какво праим и аз се смях много.
Все пак отиде с другата кола на морето. Маслото се отече и вентото нямаше после никакви проблеми

Потребителски аватар
Vasseto

Мнениеот Vasseto » Пон 15 дек 2014 20:50

Сетих се и аз какво съм правил.
На времето като малад дихател ще сменям задните накладки на баща ми реното 18. Купувам феродо. Махам старото и набивам нитовете. Всичко супер. Монтирам накладките и всичко ОК. Да ама идва ред на барабана. Брех пустия му барабан не влиза. По малък да му се на види. Свалям накладките и с една едра пила ги взимам по малко докато влезат. Изпилих поне половината и от горе. Влезна и с едното колело работата заспа. По едно време на другото колело си идва баща ми и такъв смях настана. Не съм освободил ръчната спирачка за да се приберат накладките. След това влезна барабана без да пиля.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пон 15 дек 2014 20:50

На мой проятел майсторите му направиха голям глупост по колата.Имаше едно леко чукане от предницата, закара я при едни, втори, трети майстор... всички единодушно... рейка за ремонт.Свалят я едните, рециклиране с гаранция 1 година, смяна на накрайници комплект, регулиране на предницата, чисто нови гуми.... и..... пак същото почукване.Смяна на шарнири, тампони на цялата предница и........пак същото почукване.Ядосал се френда и си купил 2 амортисьора за проба.... след смяната няма почукване.Та така един мерцедес W210 се сдоби с чисто нова предница заради 2 амортисьора.Та и вие внимавайте къде ходите, да не се простите с една хилядарка за няма нищо. А МОЯ милост кви ги надроби преди 8 години не е истина.Купувам си аз една кола и след 3 дни тръгвам на дълъг път без да съм сменял нищо.Отивам на бензиностанцията, докато ми напълнят резервоара вдигам капака и гледам течностите.... спирачната беше намаляла.Отивам да плащам и си купувам спирачна течност, капака още вдигнат отивам да налея.НО не помня защо много бързах, чакаха ме едни 200 км а имах около час и половина време.Отварям съседното казанче (за хидравликата) и наливам спирачната течност вътре.Голям филм стана после.След 200 км източихме старото масло на хидравликата, ново масло и те така.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 15 дек 2014 21:00

Vasseto написа:Един мой познат натоварил цялото семселе и се запътил за морето. Но нещеш ли решил да налее масло в скоростната кутия на вентото, че нещо не включвала добре. Спрял да зарежда на OMV още не излезнал от Пловидив. Купил литър диференциално масло и готово. Гледал, гледал и видял капачката над съединителя за нулевия белег на мотора. Отворил и налял маслото с кеф върху притескателния диск. Да ама погледнал какво става. От долу една локвааа. Обажда се по телефона да пита какво праим и аз се смях много.
Все пак отиде с другата кола на морето. Маслото се отече и вентото нямаше после никакви проблеми

Не е първия който сипва от там масло.Аз и още един тип не неговия голф от там сипахме.Оня сипва,аз гледам и викам,че едно кило няма да стигне и ще се наложи да ходим за още :mhihi
Като погледнахме под колата,гьол.Сега като се сетим и всеки път се смеем колко сме били умни.Ама така е като се качиш от руска кола на "западна" :mrgreen
Иначе боксуваше малко съединителя и се оправи де.Това преди доста години беше...

Потребителски аватар
Vasseto

Мнениеот Vasseto » Пон 15 дек 2014 21:05

Имах Г2 атоматик с кутия TK. Невероятен автомобил.
Един ден проверявам маслото на кутията и установявам, че е близко до минимума. Решавам да доливам. Купувам масло за нея, кастрол декстрон 3 и гледам къде да налея. То само една капачка захваната с стоманена тел за скоба. Обадих се на един колега със същата кутия и той каза че от там се налива маслото. Олекна ми.... има начин. Ок и малсото налято половината. Дигам щеката същото ниво. Айде и другата половина- нивото няма разлика. Ами сега?!?
Отивам да чета. Оказа се че тази невероятна кутия е с две масла. Еното масло хидравлично(6л), а другото диференциално(0,75л). И аз тъпака налях хидравличното масло в диференциала. Резултата беше саляне на кутията. Смяна на маслата, семеринги и лагери на деференциала.

P.S. Маслото на тази кутия се налива през щеката за проверка на маслото.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пон 15 дек 2014 21:07

Изображение

:icon_lol

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 15 дек 2014 21:07

Седим пред работата на тротоара, и пуша цигара. Гледам една кола Фият Браво, се форсира стабилно напред и назад, опитва се да излезе между два автомобила, а маневрите които прави не са никак хубави, и няма как да излезе така. Отивам аз да давам насоки, нали по-лесно да излезе. И какво да видя, в колата жена :icon_lol
Почвам да и правя с ръце колко разстояние има от другата кола, за да прецени кога да спре, и да даде назад. Тая се мъче и не може да прецени как да изкара колата, и се нервира здраво, излиза от колата и ми вика "Ем като си толкова ербап изкарай я ТИ" :mhihi :screwy Няма проблем си казах наум и качих се на колата, и с две маневри я изкарах на улицата, и я оставих на ръчка спирачка, да работи изключена от скорост, направо да се качи и да потегли. Качва се мадамата (крокодила) и тряска вратата, а през това време отсреща минава покрай нея патрулката, а тая се мъчи да запали колата, (А тя си работи) то не беше стържене на стартера, поне два пъти се опита да я запали. Куките спряха с колата и се спукаха от смях, а тая си тръгна все едно нищо не е станало. Направо не можех да повярвам, на какво попаднах! Жива находка :horror

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”