Проблем със спирачките (и лампичката за внимание на таблото)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Проблем със спирачките (и лампичката за внимание на таблото)

Мнениеот eminem94 » Вто 30 окт 2012 15:41

Колеги от няколко дни ми направи впечатление,че натискайки спирачка ми потъва педала твърде много ,сега погледнах спирачната течност и казанчето не е пълно,можели заради това,че не е пълно със спирачна течност вътре на таблото да ми свети знака за внимание при движение ? Надявам се да не съм се изразил твърде малоумно,но ми е трудно да го обесня .Колата е 1,9 ТД и знака за вниманието ми е за: Кантара,Ръчната и когато колата е във високи обороти(поне за това знам,че е ).

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със спирачките (и лампичката за внимание на таблото)

Мнениеот maxpayne » Вто 30 окт 2012 15:53

индикатор за недостатъчно ниво на спирачната течност

Потребителски аватар
stefo93
Автомобил: MB 124 coupe
Двигател: 2.0 16v

Мнениеот stefo93 » Вто 30 окт 2012 15:57

Заради течноста е Ице :) :да:

Потребителски аватар
eminem94
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Вто 30 окт 2012 23:59

Утре сме на доктор с "Милата"

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Сря 31 окт 2012 14:22

Здравей колега, извинявай, че ти ползвам темата и те занимавам с глупости, но се опитвам да помогна на приятел от Русе. Въпросният пич, кара такова като твоето, но 95 г. Наскоро ми се обади и ме помоли да му потърся из София антена за радиото, такава като фабричната дето стой на левия калник, защото с неговата се е случило нещо (не разбрах точно какво, май се е счупила и пропаднала в калника), а в Русе нямало такива, освен това била специфична и универсална или от друг автомобил не ставала. Първоначално подходих с насмешка - как може да няма в град като Русе и кво пък й е толкова специфичното, но поех ангажимент да потърся.
Вчера се разходих по Козлодуй и Симеон и с изненада установих, че е прав. Оказа се, че въпросната антена наистина е специфична и никъде я няма. В последния магазин (АвтоХит на Ботев) разбрах и защо я няма - била много скъпа, на въпросът ми колко пък да е скъпа, получих следният отговор "150-160 лв." scare (шок и ужас), толкова бързо излязох от магазина, че забравих да питам това за златният или за платиненият вариант е :screwy
Та молбата ми (след цялата тази тирада) е, дай акъл от къде да му намерим такава или аналогична/пасваща антена на нормална цена. На няколко места ми казаха да търся втора ръка-по моргите, но силно се съмнявам да има само антена, не знам де, ти как мислиш.
Друг вариант е да изскубем старата и да видим за нещо което да пасва поне на отвора в калника, не е задължително да е потъваща в него.
Третият вариант (от моя гледна точка и най-практичен)е просто някаква антенка за покрива и готово, но той го ставя това като най-краен вариант.
Извинявай за цялото това писание и ще съм ти благодарен ако дадеш някакъв съвет/мнение/насока.
Предварително благодаря :да:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 31 окт 2012 14:55

Колега eminem94, лампичката е светнала защото нямаш достатъчно течност в казанчето, а причината според мен (99% сигурен) е изпуснало задно цилиндърче на барабаните.
Това е при условие че нямаш видими течове никъде другаде...

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 31 окт 2012 15:10

Достатъчно е да не са сменявани накладките и буталата на апаратите са в крайно положение, респективно спирачната течност е намаляла.
Ако има работещ датчик на казанчето светва лампата.
Ако има датчици на накладките при износени такива също ще светне лампата.
не е задължително да има теч.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 31 окт 2012 16:07

golfer написа:Ако има датчици на накладките при износени такива също ще светне лампата.

Лампата за износени накладки обикновено е друга

Потребителски аватар
eminem94
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Сря 31 окт 2012 16:15

КОлеги накладки са нови на няма и 10 хиляди километра,като почти не ги използвам спирачките (99% Спирам със скоростите в низходящ ред) .Мисля,че ще се окаже цилиндърчето,но тъй като от сутринта още не са оправили колата,проблем ли ще е само да долея спирачна течност и да карам 1-2 дни така ? На Ден правя м-у 70 и 120 км градско ... Другото което ме навява на тази мисъл е,че като съм спрял на едно място и съм натиснал спирачката,дърпайки ръчната педала пропада още надоло ...

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Сря 31 окт 2012 18:45

Никога не е приятно и безрисково да караш с проблем по спирачките.
Ако е цилиндърчето може да си караш и години, може и утре да пропадне педала - зависи колко и как губи течност.

Според мен е по-добре да оправиш проблема, че градското 100 км. са си бая спирания...

Потребителски аватар
eminem94
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Сря 31 окт 2012 19:10

Това е :cry: :cry: :cry: .... Края за тази кола наближава :cry: :cry: :cry: ... Майстора ми каза,да ходя да запаля една свещичка утре с благодарност към Господ,че където съм тръгвал винаги съм се връщал жив и здрав ... Всичко е много зле ...изгнило и ... Няма течове никъде,не са предните накладки ... Препоръчаках ми: Да не карам бързо,да не целя дупките(за да не се разцепи на 2 колата) и да не возя хора,че недай си Боже стане нещо,да не ми тежи на съвеста после ... :cry: :cry: :cry: Супер гадно ми стана,но можеби така е било писано ... Каза ми,че със сигурност колата няма да изкара зимата (двигателя е в отлично състояние,но едната греда от доло е много изгнила не,че другата не е ,просто едната е много зле ... ),Задния мост е много зле и той и направо си ми казаха,че съм потенциално опасен за околните . Сега като съм почивка ще ходя в някоя банка и ще чакам одобрение за някакъв кредит и най-вероятно ще се купува нещо друго ... Жалко,че точно почнах работа с колата,но пък от една страна се радвам,че това с пропадането на педала стана в София,а не някъде по магистралите където си карам със 130-140 .

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 31 окт 2012 19:31

ами хубаво са ти казали,голям процент от ааз-ките са за надин,мотор има горе-долу душа,ама тенекиите след всяка зима са по и по-зле.Доста хора от форума го хвърлиха вече като смийгъла например.но и нашето време идва бавно и сигурно :lol: :lol:

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Сря 31 окт 2012 19:37

vinixxx написа:Доста хора от форума го хвърлиха вече като смийгъла например.но и нашето време идва бавно и сигурно :lol: :lol:

А-а-а, ще ме прощаваш.
Моят бивш AAZ още е в семейството и всекидневно се кара из Софийските задръствания. Но, да, ръждата почва да си казва думата при 20-годишните ни "нови" коли...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”