За дизела, бензина,мерака и друго :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

За дизела, бензина,мерака и друго :)

Мнениеот Jogo_1 » Сря 17 яну 2007 21:55

Така почвам темата от далече, имам си поло дето си ми върши готина работа, ходя си на работа, бръм тука, бръм там, дизелче всичко е 6 стрелката не мърда. Но до преди няколко месеца!!! За моя радост приятелката взе,че забременя. В началото ОК, викам си ще изритам музиката от багажника, има място за количката и пак сме си на шест. Но тръгнахме да разглеждаме колички, и се оказа, че упражнението не е за всеки ден с мушкане на детска количка в поло. Мислих, мислих та реших втора кола, ще се взима и както се очаква почнах да гледам бензинки, 2000 16В ми бяха в акъла, и все машинки със среден разход 14-18/100 в града. Та харесах си заветния автомобил мондео комби 136 коня 2000 16 винтилка, на тест драйва му скъсах ританките :) казах си това е мойта кола и седя и си мисля аз през ноща, брех 14/100 бензин ясно е ще си ходя с пуловера на работа 5.5 /100 градско нафтица, сърце няма да ми дава да карам мондьо в града. Викам си навънка как и да го смятам пак отива на 8-9/100 с нормално каране,при полото 4/100 навън, та реших пак на дизелче.
вие какво мислите? на бенз или нафтица.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 17 яну 2007 22:02

Първо да ти кажа за количките - летните се събират навсякъде, а ако жена ти е забременяла скоро, най-верятно няма да имаш нужда от зимна количка. Общо взето моята дъщеря се роди декември и се набутах със зимна количка, която излезе точно три пъти от вкъщи, така че направо пазарувай лятна, въпреки, че жена ти няма да те остави на мира да купиш и зимна :wink:

Иначе за бензин/дизел зависи много на каква кола ще попаднеш и какъв ти е стила на каране. При положение, че си свикнал с поло дизел, почти сигурно, че няма да имаш голям разход и на бензин. Не знам от къде си решил, че мондеото ще ти гори 14-18 градско :idea: Спокойно може и 10-11 да го докараш, при плавно каране и без изшивки. Иначе дизлеа при всички положения е по-икономичен като разход, обаче ако попаднеш на калпава кола, може да ти излезе и златна :idea:

Лично аз, ако търся икономия в градски условия бих си взел или дизел или някоя моноинжекция с газова уретба.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 17 яну 2007 22:04

ами ако няма да се състезаваш...нафта
а ако ще се състезаваш...тоя форд не е твойта кола ;)

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_
Автомобил: Golf GTI
Двигател: 300++hp

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Сря 17 яну 2007 22:27

Струва ми се,че искаш голяма кола,което означава,че при всички случаи е по икономично с дизел.А мондеото е лош избор според мен,имам приятел с тоя мотор и се оплаква че гори доста.Може би Пасат Б3...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 17 яну 2007 22:57

и аз имам колега с форд мондео. избери си друго :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 17 яну 2007 23:05

Абе с едно дете не е проблем и с тико :wink: Не се хвърляй на голямато, че като станат 2-3 децата, ще трябва микробус да си взимаш :lol:

Голфа досега винаги ми е стигал за навсякъде - море, планина, ски, с колички и всичкия багаж. Виж, ако дойде още един член в семейството със сигурност ще отеснее, защото в момента ползвам и задната седалка за някой и друг сак.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Сря 17 яну 2007 23:12

Е те тва е , който веднъж се е качил на дизел , трудно минава на бензин . Да не кажа никога . Каквото и да правиш както и да го смяташ идва двойно . Не че ще ти е по-скъпо а по малко ще караш , и това да имаш кола ще ти се струва лукс .

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 17 яну 2007 23:29

айде без такива глупости
който веднъж се е качил на дизел , трудно минава на бензин . Да не кажа никога . Каквото и да правиш както и да го смяташ идва двойно

аз повече за дизел не ща и да чувам като изключим служебния ама нямам право на избор ...........

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 17 яну 2007 23:53

Понеже и аз смених колата като станах татко:

Едно толедо може да погледнеш, ако не ти е до външен вид (дизайна е въпрос на вкус), а до функтионалност. Нашата зимна количка влиза точно 2 пъти в багажника :P

Така че помисли си...На Musura съвета не е лош - една моноинж. с газ и си пич. Аз точно така направих - от 1.6 Г2 дизелак на 1.8 моно с газ и не съжалявам въоПще.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 18 яну 2007 0:21

Ludia написа:ами ако няма да се състезаваш...нафта

с новите турбо дизели може и да се състезаваш и разхода на малка кола(Поло) не е повече от 6л/100км в града...

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Чет 18 яну 2007 0:23

alexx написа:аз повече за дизел не ща и да чувам като изключим служебния ама нямам право на избор ...........

Щом си толкова богат .......

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 18 яну 2007 0:26

roadrunner написа:Едно толедо може да погледнеш, ако не ти е до външен вид (дизайна е въпрос на вкус), а до функтионалност. Нашата зимна количка влиза точно 2 пъти в багажника :P

По-добре кордоба. Има ОГРОМЕН багажник, а пък и дизайна е доста по добър според мен от толедото. Частите са евтини (като на голф).

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 18 яну 2007 0:30

Vlad777 написа:
roadrunner написа:Едно толедо може да погледнеш, ако не ти е до външен вид (дизайна е въпрос на вкус), а до функтионалност. Нашата зимна количка влиза точно 2 пъти в багажника :P

По-добре кордоба. Има ОГРОМЕН багажник, а пък и дизайна е доста по добър според мен от толедото. Частите са евтини (като на голф).

Спред мен Толедото е по-добро като дизайн и от Вентото и от Кордобата и от 3ката и от Пасата. Това е лично мнение. А иначе, между Кордоба и Толедо разликата е цял клас. Едно Толедо 1.8ми и заспиваш. Красива, срванително мощна, здрава и голяма кола с огрооооомен багажник. Газ се слага супер лесно. От личен опит говоря.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Чет 18 яну 2007 2:04

Ludia написа:ами ако няма да се състезаваш...нафта

тоя форт върви много прилично искам да ти кажа аз :D :D от личен опит говоря

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 18 яну 2007 8:01

Audi100 2.5TDI
Няма какво да добавя.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”